IPL Lichtflits behandeling

Dames en wellicht heren…Ik overweeg IPL Lichtflits behandelingen te nemen omdat ik het zat ben om me dood te schamen voor mijn vorm van hirsutisme. Dat betekend dat ik mannelijke hormonen aanmaak en dus mannelijke haargroei heb, niet op alle plekken extreem maar op sommige plekken wel waardoor ik me onzeker, niet mooi en schaamtevoel voel.Nu mijn vraag, heeft iemand van jullie er ervaring mee?

Hoeveel behandelingen heb je gemiddeld nodig, de schoonheidsspecialiste zei rond de 9, maar aangezien ik hele donkere haartjes had misschien wel een paar meer.

Zijn jullie tevreden over het resultaat en hoe zit het met scheren, moet je nog veel bijscheren of juist helemaal niet?Of misschien hebben jullie wel een hele andere methode van laseren gedaan, deel dat dan ook!Dus kom maar op! Ben erg benieuwd! :-*En bij voorbaat dank!Ik hoop dat dit niet een topic is wat niet mag en anders sorry :oops:

Niemand?? :cry:

denk dat je wat meer geduld moet hebben het is midden op de dag en het is warm weer dus veel mensen zijn er niet he :mrgreen: :wink:

Ik heb er ervaring mee. Ik heb het laten doen, maar de behandelingen waren nog niet klaar. Maar tijdens de zwangerschap en borstvoeding mag het niet, en ik was toen net zwanger, toen ik nog een paar behandelingen nodig had. Ook mag je die behandelingen niet in de zomer doen, omdat je dan teveel pigment aanmaakt, en rare plekken kan krijgen.

Ik heb dus ook teveel haargroei op mn gezicht, en het werkt echt! Nu zelfs als de behandelingen nog niet klaar zijn, heb ik minder haargroei dan ervoor.

Toen werd het vergoed, maar ik weet niet of dat nu nog zo is. Het is alweer 2 jaar geleden, omdat ik toen dus zwanger was, en een jaar later weer zwanger was. Nu, als ik geen borstvoeding meer geef, ga ik er weer mee verder.

Het was overigens wel heel duur! 200 (!!!) euro per behandeling (die ongeveer 20 minuten duurt!!!)

Oh, laseren zou ik niet doen. Dat is mij altijd afgeraden, omdat je daar hele nare pigment vlekken van over kan houden, en je huid permanent kan beschadigen. Dat risico is het mij niet waard.

Ik moet nu dus nog wel scheren, omdat ik de behandelingen niet af kon maken. Maar het hielp toen wel. en aangezien ik ook erg donkere haartjes heb, schatte ze dat het bij mij ongeveer 12 behandelingen zouden zijn.

Ik zou het wel een een echte dermatoloog laten doen (heb ik ook gedaan) die weten doorgaans naar mijn idee wat beter waar ze mee bezig zijn. Het is (in mijn geval) toch mn gezicht, en ik wil geen enkel risico lopen dat ik littekens ofzo oploop.

je hebt PB van mij ontvangen. :wink:

ik doe t ook.kom er later op terug nu ff druk met de kids!

Ja ik ben nog steeds er over na aan het denken of ik het wel of niet ga doen, als ik het ga doen wordt het sowieso pas in de herfst, eerst bevallen etc. :wink:Ik vind het wel heel veel geld, ook omdat ik mijn navelstreek/bikinilijn & deel van mijn bovenbenen ga laten doen, das dan 195 euro en als ik de gehele bovenbenen neem dan is het 250 euro.

Maar goed, ik moet minstens 9 of 10 keer en misschien nog wel vaker… Dus dat is minstens 2500 euro zeg maar :mrgreen:

Dus we hebben het ook niet over een klein bedragje, maar aan de andere kant van die vreselijke haren af zijn is ook :inlove:

@Willy wrote:

je hebt PB van mij ontvangen. :wink:
Bedankt voor de info, had eerst nog even geen verdere vragen :wink: :thumbup:

hoiik doe het ook.Ik had voor mijn zwschap 4 behandelingen en het werd wle iets minder.Toen ik wist dat ik zwanger was,gelijk gestopt.Mijn haargroei werd heel erg(in mn gezicht nog wel).Na de zwangerschap moest ik 9 maanden wachte nivm mn hormonen.De haargroei bleef veel erger dan voorheen.Eenmaal weer begonnen,leek het in het begin niet veel te helpen.Nu heb ik er alweer 4 behandelingen op zitten en het is zo goed als weg! Helemaal super blij! Nu idd weer gestopt ivm de zon en natuurlijk factor 50 op mn gezicht.

Ik heb ook zwarte,dikke haartjes. Mijn ouders komen van de balkan,dus iets getinte huis.Dit is de perfecte combinatie.Bij mij zeiden ze tussen de 5-8 behandelingen.

Gezicht wordt meestal vergoed,voor de rest van het lichaam zou ik t niet weten.

iig succes met de beslissing en denk aan de negen maanden ontzwangeren voordat je begint.

Groetje

Ja gezicht wordt inderdaad vergoed de rest niet, die schoonheidspecialiste heeft het er trouwens niet over gehad dat ik eerst moest ontzwangeren :think: … Ja wel dat ik dan in het najaar kon beginnen.

Ik heb trouwens ook het gevoel dat tijdens de zwangerschap de haargroei erger is hoor… Ik heb ook hele donkere haren dus ze zei wel dat het perfect was voor mij… Nog maar even in conclaaf.

pfff jeetje wat een geld zeg…

Ik zou het ook wel willen, heb er alleen onder mn navel last van, maar ik vind het zo lelijk :?

Oh, echt…? Alleen het gezicht vergoed… :frowning: :cry:

Ik heb dus ook een overbeharingsprobleem… :oops: :frowning: :sick: :shock:

Bij mij zijn het mijn bakkebaarden, bikinilijn en mijn bovenbenen. Onderbenen kunnen me niet zoveel schelen, die scheer ik gemakkelijk even, maar mijn bovenbenen vind ik echt heel erg! En het wordt ook steeds erger! Het is zelfs zo dat ik geen (echte) korte broek aan trek of met de mannetjes te zwemmen ga.

Ik heb daarbij ook ‘last’ van chronisch ontstoken haarzakjes, dus allemaal rode stipjes. Ook vooral op mijn boven benen…

Ik voel me dan ook niet echt vrouwelijk… In combinatie met mijn overgewicht en ‘handicap’ (ben geboren met een klompvoet, wat 3 maten verschil is gebleven en een dunnen onderbeen) niet echt bevordelijk voor mijn zelfvertrouwen zeg maar!

Maar mennnnn, zoveel geld heb ik niet om het te laten doen :?

Ik kan niet zien van wanneer de berichten zijn… maar just wellness heeft de maand sept aanbieding voor gehele bovenbenen 99eu onbeperkt behandelen. Ze hebben 4 locaties, ik zou even kijken:)