kleding kapot en spullen weg

echt ik wordt er zooo moe van…Vorig jaar mijn oudste zijn ski-jas kapot door de juf zelf…

een sorry en daar konden we het mee doen…

Had ook even de tijd en energie niet om het op te geven aan de verzekering, dus eigen pech…maar nu van de oudste zijn extra rugzak met gymspullen weg !

gewoon helemaal van de aardbodem verdwenen.Van de jongste zijn sneeuwboots weg!

kwam terug met schoenen van een ander kindje.Ook van de jongste echt te regelmatig dat hij terug komt met kapotte kleding, broeken totaal uit de naad gescheurd, zakken eraf, skivest een grote verfplek erin, wat er echt niet meer uitgaat!De kinderen hebben verf-schorten, even de mouwtjes opstroken en klaar toch??ik doe ze echt geen merkkleding aan, maar gewoon kleding van zeeman en wibra, maar een broek kost toch weer 12 euro…

en zo 3 in de maand vind ik nu echt te veel… :wall:ook dat de kleine al een aantal maal met een andere broek en onderbroek thuis kwam, zelf geef ik het oude terug,

maar waar is zijn nieuwe jeans ??

Foetsie dus !!!Klassen zijn in groepjes van 8 kinderen, en 3 juffen.

Kunnen ze de kids niet even in de gaten houden ??ik ben zo kwaad even,

en heb de juf eral op aan gesproken,

en ja zijn zijn niet verandwoordelijk, maar thuis gebeurd het niet, ook niet in de vakantie’s, en we gaan gewoon ravotten buiten.

Op de speelplaats zijn wel veel struiken…hoe gaan jullie daarmee om ???de juf belde dus net op, dat zijn weer broek helemaal kapot is,

dus ik ga nu extra vroeger naar school, om even een broek te verwisselen, ivm de kou en buiten spelen.

Fijn dus :naughty:

juf niet verantwoordelijk? ik ben wel benieuwd hoe daar op school gespeeld wordt. Dit school jaar op mijn dagen voor het eerste wat gebeurd, een capuchon van de jas gescheurd! toch ga je dan even bij beide ouders aangeven dat het is gebeurd en breng je ze in contact met elkaar ivm de verzekering. Gelukkig was het een oude jas en had moeder er geen problemen mee.Ik zou wel willen weten hoe er gewerkt werd daar!geloof toch niet dat het normaal spelen is als je zakken van broeken afhebt!

net dus een gesprekje met de juf gehad,

en ze zeggen dat t.im wild is…

ja oke, hij is ondernemend, maar thuis en buiten nog nooit niks kapot gegaan.heb nu een gesprek aangevraagd met de co-ordinator !

ben erg benieuwd wat ze gaan zeggen, want ze zagen wel dat ik even boos de klas net in kwam.

en het is trouwens ook nog eens een MKD van Combinatie Jeugdzorg :shock:en kleine draak komt trouwens ook enorm veel met krassen in zijn gezicht thuis, of weer gebeten door een ander kind.Heb daar ook iets van gezegd, geef mijn kind heel mee,

en wil hem graag heel terug.

Wat kleding zomaar weg?? :shock: Als mijn kind zijn kleren nat heeft vanwege een ongelukje, en ik zou geen reservekleding in zijn tas hebben zitten of het is de middag (geen tas) dan gaan er reservekleren van school aan en krijg ik zijn kleren in een tasje mee!

Tot nu toe niets kapot (versleten schoenen tellen niet van de glijbaan) gelukkig en 1 x waren zijn gynschoenen zoek. Die werden heeeel snel terug gevonden in de ‘reservegymschoenenmand’ (daar zitten schoenen in van kids die eruit zijn gegroeit en waarvan ouders het prima vinden dat ze in die mand gaan zodat een ander kindje er gebruik van kan maken) dus dat was ook eigenlijk geen probleem.

En het is een ‘gewone’ basisschool met ondertussen 22 of 23 kinderen in de klas en 1 lerares en op maandag en dinsdag een PABO stagiaire. En ja ook bij Casper in de klas zitten kids die extra aandacht vragen ivm ADD, ADHD en aanverwant en het is ook nog eens een mix tussen groep 1 en 2 dus regelmatig dat het groep 1 deel iets totaal anders doet dan het groep 2 deel.

Een ongelukje kan gebeuren (als ze per ongeluk iets stuk maken) maar als het halverwege het jaar al zo is dat je om de week er de klok al bijna op gelijk kunt zetten. Daar valt geen kleding tegen te kopen. :frowning:

vreemd dat je met zo weinig kinderen zoveel kwijt kunt raken… en dan ook dingen die je in principe niet eens uit hoeft te doen.gymtas okay… maar dat moet toch ergens liggen…maar een broek :think:heb natuurlijk makkelijk praten met alleen maar dochters die (gelukkig) niet zo wild buiten spelen… maar zie jongens met buiten spelen gewoon letterlijk over de grond kruipen… dus snap wel waarom ze snel stuk zijn…

ik zeg wel altijd doe een beetje voorzichtig, verven is onze dame helemaal gek op… 1x gehad dat ze dus thuis kwam en helemaal onder zat… gewoon gevraagd hoe het kwam… tja mama had geen zijn om de schort om te doen…kun jeje zoon betreft sommige dingen niet uitleggen dat hij zelf er ook op let. of zelf aangeeft aan jou hoe het is gebeurd (betreft broeken die gescheurd zijn… enzo)maar waar ik me over blijf verbazen… dat je met zo weinig kinderen zoveel leraressen nodig hebt… :think:

de andere dingen over krassen in het gezicht thuiskomen…+ alle andere dingen… krijg ik me bedenkingen… en dan meer dat ik me zorgen maak dat er niet andere dingen aan de hand zijn… :?

Pitje t.im zit op een medisch kinderdagverblijf,

vandaar zoveel juffen per klas.

en ja jongens zijn wild, maar totaal uit de naad scheuren ??

Knieeen kun je nog wel maken…en T.im weet goed dat hij bijv. niet met zijn schoenen moet afremmen op de fiets, en kruipen op de grond, en vallen hoe gek het klinkt, thuis en bij mij buiten doet hij het ook bijna niet.

Hij is behoorlijk zuinig op zijn spullen.vandaag kwam hij dus thuis helemaal nat en zwart van de modder.

Ik moet nog 20 min fietsen met hem, dus was echt weer boos !

Zijn jas was echt doorweekt… :think:

Dus vanaaf vandaag weer extra kledig meenemen?

Toch dikke onzin, dat ik als een pakezel mijn kind moet ophalen?Gisteren weer een enorme scheur in zijn broek !en op school hebben ze nl ook een wasmachine, dus ik denk dat alles daarom kwijt raakt ??? of omgerolen met andere kleding ?

maar als ik dat voorstel, zeggen ze neee dat kan niet !

Overal staat ook zijn naam in.En tim zijn benen, echt gewoon blauw, hij zegt dat ie geschopt is.

Paar maanden geleden kwam hij thuis, en liep echt met O benen.

Hij vertelde dat een ander kindje hem geslagen had met een schop,

recht in zijn klokkenspel, toen ik keek, was het net 2 extra versierde paaseitjes…

Gelijk naar de huisarts, en ja dik geneusd! zijn voorhuidje was ook flink beschadigd.

Toen de volgende ochtend meteen ziek gemeld, kreeg ik gelijk van BJZ een telefoontje, dat ik om die reden de dagbehandeling niet kon laten stoppen…

Ik was in vuur en vlam, flink mijn emoties laten horen,

maar ze namen het met een korreltje zout, de juffen hadden nl niks gezien en gemerkt !

Jaaa doeiii riep ik, dus gelijk fotos gemaild, en nooit niks van gehoord.

Kind was er gewoon 2 weken misselijk van, en kon amper lopen en plassen…Ik mag hem niet van deze MKD afhalen, gelukkig zijn laatste jaar.

Hij moet nl de dagbehandeling van BJZ afmaken :wall:Rhi… jij ook dank je wel voor je reactie, soms voel ik me gewoon een zeurkous :-*maar het zit me gewoon echt niet lekker…

je zou toch denken dat BJZ ervoor is voor het kind?? Klinkt niet zo… Neem aan dat je werkt… maar kan je op je vrije dag (als je die hebt natuurlijk) niet gewoon een dag in de klas gaan zitten, kijken hoe het eraan toe gaat? Is toch van de zotte dat je kind steeds met kapotte kleding blauwe plekken enz thuis komt??

gab… al med. dagverblijf… dan snap ik het.maar wat je omschrijft… dat is toch niet meer normaal…

iets in mij zegt dat het daar anders er aantoe gaat als dat zou moeten zijn…(beetje kromme zin, maar denk dat je wel begrijpt wat ik bedoel)dat wat je schrijft over schoppen/slaan etc etc… dat wakkert juist meer mijn gevoel aan.

en het ergste is dat jij dus niks kunt doen…mag ik vragen… hoezo laatste jaar?

en waarom gaat hij dan naar een med. dagverblijf?je bent echt geen zeur hoor… zelf mijn moedergevoel zegt dat er iets niet klopt… en zo te lezen wel meerdere…maar wat zou je kunnen doen? :think: ha kan wel bevestigen van die gekneusde ballen. maar de rest stuit je tegen een muur…

med kinderdagverblijf zit je niet voor je kleine teennagel oid. Dat lijkt mij logisch, maar aangezien de groepen kleiner zijn, tenmiste ga ik vanuit, mensen meer gespecialiseerd zijn tav problemen, lijkt het mij juist dat er vanuit deze organisaties nog meer zorgvuldigheid is tav voorbereiding van kinderen voor school!Nu ik het nogmaals doorlees ben ik nog meer perplex dat je kind zo thuis komt. Voelt hij zich er wel prettig??? k zou mij heel bedreigd voelen in zo situatie!

Nee Gab je bent (evt mss) een zeurkous als je kind met vieze en natte modderige knietjes uit school komt zoals de mijne afgelopen ochtend en je daarover bij juf zou ‘zeuren’. :wink: *de mijne gaat in de middag dan ook gewoon weer in diezelfde broek naar school want hey als ze dan weer buiten gaan spelen heb ik 2 broeken smerig! Ben gekke Henkie niet die om werk verlegen zit :angel: *

Maar echt weg…ongelofelijk. Tof dat ze een wasmachine hebben maar ze mogen wel eens kijken naar een nieuwe want ik vermoed dat deze kleding eet… :silenced:

Tja een naam erin…als iemand het al thuis heeft liggen en denkt joepie een broek erbij dan boeit het ze ook niet of er wel of geen naam instaat. :shifty:

Wat zouden de juffen zeggen wanneer hij alleen nog maar broeken met scheuren erin aan krijgt? Uiteindelijk houd je zelfs geen andere optie meer over omdat er niets heel blijft. En een bont en blauw kind terug? Ik ben in shock…ook daarin zeg ik ongelukjes kunnen gebeuren maar hallooooo als hij het zelf had gedaan (als in ongelukje op het klimrek oid) dan is dat pech maar als een ander kindje zelfs de kans heeft gekregen om hem dusdanig hard te meppen! :shock: En niemand ziet het? Hoezo mogen ze uberhaupt uit het zicht van de leerkrachten raken? Ik weet dat ze geen ogen in het achterhoofd hebben maar hoe groot is het plein waarop gespeeld wordt en hoeveel leerkrachten waren er? :snooty: Wat de dames al aangeven kan me zo voorstellen dat je moederinstinct op scherp staat. :hug:

ik ga proberen om op alles meteen een antwoord te geven…BJZ: heb ik notabene zelf ingeschakeld, omdat het CB niks deed ivm zijn spraakproblemen, en ik een vermoeden had ivm ADHD, op een reguliere peuterspeelzaal deden ze er nl. niks aan. maar ik zag dat het mannetje niet lekker in zijn vel zat…Kleine draak is klaar/geslaagd voor zijn dagbehandeling, en gaat na de zomervakantie naar groep 2/3, wel naar een SBO school, om even de achterstand als het ware in te halen. Zijn Cito was enorm goed, boven verwachting alleen maar een A, dat is 23% boven het gemiddelde!Vorig jaar zat hij in een andere groep, en helemaal geen problemen.

maar dit jaar is het idd anders, hij gaat heel graag naar school, maar ik zie meer problemen in hem. En hij is wel altijd het vrolijke mannetje, en een enorme grapjas!En idd, het liefst zou ik hem per direct ervan af halen, maar vind de logopodie erg belangrijk voor hem. Praten is echt 80% beter.Heb het idee dat hij een beetje het pispaaltje is,

hij kan zich nl moeilijk verwoorden, en word niet begrepen.Dinsdag een gesprek, heb ook gevraagd of BJZ erbij wilde zijn…

heb alles op papier gezet, dus ben erg benieuwd.

3 tegen 1 volgens mij.De kinderen hebben per groep een eigen speelplaats, recht achter de klas. Op de grote speelplaats, gaan ze ook per groep alleen naar buiten.

2 juffen zijn er buiten op 8 kindjes!

en ivm een behandeling fysio ect. vallen er ook weer kinderen af. :wall:dank je wel allemaal voor jullie reactie, doet me goed ! :-*

benieuwd hoe het gesprek gaat…

je zegt over logopedie… maar dan hoeft niet op school…betreft spraakproblemen… psz werken toch met het VVE systeem

dit werkt ook door op de basisschool

wij hadden op de basisschool van mij vroeger ook logopodie (haha als ik eraan terug denk, kreeg een bandje mee en moest dat dan nazeggen UI UI UI EU EU EU AU AU AU hahaha)Succes met je gesprek!!! Hopelijk doen ze er wat mee!!

Dinsdag een gesprek met school en BJZ,

Ik had de ambulante hulp van school een mail gestuurd met foto’s van zijn beentjes en billen.Kreeg vervolgens een mail terug, ik snap dat je boos bent en we gaan dit samen oplossen…Ben heel erg benieuwd…Donder was het plots drama om naar school te gaan,

hij had ook een ontzettende huildag in de klas.

En was enorm prikkelbaar.dus vrijdag een dagje thuisgehouden, hij was ook echt heel erg verkouden. en niet mijn eigen kleine draakje…dus er is degelijk wel iets mis, in deze klas.

Heel veel succes!! Kom maar op voor je kleine ventje! Het is vask allemaal al moeilijk voir hem! Ik vind het dapper dat je de confrontatie aangaat! T kan wel veroorzaakt worden door nieuwe kinderen waardoor de groep gevormd moet worden, maar nrmaal gesproken wordt dit proces gestuurd door de leerkrachten en of begeleiders.!!

Konijn, dank je wel…en ja confrontatie zie ik het niet, ik geef gewoon duidelijk mijn grenzen aan, en wil echt wel eens weten wat er gebeurd op het schoolplein…Dan maar een even oneenigheid, ook met BJZ, maar als het niet opgelost wordt, hou ik hem gewoon thuis, en ga verder zoeken naar een andere school, waar hij vervroegd kan instromen.

In maart word hij 5 jaar…ben er gewoon helemaal klaar mee !

en, hoe is het gegaan?ik bedoelde ook neit een grote confrontatie, maar als jij ja zegt en zij nee, heb je toch een conflict dus ga je de confrontatie aan :slight_smile: op die manier.Dacht later nog, kan hij niet evt met rugzak naar een basisschool of naar een sbo oid? of zit hij daar ook vanwege een op komst zijnde diagnose oid? k heb het wel gelezen, maar ben het ff weer kwijt.ik hoop dat het een goed gesprek is geweest.

morgen toch??

@Cariska wrote:

morgen toch??
Ow… Foutje… K dacht vandaag!