hoeveelheid melk

Een goede maand geleden ben ik mama geworden van een prachtig meisje.

Mijn zoontje wilde absoluut niet aan de borst drinken dus heel blij ben

dat deze kleine meid het nu wel wil :wink:Nu ben ik deze week af en toe maximaal 1x per dag aan het kolven,

dit doe ik zodat mijn man ook eens een flesje kan geven en als ik

ga sporten kan de oppas ook een flesje geven.Op het bureau had ik gevraagd hoeveel voeding ik haar ‘moet’ geven.

Ik voed nu op verzoek, ze heeft ongeveer 7-8 voedingen per dag.

Volgens de arts zou ze ongeveer 90 cc per keer nodig hebben.

Ik kolf per borst maximaal 50 cc

Meestal drinkt ze maar 1 borst per keer, een enkele keer wil ze 2 borsten.'s nachts komt ze dan ook om de 3 uur voor een voeding.

Ik vraag me af of ze dus wel per keer genoeg drinkt.

Zou ik dan toch 2 borsten moeten aanbieden ? Of meer gaan kolven

om de productie verhogen, tenminste gebeurt dat bij meer kolven ???Ze weegt op het moment 3730 gram, ik had begrepen dat voeding ook

naar gewicht ging.

Mijn zoontje is inmiddels 3 en is dus groot geworden met voornamelijk

fles voeding. Zag ook in zijn boekje dat hij veel meer aankwam als mijn dochter nu.Zit dus nu met het gevoel van doe ik het allemaal wel goed ??

gefeliciteerd met je kleine meid EN de bv die deze keer wel wil :thumbup: .Als je kleine tevreden is, goeie plasluiers heeft, goed drinkt (dus echt zuig slik zuig slik) en groeit dan mag je er vanuit gaan dat ze echt voldoende binnenkrijgt.Wat jij kolft zegt niet niets over wat zij drinkt (een kindje kan effectiever de borst leegdrinken dan jij ooit zal kunnen met een kolf) en wat het CB zegt is waarschijnlijk een kv hoeveelheid en heeft niks met bv te maken.Onze 2e kreeg afentoe een flesje gekolfde melk en dronk in het begin niet meer als 50cc uit de fles en zijn allergrootste fles melk ooit was nog geen 100cc. En toen was hij ruim een halfjaar.Voor wat betreft 1 borst/ 2 borsten per voeding… zolang zij na 1 borst tevreden is hoef je die 2e borst echt niet aan te bieden. Is ze nog steeds onrustig kan je de 2e borst ook nog aanbieden (grote kans dat je met regeldagen 2 borsten aan zal bieden… of 3… of 4).