Iets met paprika's?

Ik heb nog 3 halve paprika’s in de frigo liggen van gisteren en nu zoek ik een lekker recept met paprika’s want om ze nu weg te gooien is ook zo’n zonde dus kom maar op (liefst niet te moeilijk! :angel: :mrgreen: ).

vullen met gekruid gehakt, zongedroogde tomaten, uitjes… :inlove: en dan kaas overheen en even in de oven… :inlove:

:drool:

dat klinkt goed!

Feta erbij Fai! :drool:

@Karin2 wrote:

Feta erbij Fai! :drool:




Ieke lusht geen feta… :oops: :oops: :oops: :oops: :mrgreen:

Halve paprika’s vullen? :think: :lol:

@Bietje wrote:

Halve paprika’s vullen? :think: :lol:




ja is lekker! Kan ook op dezelfde manier als gewoon gevulde tomaat, dus je gehakt aanmaken met eitje- paneermeel - kruiden en eventueel een uitje, en dan zo in je halve paprika doen en in de oven. Met gebakken patatjes mmmm…



Ook lekker: paprikasalade… Paprika’s ongeveer 20 minuutjes in de oven op 240 graden. Dan eruit halen, in een kom doen, afdekken met vershoudfolie. Na een kwartiertje of zo kun je dan makkelijk het velletje eraf halen.

Pitjes eruit, steel eruit, en het vlees in reepjes snijden. Laten afkoelen.

Eventueel dressing erover: sap van 1/2 citroen, 3 el olie, 2 el van het vocht wat loskwam van de paprika’s, 1 tl komijn & zout & peper. (dit komt uit de allerhande, vorige week geprobeerd, erg lekker). Lekker met kipfilet, of sateetjes of zo.



Gebakken krieltjes met paprika



  • ui
  • knoflook
  • paprika’s
  • krieltjes
  • gedroogde oregano
  • peper en zout
  • olijfolie



    Uien fruiten met de knoflook, in de olie.

    Kireltjes erdoor scheppen met paprika, peper en oregano.

    Bruin en gaar bakken.



    Satés maken en de paprika op de stokjes er tussen als groente.



    Varkenshaasje met paprika


  • varkenshaas
  • paprika
  • 2dl room
  • 100g zoetzure uitjes
  • bloem
  • boter
  • 1 el marjolein
  • peper en zout



    Paprika’s ontvellen en in reepjes snijden. (ik doe het op dezelfde manier als bij de paprikasalade)

    Oven verwarmen op 100 graden

    Varkenshaas in schijfjes verdelen, aan beide zijden mooi bruin bakken.

    Kruiden met peper en zout.

    Vlees uit pan halen en warm houden in de oven.

    In het braadvocht de paprika’s roerbakken gedurende 2 a 3 minuten.

    Bestrooien met 1 el bloem en de marjolein.

    Goed omscheppen, room erbij gieten en aan d ekook laten komen. Blijven roeren!

    Voeg de uitjes bij de saus, vlees terug in de pan en nog even laten doorwarmen.

    Lekker met tagliatelle.

Mexicaanse gehaktschotel.



Benodigheden:

Paprika’s

ui

gehakt

rijst

creme fraich

geraspte kaas

taco mix (zakje kruiden)



Gehakt met ui bakken.

Rijst koken

paprika bij de gehakt

100 ml water erbij

zakje kruiden (ik zelf gebruik 1,5 zakje)



Lekker op je bord dan de geraspte kaas erover en creme fraich



Je kunt er ook nog champigons door doen of mais of kidneybonen :drool:

:hand: wát een rot topic, ben allergisch voor paprika, mag al die lekkere dingen niet!

zie wel leuke dingen voorbij komen hoor :drool: