ikenmama forum | van kinderwens en zwangerschap tot opvoeding

Is er een kapster in de zaal??

Ik word GEK van mijn haar.

Het is ontzettend droog en compleet futloos!

Wat kan ik daaraan doen?

Wie heeft de gouden tip voor mij?(Ik weet dat het ook een beetje bij de tijd van het jaar hoort, maar het is bij mij het hele jaar door een drama… :cry: )

en voeg daar bij mij ook nog eens pluizig aan toe…[komt meeliften op de antwoorden die ongetwijfeld gaan volgen!] :mrgreen:

Doe eens een lekker masker in je haar en misschien een kleurtje?

heb het nooit geprobeert hoor maar ik kreeg eens als tip een eitje klutsen bier erdoor in je haar klodderen en een uurtje laten trekken :sick:het moet helpen … zei ze :mrgreen:

Idd eitje, bier kan helpen. Of mayonaise!Ik gebruik zelf altijd een cremeVOEDING en voor de kids heb ik van La Biosthetique pilviform brilliance creme.

Olijfolie een tijdje in je haar laten intrekken en dan uitspoelen.

(Het is ook aan te bevelen om daarna je douche schoon te maken, aldus mijn man die zich een hersenschudding viel toen hij na mij ging douchen :mrgreen: )

@crien wrote:

Ik gebruik zelf altijd een cremeVOEDING.
ik ook!! ideaal! niet teveel… ff zoeken met de hoeveelheid… want anders wordt eht vet.die van de kruitvatmerk vind ik het fijnst.

@konijn wrote:

@crien wrote:
Ik gebruik zelf altijd een cremeVOEDING.
ik ook!! ideaal! niet teveel… ff zoeken met de hoeveelheid… want anders wordt eht vet.die van de kruitvatmerk vind ik het fijnst.
Ja, die heb ik ook! Is idd heel fijn :thumbup: (vruuger had ik de cv van andrelon maar die kan ik niet meer vinden… :think: )En idd: niet te veel. Beter wat minder dan een te grote scheut :wink:

@crien wrote:

@konijn wrote:
@crien wrote:
Ik gebruik zelf altijd een cremeVOEDING.
ik ook!! ideaal! niet teveel… ff zoeken met de hoeveelheid… want anders wordt eht vet.die van de kruitvatmerk vind ik het fijnst.
Ja, die heb ik ook! Is idd heel fijn :thumbup: (vruuger had ik de cv van andrelon maar die kan ik niet meer vinden… :think: )En idd: niet te veel. Beter wat minder dan een te grote scheut :wink:
bij de kruitvat hierhebben zie die nog van andrelon, zit alleen in grote witte flessen met oranje draaidop.

Tja…ik denk dat je vast 100 goede bruikbare tips krijgt van de dames hier,maar heel eerlijk…het is allemaal geen antwoord op je vraag…Oke…het droge kan je bestrijden,maar de vraag is, WAAROM is het haar droog? Is dat nu ineens zo? Altijd al zo geweest?

Heb je van nature slag of krul (die je niet goed behandeld)?

Is het onder invloed van bijvoorbeeld hormonen (zwanger/net bevallen).

Heb je er alleen last van bij bepaalde jaargetijden?

Wat gebruik je in je haar?

Hoe styl je je haar?

Heb je lang of kort haar?

kleur je je haar en zo ja…waarmee?(Of zit je gewoon even niet lekker in je vel en zit alles even tegen…kan ook natuurlijk…mijn badhair-day houdt al maanden aan… :mrgreen: )Goh ik kan zo nog wel 100 andere vragen stellen voordat je een advies krijgt waar je werkelijk wat mee kan…ik ken je niet, zie geen foto. En dan nog weet ik hoe je haar aanvoelt…wat je allemaal doet met je haar (of niet doet natuurlijk…) EN wat je nu eigenlijk verwacht…

M.a.w…er blijft maar 1 goed advies over…ga naar een kapper…of beter nog meerdere!!!Klink misschien een beetje kort door de bocht,maar denk niet dat je een passend antwoord snel gaat vinden op een forum waar niemand je ‚Äúlive‚ÄĚ ziet‚ĶBegrijp me goed, ik probeer je vraag even heel goed en duidelijk te beantwoorden. Zal even uitleggen waarom ik bovenstaande vragen stelde en hoe deze verband houden met je droge haar (als dat van nature nooit droog is…is het wel altijd zo geweest,misschien herken je dan wel in onderstaand wat je structureel kan veranderen om het soepler te maken.)Bij natuurlijke slag of krul…

 • Soms weten mensen dat niet eens van zichzelf omdat het ze vanuit nat meteen stijlkammen of borstelen‚Ķdoor zwaartekracht/gewenning zal de slag of krul dan ook wel verdwijnen bij lang of zwaar haar,maar de structuur raakt er wel door ‚Äúbeschadigd‚ÄĚ. Het zal er dus droog of pluizig uit gaan zien‚Ķ

  Door de krul te stimuleren…(niet nat stijltrekken, aan de lucht laten drogen ipv gort-droog fohnen, of lang haar in lagen knippen om meer draagkracht en volume te krijgen) zal het pluizige/droge ook minder worden…Daarnaast als dit idd het geval is is juiste creme’s of middelen natuurlijk ook belangrijk.  Invloed van hormonen/medicatie e.d.
 • Ik vergeet te kijken of je toevallig zwanger bent of net bevallen bent‚Ķdus misschien kom ik daar zo op terug. Als het droge pas sinds kort is dan kan je bij jezelf te raden gaan of dit of bijvoorbeeld verandering van producten (shampoo,creme,stylingproducten) misschien de reden is.

  Overigens speelt klimaat ook een rol,maar dan zou je daar vaker last van kunnen hebben…bij bijv. krulhaar heb je bij vochtig weer ook meer moeite met je haar…zeker als je het vanuit droog uitkamt of borstelt…  De vragen wat je in je haar gebruikt lijkt me voor zich spreken…als je pas overgestapt bent, dan zou je dat eens kunnen bekijken…  Voor wat betreft het stylen‚Ķdaarmee bedoel ik dus ook het fohnen bijvoorbeeld‚Ķde warme lucht ontrekt vocht uit je haar‚Ķniet alleen van het water,maar ook het ‚Äúeigen vocht‚ÄĚ zeg maar‚Ķdat kan je verminderen door schuim of andere styl-producten te gebruiken‚Ķdaarmee voeg je vocht toe,zodat de warme lucht je haar niet uitdroogt‚Ķ  Kleuren:

  Met name blonderen,lichter kleuren,misschien i.c.m. krulhaar kan droogheid veroorzaken. Zeker als je vaker kleurt, ga je steeds weer over de oude kleur heen,dan raakt het haar op een gegeven moment uitgeput…dat gebeurt ook met kleurspoelingen hoor…in vrijwel elke kleuring zit (in meer of mindere mate) waterstofperoxide…een kleuring (spoeling en verf) zonder waterstofper. bestaat vrijwel niet…hooguit is het percentage zeer laag…maar dan nog is het aanwezig en kan het uitdrogen als je herhaaldelijk kleurt of niet juist behandeld…

  Misschien herken je hier iets in…  Futloos…tja…ook al weet ik zelf dondersgoed wat ik zou moeten doen aan mijn eigen futloze haar…soms heb je gewoon je dag niet…Eli is nu ruim 1 jaar en zit eigenlijk zelf nog te tobben met de gevolgen…zelf tot 1,5 jaar na de bevalling kan je dat o.a. aan je haar merken…

  Soms kan ik nog zo m’n best doen…het wil gewoon niet, het zit niet, het werkt niet mee…of ik nu net van de kapper kom of het eigenlijk allang weer had moeten doen, mijn haar heeft zijn eigen humeur…

  Hou me ten goede…puur op basis van je vraag is bovenstaand mijn antwoord. Zelf ben ik al zo’n 8 jaar niet meer werkzaam als kapster (was wel full-time kapster),maar ik denk ,weet eigenlijk wel zeker, dat iedere kapster hetzelfde zal zeggen als ik nu ga zeggen:

  -Loop gewoon eens binnen bij verschillende kapsalons in je buurt.

  -Vraag aan alle vrijblijvend advies.

  -Google eens op de kapsalons in je buurt om te kijken wie ze zijn, wat ze bieden en waar ze mee werken.

  -Wees niet bang eens af te wijken van je normale keuze…bezoek ook eens een kapsalon waar je eerst misschien niet binnen zou durven gaan…  Leg dan hun advies,meningen eens naast elkaar…dan merk je snel genoeg met welk advies jij uit de voeten kan…  Natuurlijk zal niet elke kapster het met me eens zijn…smaken/technieken en werkwijzes verschillen nou eenmaal…(en welke vragen ze je stellen).

  Dit is eigenlijk wat ik me nu kan herinneren als oorzaken…maar nogmaals, ik beschrijf nu alleen de oorzaken…niet de oplossingen! Die kan ik je niet geven zo via het forum…daarvoor moet iemand je zien!  Ben erg benieuwd of er andere reacties komen…de huis,tuin en keukentips zijn natuurlijk ook leuk en kunnen zeeeer zeker werken,maar zijn vaak geen oplossing als het een structureel probleem is…

  Elke week je haar in de eigeel zetten gaat op den duur ook vervelen…  (ps…of schaf een beertender aan…schijnt volgens de reclames ook wonderen te doen…hahaha… :mrgreen: ).  Succes in ieder geval!

Eeuuuhhhh…bekijk net je eerst post nog eens…en zie dat ik wat ongelukkige anwtoorden heb gegeven m.b.t. hormonen/zwangerschap e.d.

Forgive me…maar dan nog,misschien gebruik je medicatie of hormonen…dan blijft de strekking van het verhaal hetzelfde…

Kan het wel verwijderen in m’n post,maar zie dat Muze dezelfde vraag heeft en bij haar is het nu misschien wel van toepassing…

WAUW, wat een verhaal Mandy!

Dank je!Ik denk zeker dat het een goeie tip is om wat kapsalons af te struinen.

Ik zal hier in de buurt eens op zoek.De enige medicijnen die ik slik zijn voor de schildklier, verder niks gelukkig.

Ik heb een aantal jaren terug wel Clomid geslikt, maar dat is dus alweer even geleden.Het stukje dat je noemde van de natuurlijke krul/slag, daar zit wel wat in.

Ik heb van mezelf dus een natuurlijke slag in mijn haar.

En ik kam/borstel het inderdaad altijd nat.

Dat moet dus niet meer begrijp ik uit je verhaal.

Moet ik het dan eerst helemaal laten drogen en dan pas kammen?

Of moet er dan ook eerst wat in mijn haar?Liefs Esther :-*

@mandy_d. wrote:

Eeuuuhhhh…bekijk net je eerst post nog eens…en zie dat ik wat ongelukkige anwtoorden heb gegeven m.b.t. hormonen/zwangerschap e.d.

Forgive me…maar dan nog,misschien gebruik je medicatie of hormonen…dan blijft de strekking van het verhaal hetzelfde…

Kan het wel verwijderen in m’n post,maar zie dat Muze dezelfde vraag heeft en bij haar is het nu misschien wel van toepassing…
Hoef je helemaal niet te verwijderen hoor.

Ik vind het niet erg!

Trouwens‚Ķhet is misschien een beetje ‚Äúpreken voor eigen parochie‚ÄĚ al ben ik daar al jaren geleden uitgestapt‚ĶMaar er is een reden dat supermarkten/drogisten verzorgingsproducten goedkoper aanbieden dan de producten van cosmeticahuizen (proffesionele producten).

Voor de detailhandel worden goedkopere producten gemaakt,waarin de dure bestandelen vervangen door goedkopere of verdunnen met bijvoorbeeld water…op zich niets mis mee,maar niet voor iedereen geschikt…

Daarnaast kan het mengen van verschillende producten elkaar ook tegenwerken…je zou eens kunnen proberen te kiezen voor 1 lijn en je daar een tijdje aan te houden.De een smeert z’n leven lang een simpele goedkope creme op z’n huid en gaat daar prima op,maar de ander kan niet zonder een merk-product van een schoonheidsspecialist…dat is nou eenmaal zo.Het is altijd even uitzoeken hoe dat voor jou werkt…Buiten creme-spoelingen zijn er ook cremes die je in nat haar kan aanbrengen en niet uit hoeft te spoelen…misschien is dat iets voor je…

De enige medicijnen die ik slik zijn voor de schildklier, verder niks gelukkig.
Ik heb een aantal jaren terug wel Clomid geslikt, maar dat is dus alweer even geleden.


Kan me niet voorstellen dat die schildklier-medicatie een aanleiding is,daar heb ik dan geen verstand van...Clomid kan ik me wel wat van voorstellen,maar je zegt al dat dat al tijden terug is...dus ook dat vast niet...

Het stukje dat je noemde van de natuurlijke krul/slag, daar zit wel wat in.
Ik heb van mezelf dus een natuurlijke slag in mijn haar.
En ik kam/borstel het inderdaad altijd nat.
Dat moet dus niet meer begrijp ik uit je verhaal.
Moet ik het dan eerst helemaal laten drogen en dan pas kammen?
Of moet er dan ook eerst wat in mijn haar?


Kijk..nu kom je al een stukje verder...
Het is misschien makkelijk praten van me,want ik heb geen krulhaar (maar m'n man wel,dus ervaar het indirect wel een beetje.. :mrgreen: ), maar je krul/slag kammen of borstelen als het eenmaal droog is, is sowieso geen optie! Je kamt dan als het ware je haar "stuk"...
Dus altijd nat uitkammen..liefst met een hele grove kam of hele grove kunstof borstel...alleen even ontwarren en verder het haar z'n eigen gang laten gaan...hoe minder hoe beter. Als het met je handen kan ontwarren is het nog beter...
Ik snap dat je niet elke dag met nat haar de deur uit kan,dus mag je wel fohnen,maar dan het liefste met goede schuim of een creme die je niet uit hoeft te spoelen.
Ken je die fohn-kappen? Waar je je haar inlegt als het ware? Een diffuser (ben er al te lang uit, hoe schrijf je dat ook alweer??? help??)..
Dat zou beter zijn,dan droogwapperen....of anders met je handen je haar naar boven duwen...
Als je wat langer haar hebt, ondersteboven laten hangen (denk om je rug..hihi) en met je handen omhoog duwen ..lekker grof..
Niet wild rond laten wapperen dus..probeer dat een beetje te voorkomen.
Licht vochtig laten is altijd beter.

Bij langer haar heeft je krul ook last van de zwaartekracht...
Je moet het zo zien..nat haar is "open"...zoals je het laat hangen,zo zal het ook drogen en dus uitzakken...je moet de veerkracht van je haar een beetje helpen,zodat het beter in de krul/slag kan terugkomen..
Soms zal het eerst even iets te vol lijken,maar met een beetje wax of schuim zakt dat snel genoeg weer uit. Of alleen het haar bij je aanzet voorzichtig drogen, de punten een beetje,maar half vochtig laten...
Het gaat er uiteindelijk om dat je hoofdhuid droog is als je in de kou naar buiten moet..

Wat je er daarna in doet is een beetje aan jezelf. Ik weet nu dat je krul/slag hebt,maar verder nog niet alles. Hoe lang, hoe dik en 1 lengte of in lagen....
Krulhaar wat dik is en 1 lengte is, is vaak erg moeilijk...korter maken en in lange lagen helpt de veerkracht ook,dus minder pluizen.

Wat je ook probeert, het zal niet in 1 poging meteen opgelost zijn. Het haar moet ook weer even terugkomen....en jij moet handigheid krijgen in de nieuwe verzorging. Kijk maar eens hoever je komt door het fohnen aan te passen en eventueel iets andere producten te gebruiken. De creme die je niet uit hoeft te spoelen bijvoorbeeld. Het wordt buiten weer vochtig en binnen is het overal warm..daar reageert je haar ook op.

Het klinkt misschien makkelijk gezegd van iemand met kort-stijl-piekhaar,maar ook dat heeft zo z'n eigenaardigheden...

Ben benieuwd of je verschil gaat merken..

Handig, een kapster op het forum :smiley:Dat fohnen en niet kammen ga ik zeker proberen vanaf nu.

Ik heb haar tot op de schouders en in lagen.

Het is een hele dikke bos.

2 Maanden geleden heb ik het van heel lang tot op de schouders laten knippen.

Wat een opluchting.

Scheelde me meteen iedere avond hoofdpijn :smiley:

Van de week heb ik de punten weer bij laten knippen en is het weer mooi op schouderlengte.

Ik schud mijn haar trouwens wel altijd even los door te ‚Äėheadbangen‚Äô zeg maar :lol:

Is dat geen probleem?

@Juf_Essie wrote:

Ik schud mijn haar trouwens wel altijd even los door te ‚Äėheadbangen‚Äô zeg maar :lol:

Is dat geen probleem?
Als het nat is bedoel je? Nee hoor…ook met de handdoek eerst droogdeppen kan gewoon,maar dat vergat ik er dus bij te zeggen (de info moet van ver komen bij me…ben er te lang uit…) als je je haar droogt, niet te hard droogwrijven…zoveel mogelijk deppen of droogknijpen.Eigenlijk kort door de bocht, probeer de slag/krul niet kapot te wrijven…Headbangen met droog haar kan op zich ook geen kwaad,maar het handigst is je haar zo compact mogelijk te houden…

Las nu dat je idd dik en lang haar had…die cremes of wax na het drogen (in de lengten en punten,niet de aanzet) zullen dan geen kwaad kunnen…alleen bij dun piekhaar kan het snel te vet worden…maar jij hebt kennelijk haar zat…Ik weet dat er vast meer kapsters op het forum zitten…heb het wel lang gedaan,maar ben er echt al even uit…de info is aardig weggezakt…ik typ nu meer op logica/mening dan kennis…

@mandy_d. wrote:

Ik weet dat er vast meer kapsters op het forum zitten…heb het wel lang gedaan,maar ben er echt al even uit…de info is aardig weggezakt…ik typ nu meer op logica/mening dan kennis…
Ik ben in ieder geval heel erg blij met je berichtjes!

Het haar is nu ook weer veel handelbaarder nu het weer wat korter is.

Heerlijk!

ik zou wel een foto willen zien…ik heb ruim een maand geleden de stap (weer) eens gewaagd…van lang naar kort en ben er nog steeds superblij mee! Morgen wordt ik weer geknipt en het is heus alweer nodig, merk dat het nu weer sneller uitzakt.Misschien is een nieuw, wat korter model, waarbij je goede uitleg van de kapster krijgt hoe het te behandelen wel een idee?(als je foto’s wilt zien van mijn metamorfose, moet je maar effe op het linkje in m’n onderschrift klikken, 2e pagina)