Lekker soepje!

Komende zaterdag wil ik een lekker soepje koken voor mijn visite. Maar nu ben ik een beetje uitgekeken op de standaard soepjes als groente, kippen en tomatensoep. Wie heeft een recept van een bijzonder lekker soepje :drool: voor me? Graag wel een soep die ik een paar uur van te voren kan klaarmaken.

hier staan er een paar lekkere bij…

O.a Een overheerlijke mexciaanse bonensoep :mrgreen: :wink: :drool:

ik heb van de week van rest-ingredienten wortelsoep gemaakt, was erg lekker.



ook pompoensoep is leuk, en echt iets voor dit seizoen

pompoensep, hmmmm



en dan doeik er een aardappel bij, worteltjes.

wat kruiden en creme fraiche bij het serveren erop. Heerlijk voorgerecht!!



Als je de precieze recept wil, hoor ik het van je :smiley:

laatst een heerlijke soep gemaakt van worteltjes, met kokosmelk en gekruid met djintan. was echt een van de lekkerste soepjes die ik de laatste tijd gemaakt heb.

morgen maak ik toevallig ook wortelsoep maar dan met couscous en yoghurt, ook heel lekker.



maissoep met sweetchilisaus erdoor heen (en rode pepertjes als er geen kleine kindjes mee eten), ook lekker en apart.



linzensoepje met limoen, ook lekker.

En nu heb ik dit soepje gevonden: Tom Kha Kai met noedels





Echt een aanrader. Het recept komt uit het blaadje van LaPlace van de v&d.



Men neme:

1 liter kippensoep (met bouillonblokjes)

2 dl kokosroom (romige kokosmelk)

2 stengels citroengras (sereh) in stukjes

5 blaadjes citroenblad (djeroek poeroet)

2 cm verse gember geschild en in stukjes

2 cm verse galanga, geschild en in stukjes

125 gr eiernoedels

300 gr kipfilet

2 el rode currypasta

olijfolie

1/2 courgette, overlangs gesneden en in plakjes

1/2 rode paprika

1 rode ui, in ringen

1 limoen

1 bosje koriander, grof gesneden



Zelf gebruik ik nu geen citroengras (kon ik niet vinden) en in plaats van verse gember en galanga gebruik ik de poedervorm (…). Ik gebruik extra limoen om wat zuur toe te voegen in de soep. En koriander ben ik heel voorzichtig mee, want mensen vinden dat vaak niet lekker (als je het wilt gebruiken heel weinig)



Wat je doet:



Kippenbouillon maken en met kokosroom erin aan de kook brengen. Courgette, ui en paprika (in reepjes) even roerbakken. Ik gebruik meestal een hele courgette en paprika in de soep. Daarna in de bouillon voegen. Kipfilet in reepjes snijden en met twee eetlepels currypasta toevoegen. Daarna bakken en toevoegen aan de soep. Eiernoedels volgens gebruiksaanwijzing koken en in de soep doen (of op bord / kom opdienen met de soep erop).



Heerlijk, lekker pittig

Chinese tomatensoep :drool: .



Ik maak deze nooit precies hetzelfde, doe het altijd op gevoel en smaak, dus veel proeven tussendoor.

Recept is voor 4 personen.


  • 1 pot Kippenbouillon (bereiden volgens beschrijving pot)
  • Tomatenpurree (geen blikje, maar een pakje ca. 400 g)
  • Appelmoes (hoeveelheid naar eigen smaak toevoegen, voor de zoete toon)
  • Chilisaus (hoeveelheid naar eigen smaak toevoegen, voor de pittige toon)
  • 1 kipfilet koken en daarna met de vork uit elkaar trekken en toevoegen
  • 1 prei in dunne ringen gesneden toevoegen
  • evt. wat taugé toevoegen
  • evt. een omelet in reepjes toevoegen (op het laatst)

Ik zie geen linkje nachtvlinder!