ikenmama forum | van kinderwens en zwangerschap tot opvoeding

In welke auto passen drie kinderstoeltjes achterin?

We rijden nu in een Renault Twingo, maar volgend jaar krijgen we gezinsuitbreiding :dance: en dan wordt de auto echt te klein. We zijn ons aan het orienteren en aan het sparen voor een nieuwe auto. We zien een hoop auto’s met een tussenstuk in het midden op de achterbank, maar zijn ze ook breed genoeg voor een kinderstoeltje? Welke auto zou geschikt zijn voor ons?Alvast bedankt voor de reacties! :-*

in de Scenic passen er 3 naast elkaar (maar ik denk dat dit voor elke auto van dit formaat wel zal gelden :wink: )

Wij zijn aan het kijken voor een Chrysler grand voyager 7pers.

Die heeft echt enorm veel ruimte, er past zelfs met gemak een duowagen in :thumbup:

De normale voyager is ook mooi ruim, en best goed te doen qua prijs 2ehands.

Wij hebben een peugeot 406 waar het in past en ook in de Ford Focus past het!

Wij hebben in de zwangerschap onze ford focus station ( uit '05) in geruild voor een nieuwe Ford S-Max in de focus paste het niet goed dan zouden de zitjes schuin staan aan de zijkant en je zou niet meer bij de gordel inklik dingen (ja weet niet hoe ze heten :shifty: ) kunnen.In de Ford s- max past onze duo wagen (koelstra flexxo twin) uitgeklapt en wel in :dance: :dance: ideale auto. Lekker hoog super veel ruimte en ook nog eens zuinig.

Wij hebben een passat Station en zelfs daarin vind ik het nog krap.

wij hebben een VW transporter T4 en daar kunnen als je wilt zelfs 4 zitjes op de achterbank :wink:

En je kunt een hooooooooop meenemen in de achterklep.

Wij hoeven onze kinderwagen niet eens in te klappen die kunnen we er zo in rijden, eeeeeeeerg handig :mrgreen:

Citroen C4 passen 3 stoeltjes naast elkaar

wij hebben een mitshubitsu spacewagon een 7 persoons.je hebt dus 2 achterbanken want naast je kinderstoelen wil je ook de rest van je spullen kwijt neem ik aan zoals buggy reistassen enz.Wij hebben er erg veel plezier mee en ruimte zat met 3 kids

wij hebben een volvo s60, passen ook 3 naast elkaar :thumbup:

wij hebben de 407 SW, daar passen er ook 3 naast elkaar.Waar je ook op kan letten of je drie drie punts grodels achter in hebt. Dan weet je bijna zeker dat het past.

Niet helemaal waar hoor… Ken genoeg auto’s waar de driepuntsgordel er wel drie keer (vast ook) inzit, maar waar 3 stoeltjes dan niet passen… :think:

@samara wrote:Waar je ook op kan letten of je drie drie punts grodels achter in hebt. Dan weet je bijna zeker dat het past.
ja daar moet je zeker op letten anders zit je met het probleem dat je het stoeltje niet kan vastmaken

(of is daar een andere oplossing voor???)wij hebben de zafira 7 pers dus wij hebben 1 stoel extra uitgeklapt dus 1 van de kids zit bij ons helemaal achterin, maar dan vind ik dat er niet al te veel ruimte overblijft voor “bagage”

Renault (grand) Scenic, ruimte genoeg voor de kids én je kunt ook nog spullen meenemen :thumbup:

Toyota Avensis Verso! :thumbup: Top auto!

Wij hebben een Ford Galaxy. ruimte genoeg, stoeltjes kunnen met isofix stysteem vast. ( 2 plaatsen dan)

Maar ik denk ook dat je even moet kijken naar je autostoeltjes, de ene is breder dan de andere.Hoe oud zijn je andere kindjes? Kunnen die nog niet op een stoeltjes verhoger? ( die heb je ook nog met een afklikbare leuning voor als ze net over gaan.Verschillende dingen dus om even te bekijken.Succes!

hier een oude toyota avensis station van 99 en dat past…

de zitjes gingen idd schuin, maar dat is opgelost met 2 simpele kussentjes in de “zitkuilen” geen reden vooralsnog om een andere auto te kopen.

Maar het is wel een oud brik met bijna 300.000 op de teller en er beginnen langzamerhand wat mankementen te komen die niet meer de moeite van het repareren waard zijn. (auto heeft een dagwaarde van 2500 euro, repareren van schokdempers en achteruitenwissermotor =1000 euro)Hij is echter nog weer goedgekeurd, laat ons nooit staan en rijdt super, dus ik zou zo weer een avensis van 99 willen, maar dan wel minder km op de teller.We zijn ons nu echter aan het orienteren en zoals het eruit ziet gaan we voor een toyota Previa… dat is echt een enorme bak, maar dat lijkt ons wel erg fijn ook :mrgreen:Grand Voyager is echt bagger, sorry dat ik t zeg :silenced: Nog enorm zwaar ook, dus die word het niet, al vind manlief hem mooi… :roll:

in de renault kangoo gezinsuitvoering :thumbup: hierbij heb je ook nog zeeeeeeen van ruimte achterin!

In de Citroen C3 passen er ook drie naast elkaar en in een ford escort station ook.

nu een volvo S40, passen er ook 3 in :smiley:We zijn aan het sparen voor de Dodge journeyhttp://www.dodge.be/nl/journey/

:thumbup: :thumbup: