Jokken

Wanneer is het normaal gedrag als een kind jokt?Mijn beide zoons, bijna 3 en bijna 5 jaar, kunnen best wel veel jokken. Het gaat dan voornamelijk om dat ze beiden beweren dat de ander iets heeft afgepakt, stukgemaakt enz. En het is niet papagaaigedrag van de jongste want soms betrap ik de oudste erop dat hij degene is die jokt. En het is ook niet altijd de oudste.

Hoi hoi,

Ik heb geen idee CCM, ik lees met je mee naar de antwoorden. Heel toevallig heb ik vanmorgen tegen Thom gezegd dat hij niet telkens alle wasknijpers op de grond moest gooien (hij speelde zogenaamd dart), omdat op de kamer waar hij dat deed ons oppaskindje slaapt. Toen ik de wasknijpers had opgeruimd en we naar beneden gingen zag ik dat hij heel stiekem iets in zijn hand had. Hij was hem echt aan het verbergen.

Toen ik hem vroeg wat hij in zijn handje had,duurde het even voordat hij het wilde laten zien. Dat was echt de eerste keer (volgens mij) dat hij iets stiekem deed. Ik heb dus nog geen idee wanneer het normaal gedrag is wanneer je kind jokt.

Groetjes,Monique.