Kip

Ik heb 2 kipfilets maandag uit de vriezer gehaald ( maandagavond )

En gisteren heb ik die niet gegeten.



Kip staat dus nog steeds in de koelkast.

Wel staat er een laagje vocht in het bakje ( tis ook niet uit de verpakking geweest )



Nu wil ik graag die kip vandaag maken !!



Kan dat nog ??

als het nou onverpakt was, was het een ander verhaal, maar aangezien het nog in de originele verpakking zit en in de koelkast heeft gelegen, is het geen probleem.

Ik ben mischien wat te voorzichtig met dit soort dingen, maar ik zou de kip dus weggooien.

Ik zou het ook weggooien.

Kleur is gewoon goed.

Maar dat laagje vocht erin vind ik vreemd of is dat gewoon van het ontdooien ?

Nou ik zou het zeker niet eten, met kip kun je niet voorzichtig genoeg zijn

als je het mij vraagt!

Dat laagje vocht is gewoon vleessap van het ontdooien, je kan het gewoon eten je heb het in de koelkast bewaart. Maar wel vandaag eten dan.

Of de kip bakken en weer invriezen als je het niet wilt eten vandaag.

Snel en heet aanbraden aan beide kanten en daarna een flinke scheut water erbij doen. Dan kookt de kip door en gaan alle bacteriën eruit…

PLUS dat je héérlijk malse kipfilet krijgt… :drool:

Super bedankt dames !!



Ik ga hem vandaag gewoon lekker opeten :slight_smile:

@Nefarious wrote:

Of de kip bakken en weer invriezen als je het niet wilt eten vandaag.
Nou dit zou ik niet zo snel doen hoor, het is al een keer ingevroren geweest.

@Mama_jeanet wrote:

@Nefarious wrote:
Of de kip bakken en weer invriezen als je het niet wilt eten vandaag.
Nou dit zou ik niet zo snel doen hoor, het is al een keer ingevroren geweest.


Dat kan wel hoor als het gaar gebakken is :slight_smile:

Hier zou de kip weggaan :sick:

Oh en als antwoord op je vraag:

meeste ontdooide spullen kun je normaliter 24 uur bewaren maar goed kijken naar de kleur en ook goed ruiken en wellicht is het nog te gebruiken.

Ik vertrouw meer op mijn geur en andere zintuigen dan op de regeltjes :lol:

@Mama_jeanet wrote:

@Nefarious wrote:
Of de kip bakken en weer invriezen als je het niet wilt eten vandaag.
Nou dit zou ik niet zo snel doen hoor, het is al een keer ingevroren geweest.




als het nu weer invriest dat zou ik ook niet doen,

maar als het gebakken weer de diepvries ingaat is absoluut geen probleem.

@MamaMarianne wrote:

@Mama_jeanet wrote:
@Nefarious wrote:
Of de kip bakken en weer invriezen als je het niet wilt eten vandaag.
Nou dit zou ik niet zo snel doen hoor, het is al een keer ingevroren geweest.




als het nu weer invriest dat zou ik ook niet doen,

maar als het gebakken weer de diepvries ingaat is absoluut geen probleem.
Ik bedoel dus dat ze de kip 2 dagen geleden heeft ontdooid dan gaat bakken en weer gaat invriezen dat zou ik dus niet doen.

Ik ben een vreselijke zeur met eten. Als iets ook maar 1 dag over datum is of bijvoorbeeld vleeswaar langer dan 2 dagen open is, dan hoef ik het al niet meer :oops: . De kip zou dus weggegaan zijn bij mij…

hier was het ook weggegooid ben erg voorzichtig

Hier was het ook weggegooid, vooral kip.

Ik ben te laat met reageren maar met kip ben ik erg voorzichtig. Hier zou ik het hebben weggegooid…