help borstvoeding en elke 1,5 uur honger ook snachts

'hoi hoi



wie kan me helpen ik geef borstvoeding live en met de fles.

mijn zoontje is een prematuur is nu 8wk en 2 dag geboren met 33 /2

heeft bijna 3 weken in het ziekenhuis gelegen.



hij heeft altijd honger komt soms elke 1,5 uur.

als ie moedermelk in een fles krijgt komt ie ook over 1,5 uur heeft hem binnen 10 minuten op 90ml krijgt 4flessen van 90 de rest live maar dan zuigt ie wel 45 tot 60 minuten . is zo 5 uur achter elkaar wakker eet slaapt en 1,5 uur later weer wakker.

wie kan me helpen.



ik wil heel graag borstvoeding geven maar dit breekt me wel op tussen 00.00 en 07.00 komt ie rustig 3 tot 4 keer .

dat is echt om eten want hij is onttroostbaar tot dat ik hem eten geven.

overdag vind ik geen probleem maar snachts trek ik dit niet.



woog bij zijn geboorte 2090 en nu 4040



en hoe ga ik dit vol houden als ik straks weer moet werken :shock:

alle tips zijn welkom



<IMG SRC= http://www.kindjeopkomstindicators.nl/leeftijd.php?Dag=5&Maand=9&Jaar=2009&Uur=21&Minuut=5&Naam=Bryan&LargePic=eerstejaar_02&SmallPic=baby_10&GetPic=true ALT=‘Leeftijd Banner’ BORDER=‘0’>

hoihoi



is dat sinds kort of al vanaf het begin



groetjes

marlies

hoi marlies





eigenlijk al zowat van het moment dat ie thuis is.

dus het zijn geen regeldagen want dan worden het weken

hij kreeg ook al een poeder fles omdat ik productie problemen had toen ie thuis kwam.

we hebben toen en daar voor al een stress volle periode gehad.

nu gaat het allemaal goed .



groetjes kathy

hoihoi



die stessvolle periode kan ik mij voorstellen mijn beide meiden zijn prematuur de ene 7 en de laatste 6 weken te vroeg



helaas kan ik je niet helpen heb je het al bij het cb aangegeven of een lactatiedeskundige gebeld.



Wij hadden er 2 in het ziekenhuis en die mag ik ook nu nog bellen als er iets is



veel sterkte

marlies

Hier ook al vanaf het begin troubles. Tot 3/4 maanden.



Wij hadden ook een kleintje wel op tijd 38 weken maar net 2600 gram. Tot de 5 kg was het mieren en nu na bijna 6 maand is meneer bijna 7 kg en slaapt hij van 21:00 tot 04:00 Soms iets langer.



Het komt dus goed al loopt hier de productie terug met werk en komt meneer vaker snachts. Gelukkig ben ik van vrijdag tot maandag vrij en met veel aanleggen zijn we maandags weer op peil :lol:

Hier ook, alleen hier lag pom van 19 uur tot 23 uur aan de borst, dit 2 2 weken lang en vanaf toen een top roductie!! Zet hem op meid! Je mag me ook pb als je meer info wilt. :-*

Een consult bij een lk is altijd een goed idee. Maar als je zeker weet dat aanleggen etc goed gaat heb ik nog wel een idee voor je: Ik weet niet wat jij verder nog moet doen(huihouden, andere kids oid.) maar ALS je de mogelijkheid heb zou ik proberen om een/twee/…dagen te ‘clusteren’/regelen of hoe je’t wilt noemen:



Laat de kolf en de fles in de kast en ga samen met je kindje lekker naar bed. Liefst natuurlijk het bedje naast je bed. Leg de kleine nu elke keer dat ie wakker wordtof wil drinken aan en slaap verder met die kleine mee. Zorg ervoor dat je zelf genoeg drinkt en eet en slaapt. Ws komt ie eerst nog vaker dan je wilt, maar als de productie op peil is zou er een rustiger ritme in moeten komen.



Ik vermoed namelijk dat kolven/kv/ soms uit de fles/ soms uit de borst een beetje verwarrend voor jouw lijf en voor die kleine is :wink:

hoihoi



gister heeft ie van 22.00 tot 02.00 geslapen maar daar na om de 2 uur.

gister contact gehad met het ziekenhuis en ik moet nu als ik een fles geef met moedermelk er 1 schep nutrilon door doen.

zodat ie meer voedingstoffen binnen krijgt waardoor hij het wat langer een vol gevoel heeft.

ik ga het gewoon een week uit proberen.



ik heb ook contact gehad met een lk toen ik thus kwam en de productie terug liep zij heeft ook gekeken bij het aanleggen en dat ging alle maal goed.

kreeg ook tehoren dat ik lekker de boel de boel moest laten en lekker alleen die kleine teverzorgen.

is goed voor de productie.



pffffffffff ik wist niet dat borstvoeding zozwaar kon zijn.

maar wat zo raar is als ik sochtends op sta ben ik niet eens zo moe

weet alleen niet waar ik het snachts moet zoeken.

begrijp me niet verkeerd ik doe het met liefde maar af en toe denk ik was ik maar met de fles begonnen kan iedereen het overnemen.

maar als iemand de fles geef denk ik oh had ik hem maar aan de borst :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:



gelukkig schrijft iedreen dat het een periode is :mrgreen:



ik hou jullie op de hoogte

en bedankt voor de tips



groetjes kathy

Herken je dubbele gevoel :hug: en ja het wordt echt vanzelf minder, vertrouw op je lijfen en je (.) :wink: Hier drinkt Robin ook vaak om de 2 -3 uur maar het valt mij op dat ie minder vaak drinkt wanneer ik de rest ‘loslaat’ en me vooral op hem richt :wink:

Hoi Kathy,



Onze jongens zijn geboren met 34+6 dgn zwangerschap, in het ziekenhuis hebben ze alleen maar flessen met bv gekregen, eenmaal thuis zijn de flessen de kast in gegaan en heb ik ze alleen maar aangelegd, de eerste 2 weken ging dat prima, daarna begon het geregel.

Vanaf hun 5de week tot hun 11de week dronken ze beide om de 2 uur, soms net iets langer soms zelfs iets korter. Ook 's nachts en aangezien het er 2 zijn, dubbel the fun :wink:

Ik heb het maar over me heen laten komen, ze sliepen naast ons en ik kon ze zo uit bed tillen en aanleggen. Slaapgebrek is vreselijk, maar als je er steeds tegenaan gaat schoppen wordt het nog veel erger heb ik gemerkt.

Ik heb ook nog een dochter van 3,5 die overdag niet meer slaapt, dus ik moest het echt van de nachtelijke uurtjes hebben.

Vraag me niet hoe ik het heb doorstaan, maar het is gelukt. Nu slapen ze 's nachts eindelijk 4 uur achterelkaar en ik voel me herboren :wink:



Kop op, je doet het super, ga vooral overdag ook lekker samen met je zoontje naar bed en laat het over je heen komen. Hij groeit immers super goed! En dat op jouw melk!! Niet twijfelen hoor, zolang ze groeien gaat het goed en er komt een dag dat je vol trots kan zeggen dat je het doorstaan hebt en er weer rust in de tent is :thumbup:

Persoonlijk zou ik die schep nutrilon achterwege laten, hij doet het prima op jouw melk en kv kan ook weer voor krampjes zorgen, bovendien denk ik dat het dan nog langer duurt voordat jullie helemaal op elkaar afgestemd zijn.



Succes! :-* En natuurlijk nog van harte gefeliciteerd met jullie mannetje!

Kathy, misschien probeert jou zoontje de melkproductie een beetje op te hogen. Je zegt zelf al dat je productieproblemen had toen jullie thuis kwamen. Ik kan me wel voorstellen dat het vermoeiend is, maar misschien heeft hij even een extra boost nodig qua voeding omdat hij ook een prematuurtje is. Ik zou bij twijfel eens bellen met je CB of een lactatiekundige.