Hoe maken jullie

kippenragout???

eh…



Ik doe kluitje roomboter smelten, bloem erbij tot een lobbige klont, op laag vuur blijven roeren en dan kippenbouillon toevoegen tot het een romige saus. een roux maken dus.



Dan in blokjes gesneden kipfilet en t liefst ook kip van bot (zelf even grillen en dan eraf peuteren :mrgreen:



een lenteuitje erbij en evt een paar kastanjechampignons.



Op t laatst een bekertje room en mmmm :drool:

Vol-au-vent (volgens mij in NL kipragout of kippastei?)



Ingrediënten


  • soepkip
  • gehakt
  • soepgroenten
  • peper en zout
  • eierdooier
  • room
  • citroensap
  • bloem
  • champignons
  • boter



    Werkwijze


  • soepkip koken
  • champignons stoven
  • balletjes draaien van het gehakt
  • Sop van de kip bewaren
  • In een beetje van het sop de bolletjes koken. Dit sop mag dan weggegooid worden.
  • Kip helemaal losdoen en in stukjes snijden
  • Bechamelsaus maken met het sop van de kip (zie recept van de bloemkool-gehakt schotel, maar dan met het sop vd kip ipv melk).
  • Room en eierdooier mengen. Dit voorzichtig bij de bechamelsaus gieten (niet op het vuur!!!). Citroensap erbij doen.
  • Eventueel bijkruiden.
  • De kip, het gehakt en de champignons bij de saus doen.
  • Goed laten opwarmen.



    Lekker met frietjes en een salade.

Blikje openen, inhoud in de pan, warm maken :oops: :mrgreen:

@pluutje wrote:

Blikje openen, inhoud in de pan, warm maken :oops: :mrgreen:






:sick: :sick: :sick: :lol:

@pluutje wrote:

Blikje openen, inhoud in de pan, warm maken :oops: :mrgreen:


Met een scherp mes in de bodem een gaatje prikken dan zakt de inhoud sneller :lol:

8)

@renzosmam wrote:

@pluutje wrote:
Blikje openen, inhoud in de pan, warm maken :oops: :mrgreen:


Met een scherp mes in de bodem een gaatje prikken dan zakt de inhoud sneller :lol:

8)




Ja, die ken ik! Heb meer ervaringen met blikken :angel: :angel: :angel: :shifty: :silenced:

@pluutje wrote:

Blikje openen, inhoud in de pan, warm maken :oops: :mrgreen:




Dat wou ik ook zeggen :lol: 8)

Als je een blikje openmaakt maak je geen ragout dan warm je “iets” op.



Het recept van Cell is wat ik ook zo’n beetje doe.

Ik vraag het normaal aan mijn zus,die maakt het ook lekker :drool: maar ben het alweer vergeten hoe het moet :doh:

En was nieuwsgierig hoe het ook anders gemaakt kan worden :mrgreen:



Ik denk dat ik kerstavond voor de kids verse kippensoep maak,Justin lust geen ragout,Jowena misschien wel :think:

En voor ons dus kippenragout :drool:

Niet… hahahaha ik doe lekker makkelijk uit blik. :mrgreen:

@ruud wrote:

Als je een blikje openmaakt maak je geen ragout dan warm je “iets” op.




Maar het is wel makkelijk…







Gemak dient de mens 8)





:lol: :smiley: :lol: :smiley:

Maar je smaak wil ook wat. :wink:



Daarom eten wij dus altijs laat. Omdat we zelden iets makkelijk doen. :mrgreen:

@ruud wrote:

Maar je smaak wil ook wat. :wink:



Daarom eten wij dus altijs laat. Omdat we zelden iets makkelijk doen. :mrgreen:




:lol: :smiley: :lol: :smiley:

Waarom makkelijk doen als het ook lekker kan hè? :stuck_out_tongue:



uit blik opwarmen… :snooty: :sick: :hand:

Hier nog een tip voor alle sausjes, ragout, roux etc: eerst de melk of bouillon in de pan doen (koud), dan meel erbij en dat roeren met een garde; als het begint warm te worden pas de boter erbij. Zo krijg je minder klontjes! Werkt ook voor pannenkoekbeslag trouwens… echt waar!

Roux mislukte bij mij altijd maar sinds ik het zo doe niet meer!



En oh ja, geitenmelk is vaak heeeeel lekker in bijv roux, ragout en bechamelsaus, of evt half geit half koe, of half geit half bouillon… :drool:

@Cell wrote:

eh…



Ik doe kluitje roomboter smelten, bloem erbij tot een lobbige klont, op laag vuur blijven roeren en dan kippenbouillon toevoegen tot het een romige saus. een roux maken dus.



Dan in blokjes gesneden kipfilet en t liefst ook kip van bot (zelf even grillen en dan eraf peuteren :mrgreen:


So far hetzelfde hier.... maar dan nog met wat verse peper, en een scheut maggi erbij! En soms voor de smaak nog wat citroensap!