kiss syndroom

Ik heb vandaag heel veel herkenning bij onderstaande stuk gevonden:



Huilbaby’s

Baby’s geven met huilen aan dat ze iets willen. Ze kunnen immers nog niet praten en huilen is hun manier van communiceren. Sommige baby’s huilen echter zoveel dat hun ouders er helemaal gek van worden. Wat ze ook proberen, hun spruit is en blijft ontroostbaar.

De oorzaak hiervan kan liggen in het feit dat tijdens de bevalling afwijkingen aan de wervelkolom zijn ontstaan.

Door een zware of juist heel snelle bevalling kunnen diepe spieren in de nek geïrriteerd raken, waardoor wervelblokkades optreden. Het goed functioneren van de bovenste nekgewrichten is van groot belang voor de houding en motorische ontwikkeling van pasgeboren baby’s. In de eerste maanden zijn deze gewrichtjes ook belangrijk voor een goede zuig - en slikreflex. Is uw baby een “huilbaby”, dan kan dat het gevolg zijn van pijnlijke en geblokkeerde bovenste nekgewrichtjes. Dit wordt ook wel het KISS-syndroom genoemd. KISS staat voor: “Kopgewrichten, Invloed op Storingen in de Symmetrie”. Met andere woorden: Er kunnen stoornissen in de symmetrische ontwikkeling van de baby ontstaan ten gevolge van wervelblokkades.



De vroege kenmerken van een wervelblokkade bij baby’s zijn heel divers:

De meeste (maar niet alle!) baby’s huilen veel, slapen slecht en schrikken snel. Vaak spugen ze overmatig, hebben ze veelvuldig de hik en grijpen ze naar hun oren of achterhoofd. Vaak worden deze symptomen aan koliek of darmkrampjes toegeschreven. Sommige baby’s hebben daarbij ook een voorkeurshouding en overstrekken zich. Vaak huilen ze bij het aan- en uitkleden en willen ze niet graag opgepakt of vastgehouden worden. Vaak wordt ouders verteld dat het huilen vanzelf over gaat. Meestal is dat ook zo en is het huilen na een maand of vier een stuk minder. Waarschijnlijk komt dat omdat de baby zelf het hoofd meer gaat gebruiken, waardoor nekspieren gestimuleerd worden. Toch kan het zijn dat de klachten weg zijn, maar de blokkades niet. Het kind kan hierdoor later last krijgen van nek- en hoofdpijnklachten en zich hierdoor slecht concentreren op school. Ook kunnen motorische stoornissen optreden. Bovendien kunnen de psychische gevolgen van het vele huilen resulteren in een verstoorde ouder/kind relatie.



Nadat de diagnose is gesteld zijn er verschillende behandeltechnieken mogelijk. Deze zachte technieken zijn per leeftijdscategorie aangepast. Meestal zijn vier tot vijf behandelingen voldoende om de baby van zijn klachten af te helpen. Geen baby is te jong om behandeld te worden.



terug ^



KISS- syndroom

KISS staat voor: “Kopgewrichten, Invloed op Storingen in de Symmetrie”. Met andere woorden: Er kunnen stoornissen in de symmetrische ontwikkeling van een kind ontstaan ten gevolge van blokkades van de bovenste nekgewrichtjes.



Oorzaken hiervan kunnen zijn:



een verkeerde ligging in de baarmoeder

een zware bevalling (vooral bevallingen met vacuümtractie en/of geboortetang) of juist een heel snelle bevalling.

een valpartij.

Mogelijke kenmerken van KISS bij baby’s zijn:



veel huilen en slecht slapen

voorkeurshouding

slikklachten en overmatig spugen

ontwikkeling van schedel asymmetrie

een scheef ruggetje

een sterke neiging tot overstrekken

protesthuilen bij aan- en uitkleden.

Soms verdwijnen deze klachten spontaan na enkele maanden. Het kan echter zijn dat de blokkade niet is verdwenen. Kenmerken van KISS bij oudere kinderen zijn:



nek- en hoofdpijnklachten

concentratiestoornissen en hyperactiviteit

motorische stoornissen

chronische oorontstekingen




Wat ik me afvroeg is of er meer beebjes zijn die hier last van hebben? Wat hebben jullie er aan gedaan en heeft het ook geholpen??

Ik ben al ver aan het einde van mijn latijn en mn vriend zit nu ook thuis om me wat werk uit handen te nemen, omdat ik bijna gillend gek werd van ons meisje.

Hoop meer ervaringen hier te lezen!

Dit klinkt heftig zeg, maar of het echt Kiss is, is dat onderzocht door iemand? Heel veel van deze dingen herken ik ook. Emma heeft van week 4 tot zeker een week of 8 eigenlijk voor mijn gevoel alleen maar, of heel veel gehuild. Kon ook niet slapen, soms maar een uurtje overdag. Daarbij had ze eczeem denken we. Kortom, ik wist t ook niet meer en werd er niet zo blij van. Ik kon ons meisje soms gewoon niet troosten, ze vocht dan om uit mijn armen te komen bij wijze van spreken. Uiteindelijk ben ik overgestapt op andere voeding en een zalf, dat hielp al behoorlijk. Daarnaast heb ik nu al 2 keer een bezoek aan de osteopaat gebracht en daar reageert ze heel goed op. Ik kreeg van hem allerlei vragen die ook in deze beschijving als kenmerken genoemd worden, maar het woord kiss heeft hij niet genoemd. Wel heeft ze spanning op maag en darmen, maag is nu over en een blokkade/ spanning bij schedeldelen op haar achterhoofd. Ook een lichte onsymmetrie daardoor. Inmiddels gaat t dus nog steeds vooruit en ben ik nu toch echt aan t genieten (want oh wat is dat moeilijk als je beeb alleen maar huilt, niet kan slapen en je kunt het niet helpen.)



Hoe slaapt jouw meisje overdag? En de nachten? Als je meer wilt weten over osteopaat of wat ik allemaal heb geprobeerd, dan pb me maar als je wil! In ieder geval een hele dikke knuffel!!! Het komt echt goed!!



Oh ja en van welke site heb je die info gehaald? Ben ik benieuwd naar.



Groetjes wienie

wat vervelend dat je hier veel in herkent zeg :hug: dan gaan jullie niet door een makkelijke tijd…



misschien is het ook een idee een keer naar een osteopaat te gaan? Er zijn erg veel kindertjes met klachten die ook wel een beetje overeen komen met bovengenoemde, die daar erg veel baat bij hebben.



edit: ik had terwijl ik dit berichtje typte ook nog wat andere dingen gedaan en zie nu dat er hierboven door wienex ook al over een osteopaat gepraat wordt…



sterkte!

Onze Lucas heeft ook het kiss syndroom gehad en dit is behandeld bij een manueel therapeut en daarna is het alleen maar beter gegaan, hij krijste 13 uur op een dag en na de eerste behandeling was dat “nog maar” 6 uur en na 3 behandelingen was hij een redelijk normale baby. Hij is alleen nu nog steeds erg snel overpikkeld waarschijnlijk heeft hij er ook net KIDD syndroom aan over gehouden ondanks dat we er snel bij waren. Hij heeft daarna ook 1x per 2 maanden kinderfysio gehad. Kiss kindjes willen ook te vlug met hun ontwikkeling en slaan gewoon hele fases over wat niet goed is.



Een osteopaat kan ook dingen doen bij het KISS syndroom, alleen op de sites over het KISS syndroom staat dat het beter behandeld kan worden door een manueel therapeut. Daar staan ook de namen en adressen van de MT die gespecialiseerd zijn in het KISS syndroom.



Op de volgende sites vind je er veel info over;

http://www.kiss-kinderen.nl
http://www.kisskids.nl

Het vervelend van het KISS syndroom is dat het door medici niet word erkend :? , zelfs kinderartsen, cb artsen. Volgens heb bestaat het niet :hand:

Als je meer wilt weten PB me maar.

Oja, als je een goed adres van een goede osteopaat wilt hebben moet je het ook even zeggen, mijn 3jongens zijn alle 3 behandeld door een goede osteopaat in Roosendaal (ik zag dat je daar redelijk in de buurt woont)

Lieve Sonja,



Wat een narigheid meis!



Of het Kiss is dat weet ik niet, maar ik denk dat als je veel dingen in Femke ervan herkent het zeker geen kwaad kan om iemand in te schakelen die wel zou weten of Femke dit heeft.



Verder zou ik wel willen zeggen om je hier niet blind op te staren.

Ga dingen afstrepen, zo blijf je bezig.

Inbakeren doe je al toch?

Door het inbakeren zul je ook wel aan het rust en regelmaat zitten?

Zo niet…dan zou je dat ook kunnen proberen.



Zoals je weet is Mirthe ook een huilbaby en langzaamaan gaat het nu beter.

We hebben strikte regels:

  • ene dag weg is de andere dag thuis.
  • voeding alleen door papa of mama ( al geef jij bv natuurlijk)
  • Niet van hand tot hand…

    _ en alles via een vaste volgorde zodat de kleine weet wat er gebeurt



    Je geeft bv: je zou eens kunnen gaan opschrijven wat je eet en hoe de reactie van Femke daarop is…heel mischien zie je een verband.

    Probeer eens producten met koemelk te laten staan…mischien heeft Femke wel een allergie daarvoor…



    Er zijn baby’s die rustig worden van babymassage: mischien Femke ook wel…



    Ik hoop echt voor je dat je snel een oplossing vind voor Femke.

    Dat je iets voor haar kunt doen om haar leventje een stukje vrolijker te maken, maar ook die van haar papa en mama.



    Het is slopend zo’n kleintje die alleen maar huilt.

    Maar meid het zal overgaan, echt vertrouw daarop het gaat over.

    Ik wil je heel veel sterkte hiermee wensen en als er iets is of je wilt je verhaal kwijt, mijn pb box heeft altijd wel een plekje voor je over :hug: :-*

alvast bedankt voor de reacties. :-*

We lopen op het moment al bij een osteopaat maar echte verbetering daardoor zien we nog niet. Inbakeren doe ik ook al bij d’r maar overdag slaapt ze soms zo slecht. Ze wil gewoon niet slapen. Enige manier waarop ze dan soms nog bij je in slaap valt is op mn borst op dr buikje. Elke prikkel die ze dan nog ontvangt, al is het maar een kusje op dr hoofd, resulteert gelijk weer in een flinke huilbui. Overdag kreunt ze ook heel veel in dr slaap en kan ze soms krijsend huilend wakker worden,

's Nachts slaapt ze opzich goed, maar dat komt vaak door oververmoeidheid door het weinige slapen overdag.



http://www.chiropractie-stegeman.nl/klachtenb.htm

dit is de website waar ik de info vandaan heb.



Heb het ook aan mn vriend laten lezen zonder er iets over te zeggen, en die zei ook gelijk dat Femke (bijna) alle kenmerken daarvan heeft.



We hebben nog niet laten onderzoeken of het dit ook echt is. Heb de info vanmorgen nog maar gelezen.



Dat van die ontwikkeling over willen slaan herken ik ook heel erg van Femke. Geloof het of niet gister draaide ze zich al om in de box van buik naar rug, en op het cb zien ze al een aantal dingen aan haar die ze normaal nog niet zou kunnen.



Ik ga me er zoals Joseetje al zegt niet blind op staren, maar het is fijn om eindelijk iets te lezen waar je wat van herkenning in kan vinden!

Met mn bv ben ik ook al heel erg bezig geweest om op mn voeding te letten, en leefde ik figuurlijk gezien bijna op water en brood. Volgens het cb is het overigens onzin dat ze via mijn bv kma kan hebben, maargoed daar zijn de meningen over verdeeld…



De enige houding waarop ik dr nu rustig kan krijgen is door haar billetjes op mn borst te leggen met dr voetjes naar me toe, en dr dan in een bolletje dubbel te vouwen en dan zachtjes te wiegen, zo kan ze ook in slaap vallen ( alleen je krijgt er behoorlijk lamme armen van )

Evy heeft een dubbele kiss gehad en ben met haar al snel bij een ostheopaat terecht gekomen . Jammergenoeg heeft dat niet geholpen en ben ik naar een manueel therapeut gegaan . Vorige week heeft ze de laatste behandeling gehad … Evy was geen huilbaby het enige waar ik aan kon merken dat ze kiss had is dat ze altijd maar naar 1 kant keek. Achteraf bleek dit een voorkeurshouding te zijn. Wat ik je aan kan raden is naar een manueel therapeut te gaan die is gespecialiseerd in kiss kinderen .

Luca was vanaf dag 1 een huil baby en krijste bij alles.

Krampjes was de oorzaak volgens arts en cb maar na 10 weken afzien zijn we zelf naar een osteopaat gegaan.

Dit heeft wel goed geholpen maar had niet zo snel resultaat als ik gehoopt had.

Jij zei dat je ook nog niet veel merkte maar dat kan dus komen omdat je kindje al zo prikkelbaar is geworden van de pijn en het vele huilen dat ze weer moeten wennen aan de nieuwe situatie.

Mijn osteopaat zei toen dat een kindje echt verschil merkt bij zichzelf en daar op kan reageren door te huilen omdat hij niet weet wat er gebeurt met hem.

Uiteindelijk is het trouwens wel goed gekomen met Luca en huilde hij echt veeeeeeeel minder.



Succes hopelijk kunnen jullie ook snel van je rust gaan genieten.

Sonja, ik herken dit bij Sanne. Het is geen huilbaby, maar ze slaapt erg slecht en is erg schrikachtig, heeft erg vaak de hik en duidelijk een voorkershouding. Ik liep sinds vorige week bij een orthopaat en zal er dadelijk bij de 2e behandeling meteen eens overhebben.

Aankleden gaat best goed alleen laat ze wel merken door licht te overstrekken dat ze het niet prettig vind. Inderdaad merk ik al wel nu ze ouder wordt dat het op sommige dagen beter gaat dan andere.