mejis
16 oktober 2009 om 14:42
#1
Ik ben zelf mayonaise aan het maken (voor de eerste keer in mijn leven), van internet had ik het volgende recept geplukt om mayonaise te maken in de blender:
2 hele eieren
1 theelepel mosterd, 1 theelepel azijn, een beetje zout
zonnebloemolie
Ik heb de eieren, mosterd en azijn in de blender gegooid.
Daarna beetje bij beetje de olie erbij.
Maar het wordt niet dik!
De smaak is wel ok, maar het is erg dun en waterig.
Wat doe ik verkeerd?
Moet er nog olie bij? (ik denk dat er nu ongeveer een half kopje in zit)
Of moet er juist nog een ei bij?
Wie redt mijn patatjes vanavond?
xayest
16 oktober 2009 om 14:58
#2
Je moet alleen het ei geel gebruiken, het zal niet dik worden nu. Slasaus van maken misschien?
kk1
16 oktober 2009 om 15:07
#3
Ah, ok… weer wat geleerd!
Bij het recept dat ik gevonden had, stond juist dat je hele eieren moest gebruiken in de blender, omdat het anders zou gaan schiften…
Maar ik zal het onthouden voor de volgende keer!
Inderdaad maar een dressing van maken dan.
eigeel, en de olie heeeel langszaam toevoegen, anders gaat het schiften…
kk1
17 oktober 2009 om 18:21
#5
Nou, zo te lezen heb ik echt alles fout gedaan wat ik maar fout had kunnen doen… hoe moeilijk kan het zijn :wall:
Maar als dressing (met nog gauw even een beetje knoflook en een halve spaanse peper erbij) smaakte het eigenlijk niet verkeerd.
feetjex
18 oktober 2009 om 18:59
#6
Heb int verleden vaak mayo gemaakt, wat ik nog weet is dat ik met de olie doormoest schenken tot het dik word. En het klopt er gaat dan véél olie in…
106676
19 oktober 2009 om 12:05
#7
Ik doe het altijd met de staafmixer, succes gegarandeerd:
200 ml olie (ik gebruik vaak olijfolie, vind ik lekker)
1 ei (zonder schaal maar verder wel wit en geel, rauw)
snufje zout
theelepel azijn
theelepel mosterd
Alles in de mengkom doen, de staafmixer op de bodem zetten. Aanzetten en langzaam omhoog trekken.
(en dan verdelen in verschillende bakjes en variaties maken met knoflook, paprikapoeder, veel mosterd, etc etc :drool: )
Ja en je blender van te voren goed omspoelen zodat die vetvrij is.