hoe maken jullie hachee???

ik zoek een lekker hachee recept!



wie kan me helpen???

ik gebruik een halve kilo runderlappen, hachee kruiden (silvo)gebruik ik op gevoel ik doe er laurier blaadjes in en kruidnagel en natuurlijk mega veel uien…



eerst vleesbakken even afblussen met wat water en dan alles door elkaar heen en laten sudderen tot je het vlees kunt zuigen



hhhmmmm krijg gewoon zin om het te maken…

Nou zo doe ik het ook! haha!

De uien voeg ik het laatste uurtje toe (vlees laat ik 2-3uur opstaan)

ik koop altijd kleine stukjes hacheevlees en dat bak ik gaar en laat ik 2 uren sudderen later doe ik er lekker veel ui door en dan ee pakje hacheemix heerlijk krijg er nu alweer zin in (maar net gehad) wij eten het altijd met aardappelen :drool:

ik zet altijd hachee-vlees in stukjes met veel boter op. Eerst even aanbakken en dan zachtjes laten sudderen. Af en toe wat water erbij. Zilveruitjes gehalveerd,uien, bruine suiker, laurierblaadje, (soms hacheeblaadje, soms gewoon maar net de kruiden die ik heb staan) en dan vooral lang laten sudderen.

Daar heb ik een oma voor :oops: :oops: :mrgreen:

Ook lekker als variant: Knoflook, veel gesneden ui, 2 laurierblaadjes en 4 theelepels kruidnagelpoeder, blik gepelde tomaten en 6 eetlepels ketjap toevoegen. Dan krijgt je een oosterse smoor (lijkt erg op hachee), onweerstaanbaar lekker. :drool: :drool: Gewoon met rijst en bijv. sambalboontjes.

:drool: ok, zondag eten wij hachee…ole!

@Esther83 wrote:

Daar heb ik een oma voor :oops: :oops: :mrgreen:




En ik een moeder :mrgreen:

dank je wel voor alle tips



normaal maakt mijn vader voor ons altijd hachee :drool:

maar wou het toch ook maar is zelf doen, ben benieuwd

hij staat lekker te pruttelen

Ik doe het zoals het op de honingpakje staat.

En dan kruidnagel en laurierblad erin maar die heb je in poeders tegenwoordig wel zo handig vind ik.

Alleen op de honingverpakking staat minder vlees doe zelf half kilo hacheevlees en half kilo uien dacht ik zo uit me hoofd.

@cees77 wrote:

@Esther83 wrote:
Daar heb ik een oma voor :oops: :oops: :mrgreen:




En ik een moeder :mrgreen:




Daar heb ik ook een moeder voor :inlove:



Ik probeer het wel eens zelf hoor, maar zij maakt het veel lekkerder.

Zelfde als met stoofpeertjes. Ik probeer het niet eens zelf meer :wink:

@cees77 wrote:

@Esther83 wrote:
Daar heb ik een oma voor :oops: :oops: :mrgreen:




En ik een moeder :mrgreen:




en ik een slager :mrgreen:

ik heb het geleerd met rundvlees eerst bakken dan flink wat uien toevoegen en bakken dan peper en zout en een stuk of 3 laurierblaadjes erbij en dan water erbij.



En het zeker 3 uur latten sudderen :drool:

Wij gooien er altijd twee plakken peperkoek doorheen…

Lekker!!! :drool:

Vorige week nog gegeten zooo lekker!

Hier mijn recept:



Ingrediënten

  • 750 gram runderriblappen
  • 25 gram roomboter
  • 2 uien
  • 0,5 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 0,5 liter runderbouillon (van tablet)
  • 3 eetlepel balsamico azijn
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 jeneverbessen



    Bereiden

    Vlees in blokjes snijden en bestrooien met peper en zout.

    In braadpan de boter verhitten en het vlees in ca. 5 min. rondom bruinbakken.

    Uien en suiker erdoor scheppen en de uien in ca. 10 min. zachtjes bruinbakken.

    Bloem erover strooien en al omscheppend lichtbruin laten kleuren.

    Warme bouillon en de azijn bij het vlees schenken. Kruidnagels, jeneverbessen en laurierblaadjes (ik doe dat in een thee-ei) aan het vlees toevoegen.

    Vocht aan de kook brengen, deksel op de pan leggen en de hachee op een laag vuur (eventueel met een vlamverdeler) ca. 2 ½ uur laten sudderen, tot het vlees gaar en boterzacht is.

    Laurier, jeneverbessen en kruidnagels uit de pan nemen.

    Hachee op smaak brengen met peper en zout.



    Erg lekker met aardappelpuree!

Dit is meer zuurvlees dan Hachee maar ook erg lekker :drool:



•1 kilo doorregen runderlappen

•5 eetl. rode wijnazijn

•2 1/2 dl water

•2 laurierblaadjes

•8 kruidnagels

•1 kilo uien

•4 plakken ontbijtkoek

•100 gram boter

•1 eetl. donkerbruine basterdsuiker

•versgemalen peper en zout



Snijd de runderlappen in dobbelstenen.

Roer in een kom azijn en water door elkaar.

Voeg de laurierblaadjes en de kruidnagels toe. (steek de kruidnagels in de laurierblaadjes om ze later gemakkelijk terug te vinden)

Leg de stukken vlees in deze marinade.

Laat het vlees op een koele plaats 12 uur marineren en schep het af en toe om.

Haal het vlees uit de marinade en laat het goed uitlekken.

Haal de laurierbladen met kruidnagel uit de marinade.

Snijd de gepelde uien in ringen.

Verkruimel de onrbijtkoek.

Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak hierin de uiringen al roerend 10 minuten.

Voeg halverwege de baktijd de bruine suiker toe en roer goed door de uiringen.

Schep het uimengsel uit de pan.

Verhit de rest van boter in de braadpan en braad de stukken vlees snel aan alle kanten aan.

Strooi er zout en peper op.

Giet zoveel marinade bij het vlees dat het voor driekwart onder staat.

Voeg eventueel tussentijds wat extra water toe.

Stoof het vlees op laag vuur in ongeveer 2 - 3 uur gaar.

Voeg na 1 uur de gebakken uien en de laurierblaadjes met kruidnagel toe.

Roer de verkruimelde plakken onrbijtkoek eromheen als het vlees gaar is.



Eet smakelijk :drool:

@Esther75 wrote:

@cees77 wrote:
@Esther83 wrote:
Daar heb ik een oma voor :oops: :oops: :mrgreen:




En ik een moeder :mrgreen:




en ik een slager :mrgreen:




Verkoopt de slager ook Hachee? En is deze dan lekker?

Het klinkt namelijk lekker & makkelijk :slight_smile:

Hier bij de slager heerlijke kant en klare hachee. Wel prijzig.

nooit meer :? :frowning:

Ben er goed ziek van geweest de afgelopen drie dagen…