Helikopter in hoogspanningskabels?

Krijg net Marco aan de lijn.

Een collega van hem werd gebeld door zijn vrouw, stroomstoring.

Marco stuurde een sms naar onze vriendjes (in Zaltbommel), ook stroomstoring.Heb net gebeld met de storingsdienst, blijkt dat ze verwachten dat de storing 22.30 verholpen zal zijn.

Krijg net sms van onze vriend, blijkt er een helikopter in de hoogspanningsmast gevlogen te zijn… :think:Hoe en wat verder weten we niet, maar klinkt eng :?

nou dat klink erg eng inderdaad,hoop dat er geen zwaar gewonden zijn gevallen.

Yep dat kklopt, wij wonen in Kerkdriel. Is zeg maar naast Hurwenen. En niemand heeft hier stroom. Wij wel omdat wij zelf stroom draaien. maar het is hier echt een chaos. Druk op de weg en overal brandweerwagens en polities.

Ze waren al heel de dag aan het rond vliegen met die dingen en ineens een knal :shock:

Oh bah, dus je zit er dichtbij… :?

even een update.Legerghelikopter in hoogspanningsmast. Alle kabels liggen in de Waal, helikopter heeft kunnen landen, maar mast staat wel op instorten.

Lees het net, bizar zeg.

Gelukkig geen gewonden.Hier wordt ook altijd veel gevlogen met F16’s. Die dingen vliegen dan met zo’n kabaal voorbij, krijg er de kriebels van. Soms denk ik weleens, stel nou dat zo’n ding in een woonwijk neerstort…brrr

O getver! Wat spannend meis!

En even een domme vraag, hoe bedoel je wij draaien zelf stroom?

ja mijn schoonouders wonen in zaltbommel…zitten nu lekker zonder licht en in de kou…

is net een spookstad zo…zeiden ze.pff duurd nog wel ff voordat het is opgelost

En even een domme vraag, hoe bedoel je wij draaien zelf stroom?


Hometrainer in de garage??
Of een aggregaat aangesloten op het radje van de hamsters :mrgreen:

Wij hebben een aggregaat (of hoe je dat ook schrijft). Wij telen rozen en zo kunnen wij dus altijd zelf stroom draaien als het moet.

idd ank net een spookstad, nou ja dorp dan :wink:

over 9 maanden heuse babyboom hier :wink:

Aha ik snap hem!

:mrgreen:

Blond he?

Nog updates?

nee, maar straks even hart van nederland kijken daar komt het zeke rin en ook om 22 uur bij ned 1. Tenminste staat op de site.

Hoorde net dat het om een Apache gevechtshelicopter gaat.Hurwenen, 12 dec. Een Apache-gevechtshelikopter is woensdagavond tijdens een trainingsvlucht tegen een hoogspanningskabel aangevlogen. Dat gebeurde in de buurt van het Gelderse Hurwenen aan de Waal. Door het ongeval zit de wijde omgeving van het dorp zonder stroom, aldus een woordvoerster van de politie.

Het ongeluk gebeurde rond half acht. De helikopter kon nog doorvliegen, maar maakte even later een noodlanding in een weiland bij het Brabantse Vlijmen op een steenworp afstand van Hurwenen. Beide vliegers zijn ongedeerd gebleven, zegt een woordvoerder van Defensie.

De helikopter raakte door het ongeluk beschadigd. Personeel van de luchtmachtbasis Gilze-Rijen zal het toestel de komende nacht bewaken. Donderdag wordt bij daglicht bekeken hoe de helikopter uit het weiland weggehaald zal worden. Defensie start donderdag ook met een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Hulpdiensten en energiebedrijf NUON zijn met man en macht aan het werk om de kapotgetrokken hoogspanningskabels op te ruimen en het gebied weer van stroom te voorzien. Op de Waalbandijk is het publiek toegestroomd om naar de gevolgen van het ongeluk te kijken.

Schokkende beelden :silenced: :liar:Was niet meer te verwachten natuurlijk he, in het donker filmen levert niet zoveel bijzondere beelden op natuurlijk :wink:

bij ons viel twee keer het licht uit vanavond. Bleek later van dat te zijn. Was echt maar een seconde ofzo.Hebt van bronnen dat de helicopter bijna op een voetbal veld was gestort maar was gelukkig nog net uitgeweken.Dan was er echt een Ramp gebeurd al die kinderen die aan het trainen waren.