inentingen

ik had gekeken of we ons moesten inenten voor onze vakantie in kroatie.

Op de vele sites staat dat dit moet…DTP en hepatitus A.Maar is dit echt nodig

Als dat aangeraden wordt, zou ik het wel doen. Oa hep A is een ziekte waar je nooit van je leven meer van afkomt, als je het oploopt.

Als het wordt aangeraden zou ik het zeker doen. Verplicht ben je natuurlijk niet om het te doen, je kan ook informatie inwinnen bij de ggd zelf :slight_smile:

ja dat ga ik eens doen, want de kids moeten dan natuurlijk ookmaar volgens mij hebben zij toch de DTP al?

Als de kinderen de vaccinaties volgens het rvp krijgen, hebben ze de dktp als het goed is gewoon gehad.

Jijzelf wellicht toen je klein was ook, maar die moet volgens mij na zoveel jaar (als je volwassen bent) herhaald worden.Zelf moet ik volgende week ook voor de vakantie, buiktyfus en waarschijnlijk ook dtp herhalen.Op de site van het LCR staat per land informatie over vaccinatie-adviezen.

ik zou vooral even bij de ggd informeren ipv hier of het echt nodig is :wink:dktp hoeven je kinderen idd niet, jijzelf wel als je die na je jeugd nooit meer gehad hebt (en daarna is hij telkens 10 jaar geldig, heb hem toevallig deze week weer laten zetten).

we hebben de keuze gemaakt het wel te gaan doen.alleen de hep Ade kids zijn nog beschermd voor DTP

en wij hebben hem 8 jaar geleden gehad, dus ook beschermd.

Ik werk met een huisarts die gespecialiseerd is in reizigersadviezen.In de meeste landen wordt Hep A en DTP aanbevolen, omdat je beter beschermd op reis kan gaan dan daar behandeld moeten worden.Als je Hep A neemt, is het aan te raden om deze na 6 tot 12 maanden te herhalen. Na de eerste prik ben je voor 12 maanden beschermd, na de tweede prik 25 jaar tot levenslang.De DTP is 10 jaar werkzaam. De kids krijgen op hun 9e de laatste DKTP en zouden dan pas vanaf hun 19e (10 jaar na de laatste prik op het CB) weer een DTP nodig hebben.

En vergeet niet je verzekering te checken, vaak worden consult/vaccinaties vergoed als je aanvullend verzekerd bent

ja verzekering al gecheckt krjgen het allemaal vergoed