Houmous

Hallo,



had ergens gelezen (weet niet meer waar) dat houmous geschikt is als broodbeleg voor baby’s.



Nu heb ik het net gekocht. Maar er zit best wel wat zout in - in de pasta en apart toegevoegd - en conserveringsmiddelen.



Is het wel gezond als beleg?



Ik heb het zelf nog nooit eerder gehaald, vandaar mijn vraag.

Die jij hebt gehaald zo te horen niet :wink:

Het kan wel heel geschikt zijn, dat wel.

Ik zou het gewoon zelf maken, is niet zo moeilijk en veel lekkerder :wink:

Ja dat geloof ik best, maar dat vroeg ik niet 8)



Ik heb de houmous bij de AH gehaald, van Sabra. Welke is dan beter?

ik heb mijne ook bij de ah gekocht, groen bakje…weet zo het merk niet meer, ze eet deze ook op brood (vind ze echt super lekker) maar eerlijk gezegd niet gelet op de hoeveelheid zout.

En zo werd houmous net zo gezond als smeerkaas :mrgreen:

haha ja he!. Misschien moet ik het bij de natuurwinkel halen?



Heb ook dat groene bakje van sabra ofzo. Maar in de pasta zit zout toegevoegd en er staat los ook nog eens zout op. Plus conserveringsmiddelen.



Ingrediënten

Gekookte kikkererwten (50%) (water, kikkererwten, zuurteregelaar (E-500)), plantaardige olie, sesamzaadpasta (sesamzaad, zout), water, zout, voedingszuur: citroenzuur, specerijen, conserveermiddel: E202.

Ik zou idd even bij het reformhuis kijken, ik maak het eigenlijk ook altijd zelf dus kan je niet zo een merk noemen.

hoe maken jullie het zelf? en hoe lang kan je dat dan bewaren

Je hebt pm teun!