Jongetje (6) vermist in USA na vlucht home-made heliumballon

DENVER - Amerikaanse hulpdiensten zijn donderdag druk geweest met redden van een 6-jarig jongetje die in zijn eentje in een op drift geraakte heliumballon hoog boven Colorado zou zweven. Zijn vader zou de ballon zelf hebben gebouwd.Getuigen zagen het jongetje op een onbewaakt moment in de ballon stappen, die de vorm heeft van een vliegende schotel. Het ufo-achtige gevaarte raakte vervolgens los van de verankering. Het heeft boven de staat Colorado hoogtes van meer dan 1800 meter bereikt. Helikopters volgden de ballon. Amerikaanse tv-stations wijdden live-uitzendingen aan het hachelijke avontuur van de jongen.Na de landing bleek dat het jongetje zich niet in de ballon bevond. Het lot van de jongen is nog onduidelijk.

‘Ballonjongetje’ levend teruggevondenFORT COLLINS - Een 6-jarig jongetje in de Verenigde Staten van wie werd gevreesd dat hij in een op drift geraakte heliumballon zat, is levend teruggevonden.Falcon Heene had zich verstopt in een doos in de zoldergarage bij hem thuis in Fort Collins (Colorado).De rondvliegende ballon zorgde in de VS voor grote ophef. Helikopters volgden de ballon, terwijl autoriteiten studeerden op een manier om het gevaarte veilig aan de grond te krijgen.Na een zachte landing op een grasveld werd het jongetje niet aan boord aangetroffen.Vliegende schotelAangenomen was dat de jongen op een onbewaakt moment in de ballon was gestapt die lijkt op een vliegende schotel. Het ufo-achtige gevaarte raakte los van de verankering bij het huis van de vader van de jongen.Hij heeft boven de staat Colorado hoogtes van meer dan 1800 meter bereikt. De vlucht duurde meer dan een uur.VerlegenEen van Falcons broers had tegen de politie gezegd dat hij Falcon in het apparaat had zien stappen. Het 6-jarige jongetje stond na de commotie verlegen voor de woning met zijn ouders en twee broers van acht en tien.De vader vertelde journalisten dat Falcon zich had verstopt omdat hij tegen hem had geschreeuwd, waarvoor hij zijn excuses aanbod.Op de vraag van een journalist waarom het jongetje niet kwam toen hij werd geroepen, antwoordde het joch echter: “Jullie zeiden toch dat we dit voor de show deden?”StormenDe vader bestudeert in zijn vrije tijd stormen, wolken en andere weerpatronen. De ballon gebruikt hij voor het verzamelen van gegevens.

Wat een vaag verhaal, al met al… :? :think:

amerikanen he :zzz:

bizar

en wat een vreemde uitspraak, jullie zeiden toch dat we dit voor de show dedenmag je daaruit opmaken dat ze op de aandacht uit waren?

raar verhaal hoor pfff

FORT COLLINS - Het verhaal over de heliumballon die donderdag door het luchtruim van het Amerikaanse Colorado vloog was een publiciteitsstunt. Het echtpaar dat iedereen deed geloven dat hun zesjarige zoontje Falcon Heenen in de ballon zat, zal worden vervolgd. Dat heeft de politie in de Amerikaanse staat zondag bevestigd.

Volgens sheriff Jim Alderden is de hele zaak in scène gezet. „Wij zijn gemanipuleerd door het gezin en de media is gemanipuleerd door het gezin.� Volgens Alderden waren de ouders Richard en Mayumi Heene, die elkaar ooit hebben ontmoet tijdens acteerles in Hollywood, mogelijk uit op een contract voor een eigen realityshow.

De ouders zijn vooralsnog niet gearresteerd. Ze riskeren een aanklacht wegens een valse melding bij de politie, poging tot beïnvloeding van een ambtenaar, samenzwering en het op het verkeerde pad brengen van een minderjarige. Volgens Alderden wisten alle drie de kinderen van het echtpaar dat het om een stunt ging, maar door hun leeftijd komen zij er zonder aanklacht van af. De oudste zoon is 10 jaar oud.

Donderdag ontstond paniek, toen een broertje van Falcon zei dat hij hem in het mandje onder de heliumballon had zien stappen. Later bleek dat het mandje leeg was en dat Falcon zich thuis in een doos in de garage had verstopt.

Falcon versprak zich later in een televisieinterview door te zeggen dat het allemaal voor de show was geweest. Daarna werd al snel gedacht aan een mediastunt, maar dat werd aanvankelijk door de ouders en de politie ontkend. Na verhoor zaterdag van de ouders veranderde de politie van mening.

tsja ik dacht t al na die uitspraak van dat kereltje,

geen woorden voor dat je je kinderen misbruikt voor zoiets…

raar hoor

Hoe ziek moet je zijn, om je kinderen in een dergelijke zaak te betrekken, denk ik dan…