ikenmama forum | van kinderwens en zwangerschap tot opvoeding

Hondenvraagje (rottweiller)

Hoi,Wij hebben sinds 8 jaar een rottweiller. Gewoon als pup gekocht. Inmiddels zijn we 2 kinderen verder en is de 3e in aantocht. En sinds een maand is mijn hond echt heel naar in haar gedrag. Ze blijft me constant aanstaren. Dat is volgens mij niet goed bij een hond. Ze rend de kinderen omver om als eerste binnen of buiten te komen. Ze luisterd niet meer als je d,r roept. En het toppunt vond ik dus vanmiddag op de slaapkamer.3 GROTE hopen stront aan mijn kant van het bed. En en grote piesvlek in het kantoor. Om boven te komen moet ze dus eerst de gangdeur opengewerkt hebben met haar neus. Iets wat ze eigenlijk ook nooit zo heeft gedaan.En het was geen diarree of zo en ze is gewoon uitgeweest. En buiten dat als dat het was dan had ze het bij de deur beneden gedaan. Maar nu heeft ze het in de enige ruimte met vloerbedekking gedaan en precies aan mijn kant.Dit gedrag heeft ze nooit eerder vertoont en ik ben bang dat het te maken heeft met nr 3 die eraan komt. Dat ze niet nog een plaatsje op wil schuiven.

Heeft iemand hier ervaring mee? en zo ja wat is er aan te doen?

Moet ik me zorgen maken voor de baby? Of valt het allemaal wel mee?

Het blijft uiteindelijk wel een hond, ookal is ze al die jaren verschrikkelijk lief en gehoorzaam geweest.Mamapluis

wellicht voelt ze inderdaad dat er wat aan zit te komen en reageert ze daar nu een beetje vreemd op.

Ik denk niet dat dit persee een dominantie probleem is/word maar dat ze wel signalen oppikt die voor haar misschien verwarrend zijn.

Als je er erg onrustig van word kun je eens kijken of er niet een gedragstherapeut naar kan komen kijken bij je thuis,die bekijken dan van de objectieve kant hoe de hond zich gedraagt.

Ook zou ik het medische niet direct uitsluiten als ze al 8jaar oud is,wie weet heeft ze ergens last van en probeert ze dat op deze manier duidelijk te maken.

sterkte en voor tips zijn er diverse hondenfora te vinden,ook hondengedragsforum enz.groetjes schaapie

Misschien is ze ziek of is er iets anders mis in dr lijf? Ik zou eerst eens een check-up laten doen bij de dierenarts en als het een gedragsprobleem is kan hij/zij je daar vast ook meer info over geven :slight_smile:

Wat jij omschrijft is duidelijk dominantie ten opzichte van de baas.

Honden staren elkaar ook aan binnen de roedel,de gene die zich weg trekt heeft “verloren”

Ook mag de dominante hond altijd voor aan, dit zie je duidelijk met het naar buiten gaan.

Heeft ze dit ook met het naar binnen gaan??Dominantie komt niet zomaar opzetten als een hond 8 jr lang gewoon lief, gehoorzaam en onderschikt is geweest.

Is er iets gebeurt in de tussen tijd? Of hebben jullie de hond minder aandacht gegeven of de regels onbewust laten verslapen?

Een Rottweiler is een vreselijk lieve hond, maaaaar moet heel goed zijn plaats weten binnen een roedel anders kunnen ze behoorlijk dominant worden (maar dat wisten jullie waarschijnlijk al :wink: )Ik zou weer echt beginnen met haar onder aan de roedel te plaatsen.

Dus eerste jullie en de kinderen naar binnen / buiten. Hond moet netjes wachten en mag pas op jullie verzoek komen.

Julile gaan eerst eten, pas als iedereen klaar is en er is opgeruimt mag de hond eten. etc…

Negeer de hond echt niet en geef hem/haar ook de liefde en aandacht.

Met betrekking tot het aanstaren, laat niet merken dat je je onzeker voelt.

Honden voelen die namelijk veiloos aan!Wat ik ook zeker niet zou doen is op anderen hondenforums kijken, daar vindt je een hoop tegenstrijdige antwoorden en soms adviezen die meer kwaad dan goed doen.Wat ik jullie ook zeker zou willen aanraden is om contact op te nemen met een hondenschool die ook een gedragstherapeut heeft en daar een afspraak mee maken.

Dit is een serieus probleem dat soms heel simpel kan worden opgelost hoor! Maar je moet er wel goed mee omgaan, wil je dit goed kunnen oplossen.Heel soms is de oorzaak van veranderd gedrag medische b.v een tumor kan ook gedrags veranderingen geven.Aangezien ze altijd lief en gehoorzaam is geweest zou ik haar zeker niet meteen afschrijven hoor!Ik ben zelf hondentrainer gespecialiseerd in puppylessen en gehoorzaamheid.Veel succes!

@ dragon,

beetje jammer dat ej andere forums afschrijft terwijl daar juist heel veel mensen zijn die ook gespecialiseerd zijn in hondengedrag.

Jij bent niet de enige die zoiets kan.

Daarbij is dit een probleem wat zich voorheen niet liet zien dus vind ik het nogal wat om dit ineens op dominantie te gooien,straks zit de hond in het asiel omdat ze dominant zou zijn terwijl ze misschien iets heel anders mankeert.

Als jullie hond altijd lief en gehoorzaam is geweest en nu om slaat kan het door de zwangerschap komen maar kan ook een medische oorzaak hebben.

Een controle bij de dierenarts kan natuurlijk geen kwaad, honden kunnen als ze pijn hebben heel anders worden. Helaas heb ik dat zelf meegemaakt met mijn eigen berner die waarschijnlijk (85%) een tumor in zn hoofd had.Hoop dat jullie erachter komen wat de oorzaak is :hug:Dragon: je kan juist heel veel tips en steun krijgen van andere forums ook hondenforums!! Zit zelf bij hondenforums en heb daar enorm veel tips en goede adviezen gekregen. Ik zit bij forums met echte hondenliefhebbers en die zouden nooit het advies geven om een hond naar een asiel te brengen of zo.Een hond is niet voor even, maar voor je hele leven :wink:

Ik zou de hond eerst even laten nakijken bij de DA. Als daar niets gevonden is zou ik een gedragsdeskundige inschakelen.Jijzelf kunt namelijk ook veranderen door zwangerschap, en daardoor de hond in de war brengen. Zo’n deskundige geeft hierin dan tips.Succes in ieder geval.

ten eerste heb ik nooit en tenimmer hier geschreven dat deze hond dient te worden weg gedaan :naughty:

Absoluut niet! want daar ben ik zelf een zeer grote tegenstander van!

Ik ben van mening dat bijna elke ongewenst gedrag er weer uitgehaalt kan worden mits je dit goed aanpakt.

Maar een hond die altijd goed gefunctioneerd heeft meteen naar het asiel brengen NO WAY! :naughty:

Dus nogmaals dat het ik nergens geschreven! :naughty:Dominant gedrag kan zeker in eens de kop op steken!

(Nou je niet in eens want vaak zijn er soms al kleine singnale die je misschien niet zo snel zou herkenen waaraan je kunt afleiden dat het gedrag van een hond veranderd.)

Helemaal als er veranderingen zijn en/ of zijn geweest ik heb dat zelf vaak genoeg mee gemaakt en vaak hebben we dat er ook weer uit kunnen trainen.Dat ik tegen hondenforums ben komt omdat er heeel veel hondenforums te vinden zijn.

Zeer zeker ook een paar goede, helaas ook een hele boel slechte.

Ik heb zelf jammer genoeg heel vaak mee gemaakt dat mensen eerst een forum raadplegen en als het echt niet meer te doen is dan pas een gedragsdeskundige inschakelen.

Opdat moment zit het gedrag er al veel verder ingeslepen en/of is verergerd dat maakt het veel moeilijker om ongewenst gedrag er weer uit te krijgen.

Veel van deze mensen volgende tips op die ze op diverse hondenforums hebben gekregen die vaak gedrag verslechterd hebben.

Tuurlijk met sommige kleine dingen b.v trekken aan de riem, niet willen zitten etc kun je advies vragen van een forum en vaak helpen die dan.

Maar bij echte problemen zo als b.v deze, die ook veel erger kunnen worden zou ik zeker geen raad gaan vragen op een forum, maar juist bij een echte deskundigen die de hond ook kan zien.En tuurlijk moet een evt medische oorzaak ook uitgesloten worden.

Wat ik ook al zei een tumor kan het gedrag van een hond ook veranderenEn ik heb ook nergens beweerd dat ik de enige ben die hondtraind, zij vroeg hier toch om advies? Die heb ik gegeven, net als jullie :slight_smile:

Ik heb zelf ook honden getraind en ik ben eigenaar geweest van een rottweiler en ik moet me toch helemaal aansluiten bij het eerste bericht van dragon. Dit is pure dominantie en laat dit niet op zn beloop aub. Schakel desnoods een deskundige in…Alleen geef ik je dus wel het advies om je aan te melden op het rottweilerforum, hier zitten mensen die erg veel van wanten weten en die je vast kunnen begeleiden en adviseren. Ik ben hier zelf jaren lid van geweest, erg fijn forum!Succes

@TaMa wrote:

Ik heb zelf ook honden getraind en ik ben eigenaar geweest van een rottweiler en ik moet me toch helemaal aansluiten bij het eerste bericht van dragon. Dit is pure dominantie en laat dit niet op zn beloop aub. Schakel desnoods een deskundige in…Alleen geef ik je dus wel het advies om je aan te melden op het rottweilerforum, hier zitten mensen die erg veel van wanten weten en die je vast kunnen begeleiden en adviseren. Ik ben hier zelf jaren lid van geweest, erg fijn forum!Succes


hoe verklaren jullie dat dan,dat het pure dominantie is,je hebt het toch niet gezien?

ik denk dat je de situatie ter plaatse moet zien alvorens je zo’n conclusie trekt,net zo goed als dat ik zeg dat het ook niet uit te sluiten is dat het geen dominantie is,puur omdat je er niet bij bent.

Als je op een forum,welke dan ook,het verhaal uitlegt heb je wel al een kansje dat je ervaringen krijgt van mensen die dit kennen of misschien wel een gedragstherapeut die bij je wil komen kijken.

Maar als je dat zoals Dragon bij voorbaat al afschrijft dan is dat toch zonde,zonder dit forum had ze deze tips misschien ook niet gehad.

Dus nogmaals,sluit eerst het medische uit en als daar niks te vinden valt,schakel een gedragstherapeut in!

En ik heb er inderdaad over gezegd dat ik bang ben voor die stellige reactie dat het dominantie is,hoeveel honden er niet in het asiel belanden puur omdat mensen denken te weten wat dominantie is…(niks ten nadele van TaMa en Dragon hoor,heb het over de ‘gewone’ mens) en ik zeg niet dat ts dat nu dus ook gaat doen maar vind het gewoon makkelijk brullen zo via het schermpje :wink:

@schaapie wrote:hoe verklaren jullie dat dan,dat het pure dominantie is,je hebt het toch niet gezien?

ik denk dat je de situatie ter plaatse moet zien alvorens je zo’n conclusie trekt,net zo goed als dat ik zeg dat het ook niet uit te sluiten is dat het geen dominantie is,puur omdat je er niet bij bent.

Als je op een forum,welke dan ook,het verhaal uitlegt heb je wel al een kansje dat je ervaringen krijgt van mensen die dit kennen of misschien wel een gedragstherapeut die bij je wil komen kijken.

Maar als je dat zoals Dragon bij voorbaat al afschrijft dan is dat toch zonde,zonder dit forum had ze deze tips misschien ook niet gehad.

Dus nogmaals,sluit eerst het medische uit en als daar niks te vinden valt,schakel een gedragstherapeut in!

En ik heb er inderdaad over gezegd dat ik bang ben voor die stellige reactie dat het dominantie is,hoeveel honden er niet in het asiel belanden puur omdat mensen denken te weten wat dominantie is…(niks ten nadele van TaMa en Dragon hoor,heb het over de ‘gewone’ mens) en ik zeg niet dat ts dat nu dus ook gaat doen maar vind het gewoon makkelijk brullen zo via het schermpje :wink:Ze blijft me constant aanstaren. Dat is volgens mij niet goed bij een hond. Ze rend de kinderen omver om als eerste binnen of buiten te komen. Ze luisterd niet meer als je d,r roept.

dit zijn duidelijke tekens voor het dominante gedrag! dus ben het helemaal met dragon en tama eens!
herken het hele verhaal van mamapluis, zo was onze oudste in het begin ook toen l.yann er net was, maar als je consequent bent is dit makkelijk te verhelpen.

Dus nee je hoeft niet meteen het asiel te bellen!
blijf consequent!!!

misschien mankeert ze wel wat aan haar ogen waardoor ze de kinderen niet ziet en je blijft aanstaren(ziet ze dan tenslotte zelf niet) dat weet je zo toch niet???

Ik verdedig de hond misschien nogal fel maar dat komt omdat ik juist bang ben voor een medisch probleem en als je daar dan op gaat reageren met rangorde regels dan heb je ook kans dat het verkeerd uitpakt en de hond zich misschien nog ellendiger gaat voelen en zich af gaat reageren,wil ook niemand lijkt me.Ga er gewoon eerst mee naar de da als je twijfels hebt en vind die niks dan naar een gedragstherapeut…(sorry ,ik val in herhaling)

Wat Marianne zegt klopt inderdaad er zijn zat tekenen waaruit je dominant gedragt kunt halen.

Er zijn soms maar hele kleine singnale bij hond nodig om (beginend) dominantie te herkennen.

Ik geef zelf ook puppycursusen en ik doe daarin altijd een erkend gedragstest om te kijken wat het karakter en aanleg van een pups is.

Zelfs hier kun je al honden uithalen die dominante trekjes hebben en dus slechts een paar maanden later dominant gedrag kunnen gaan vertonen.

Als ik die pup eigenaren daar van begin af aan bewust van kan maken, kunnen ze een hoop rangorde problemen in de toekomst voorkomen.

Ook met de vervolg trainingen kunnen we hier dan rekening mee houden.

Er zijn zelfs honden daar gaat het jaren goed mee tot de baas denkt “ach hij/zij is al wat ouder het hoeft niet zo nauw meer” hoe oud een hond ook is… hij ziet zijn kans en maakt er gebruik van.Natuurlijk moet je ook altijd een medische oorzaak uitsluiten,maar mocht die er niet zijn dan blijf ik er bij om er meteen een gedragsdeskundige bij te halen inplaats van eerst het internet te raadplegen.

Dit gedrag moet gewoon gezien worden door een deskundige en dan moet er meteen gehandeld wordt.

Dit gedrag (als er dus geen medische oorzaak is) kan namelijk behoorlijk uit de hand lopen als er niet snel en juist gehandeld wordt.

Nu is het immers net begonnen en kan het er weer makkelijker uit getraint blijven.Ik ben het wel 100% met je eens dat je zegt dat veel honden te snel in het asiel belanden.

Helaas zijn er veel mensen die zich niet willen verdiepen in hun hond en er ook geen tijd en energie in wil steken om een bepaald gedrag er uit te krijgen.

Vaak is een bepaald gedrag van een hond (onbewust) aangeleerd door de baas.

Gelukkig zie ik steeds vaker op mijn trainingen mensen die juist wel tijd en energie in hun hond willen steken.Ook zie ik heel veel asiel honden met hun nieuwe eigenaar komen, het is altijd een geweldig gevoel als je ziet hoe deze honden na een aantal lessen en een goede aanpak thuis helemaal veranderen.

Als de vorige eigenaar daar nou ook de tijd in had gestoken hadden ze nog steeds een super hond gehad…

Dominnatieproblemenook wij hebben een rottweiler.

en een stukje info!De meest Rottweilers hebben een dominant karakter en kunnen op een dag uw leiderschap op de proef gaan stellen. Dat doen ze

niet zomaar, daar gaan kleine incidenten aan vooraf die u wellicht niet eens opgevallen zijn. Daarom is het goed om een paar

veelvoorkomende dominantieverschijnselen op een rijtje te zetten, zodat ze herkenbaar zijn mochten ze u overkomen:*Uw Rottweiler loopt steeds voor u de deur uit, een andere ruimte in huis in, of is eerder in of uit de auto dan u;*Uw Rottweiler ligt of staat in de weg en maakt geen aanstalten om opzij te gaan of weg als u eraan komt;*Uw Rottweiler stoot dwingend met zijn kop tegen uw hand (en geeft het commando aai mij). Bent u niet snel genoeg met aaien,

dan blijft hij hiermee doorgaan en wordt steeds opdringeriger;*Uw Rottweiler doet te wild, waardoor hij anderen omver loopt en of bijt te hard tijdens het spelen;*U mag van uw Rottweiler niet in de beurt van zijn mand komen ofiets afpakken wat hij in zin bek heeft;*Uw hond bijt of gromt wanneer u hem wilt corrigeren.

Vertoont uw Rottweiler een of meer van deze gedragingen, dan kunt u het beste contact op nemen met een goede hondenschool

waar u onder begeleiding van een ervaren honden trainer leert om weer de baas te worden in uw huis. Om te voorkomen dat het

zover komt, moet u steeds opnieuw de ranghogere bevestigen, dus niet alleen tijdens de opvoeding. Een aantal dingen die u

kunt doen, zijn de volgende:

*Zorg ervoor dat u en uw gezinsleden letterlijk altijd boven de hond staan, ga dus nooit op de grond liggen als u met uw hond

stoeit;*Loop nooit naar uw hond toe, maar roep hem bij u;*Geef hem pas te eten als u zelf gegeten heeft;*Aai hem niet of speel niet met hem als hij u daartoe wil dwingen;*Begroet uw huisgenoten eerst en uw hond altijd als allerlaatste wanneer u thuiskomt;

hier ook een rottweiler en die is nu in mijn zwangerschap wel extra waaks, niemand mag bij mij in de buurt komen dat was de vorige keer ook zo en dat ging na de bevalling weer over.Wij kregen nog als tip op de puppycursus niet op bed of op de bankoverigens hebben wij ook een jack russeltje maar zij is de rottweiler wel de baas corrigeerd hem als hij staat te blaffen als ik weg ga etc.