Hoe verklein ik een foto naar 5 bij 5 cm voor een fotolijst

Hoi,Voor mijn moeder heb ik een fotolijst gekocht met een soort schuifpuzzelstukjes. Nou ja, lekker vaag maar ik zal er een foto bij zetten.De foto’s die erin gaan zijn 5 cm bij 5 cm groot. Als ik nu via Paint de foto wil verkleinen m.b.v. Image- Attributes en ik zet hem op 5 bij 5 cm dan knipt hij zoveel van de foto af dat alleen de linkerhoek blijft staan op 5 bij 5. I.p.v. dat ie de gehele foto 5 bij 5 maakt.

Is dit nog enigszins te begrijpen?Nu heb ik ook Photoshop en Illustrator, maar daar kom ik niet uit :wall:Wie kan mij helpen?Oh ja, vriendlief heeft de computer zo ingesteld dat ik geen programma’s kan downloaden :hand:

hoi mickey, dit soort dingetjes doe ik zelfs gewoon in word. Ik kom er soms ook niet uit met die ingewikkelde programma’s, je kunt wel de cm aanpassen etc, maar in word voeg ik de foto in, ga naar afbeelding aanpassen, groote aanpassen en zet m op de juiste cm. Zo heb ik dast ook gedaan met foto’s die in lijstjes moesten, 6 bij 8. En dan kun je makkelijk bijsnijden als het nog niet klopt…