Lekker recept gehaktballen

Hoi hoi,



Wij gaan 25 september een weekendje weg en nu willen ze dat iedereen gehaktballen meeneemt en dat we dan kunnen bepalen wie de lekkerste maakt.



Nu heb ik zelf nog nooit gehaktballen gemaakt :oops:

Dus heeft iemand van jullie een heeeeeeeeerlijk recept voor gehaktballen?



En hoe ze dan te maken?

wat een idee! :mrgreen: hoeveel mensen gaan gehaktballen maken dan? en hoeveel ieder? ik zie het helemaal voor me, zo’n berg ballen :mrgreen:



maar goed, mijn ‘recept’: uitje heel fijnsnijden, peper, zout, ketjap, sambal, paprikapoeder, en verder nog van alle kruiden die ik kan vinden een beetje, dit alles lekker door elkaar mengen en draaien maar.

Is dus niet echt een recept, maar meer “ik doe maar wat” sorry! :wink:

Haha tja niet mijn idee hoor :stuck_out_tongue:

Ik geloof dat er 3 mensen zijn die 8 ballen gaan maken.



We zijn met 8 mensen, dus we kunnen ons misselijk eten aan de gehaktballen :stuck_out_tongue:



Bedankt voor je recept.

Ik heb nog tijd zat om nog meer recepten te vergaren.

hier maak ik het als volgt,



500 gram gehakt

2 eetlepels Ketjap

1 eetlepels mosterd (grove mosterd)

1 eetlepel mosterd (franse mosterd)

½ eetlepel zout

1 theelepel cayennepeper

2 eieren

100 gram paneermeel

1 pot vleesfond

25 gram boter



Doe alles behalve de fond en de boter door elkaar/

kneed het gehakt mengsel tot alles goed door elkaar is gemengd,

en draai de gehaktballen, laat de gehaktballen een 30 minuten rusten in de koelkast…

(Je kunt hier vijf grote gehaktballen uit draaien of 10 wat kleinere.)



Boter in de pan, olijfolie mag ook maar is toch net iets minder lekker. Vervolgens rondom aanbakken.

Nu kun je twee dingen doen. Meteen de fond erbij gieten of eerst even het bakvet eruit scheppen.

Daardoor wordt de smaak wel ietsjes minder maar het is wel gezonder. Doe vervolgens de fond erbij en laat alles een halfuurtje in de pan lekker sudderen.

Als je niet al te grote gehaktballen hebt kan het wel sneller maar een beetje sudderen kan voor de smaak nooit kwaad.

Wel de deksel schuin op de pan zetten dan kook de fond iets in.

Uhmmmmmmmm, je hebt heerlijke zakjes met kruiden in de supermarkt :oops: :oops:

Ik gooi er meestal een schep mosterd, peper, zout, een gesneden uitje en nootmuskaat door (theelepel).

Dan een eitje erbij en gekruide paneermeel. Ballen draaien, aanbraden en tot slot lekker sudderen in een laagje water met een jusblokje.

Ik koop altijd gekruid gehakt, balletjes draaien en klaar is Cees :mrgreen:

Ik koop voor 500 gr. gehakt 1 zakje silvo mexicaanse gehaktkruiden

Dan doe ik daar een fijn gesnippert uitje door heen en ik strooi na het draaien wat lekkere italiaanse of andere kruiden er over heen.



Mmmmmm

Met veel kruidnagel en een blikje tomatenpuree :wink:

gehakt

silvo kruidenzakjes paprika, en gewone kruidenmix

een heel fijngesneden uitje,

knoflook

en een klein beetje losgeklopt ei door het mengsel kneden

en als je ze bakt een beetje tomatenpuree in de pan bij de boter…



heerlijk!

Draaien met een eitje erdoor, paneermeel, zout, peper, knoflook en een heel fijn gesnipperd uitje. :drool:

500gr gehakt

1 zakje duitse hackbraten van knorr

water



en kneden maar!!

Istanballen! het recept staat op de site van de Appie

hub eet er zo een pan van leeg :wink:

Of doe er iets verrassends binnenin, zoals een gekookt ei (nog beter: zo’n heel klein kwarteleitje), ziet er altijd leuk uit!

@Mejis wrote:

Of doe er iets verrassends binnenin, zoals een gekookt ei (nog beter: zo’n heel klein kwarteleitje), ziet er altijd leuk uit!




Ja dat is lekker :drool:



Maar vind de gehaktbal dan niet zo goed sluiten, vaak vallen ze ook uit elkaar. Dus een kwarteleitje zal indd beter zijn.

Ik gooi er altijd zo`n zakje vd Silvo doorheen…Gehakt kruiden Bretons meestal :oops: …

@Greetje14 wrote:

Met veel kruidnagel en een blikje tomatenpuree :wink:






En dan wel een zakje kruiden (smaak varieert)

ei

Knoflook

Kruidnagel

Blikje tomatenpuree



Mengen, rollen even door de panneermeel en dan in de hete boter.

Snel bruin bakken.

Ballen uit de braadpan.

Zakje jus + een liter water bij het vet in de pan doen, verwarmen.

Ballen er weer in en nog een uurtje gaar laten sudderen :wink:

Héérlijk!!! :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool:

Zakje van Silvo: Sate- kruiden, lekker met sate saus.

Ik doe er vaak heel fijn gesneden abrikoos doorheen, maakt het heel sappig



Of gewoon een kwak tomatenketchup. Probeer maar eens.

@Kay30 wrote:

Draaien met een eitje erdoor, paneermeel, zout, peper, knoflook en een heel fijn gesnipperd uitje. :drool:




En dan nog een beetje gehakte peterselie erdoor!! :drool: