het gips eraf en dan...?

Onze zoon had zijn arm gebroken, net achter de elleboog. Toen hij in het gips zat, leek het voor hem of dat zijn arm niet bestond, hij deed gewoon alles met rechts.

Nu is het gips er al een week af, maar hij vergeet gewoon dat hij nog een tweede arm/hand heeft. Als je hem bewust iets in zijn hand geeft dan houdt hij het vast en beweegt hij zijn arm.Heeft iemand tips of oefeningen zodat hij zijn arm wat meer gaat gebruiken?

Hem heel bewust - en spelenderwijs - dingen in zijn hand geven. Spelletjes doen waar hij allebei de handen voor nodig heeft (bal vangen, rollen, gooien etc.) Dozen stapelen, grote lichte dingen verplaatsen. Maak er een spelletje van. Zwemmen is ook heel goed (hebben wij veel baat bij gehad). Normaal gesproken komt het dan vanzelf weer.

Had B’Elanna idd ook.Die hebben we ook, zoals hiervoor al gezegd, dingen laten doen die ze wel met twee handen MOET doen, zoals vangen, grote dingen pakken.Stimuleren is het toverwoord, want het is best eng, ineens het gips weg.Ik kreeg commentaar: heb B eerst op schoolreis laten gaan en gips er dag later af laten halen…

Ze had helemaal geen hinder van het gips, dus waarom riskeren?

Maar oh, wat vond men dat zielig :?

Nou ik, en de arts, vonden het verstandig…

ok bedankt, je ziet het nu iedere dag vooruit gaan.