hardloopschoenen

Binnenkort wil ik gaan beginnen met hardlopen. Althans, proberen. Dus moeten er schoenen gekocht gaan worden.

Het liefst onder de 100euro. Het moeten schoenen zijn met een goede demping want mijn knieen zijn al niet super.Wat voor schoenen kan ik het beste als beginner kopen?

Mijn vriendin loopt hard en is aan het trainen voor een aankomende 20 km run… en zij heeft Nike lunarglide hardloopschoenen… ik ben 3 maanden terug gestart met start to run of hardlopen met evy… maar ben afgehaakt, nu skeeleren… maar heb toen wel Nike lunarglides gekocht en dan een instap model, die was 69,95. Lopen prima, geen pijn in mijn voeten. Alleen hardlopen is mijn ding dus niet helemaal :mrgreen:

ik ben naar een hardloopwinkel gegaan, en heb schoenen aan laten meten. Ik had antipronatie schoenen nodig… (dat heeft te maken met de stand van je enkel ten opzchte van je voet geloof ik). Je kan daar ook prima aangeven wat je budget is. Er zijn ook websites die hardloopschoenen aanbieden, maar dan moet je wel weten wat je nodig hebt.Ik heb die schoenen uiteindelijk voor crosstraining en wandelen gebruikt, want mijn knieen konden mijn overgewicht niet aan met hardlopen.

Aan laten meten inderdaad, stap een zo’n zaak binnen en laat je adviseren binnen je budget, dit luistert heel nauw ivm de druk op je voeten en de stand van je voeten :thumbup:

Naar een goede sportzaak gaan en een filmpje van je loop laten maken met diverse hardloopschoenen aan.

Dit doen ze mbv een hardloopband en een camera erachter.

Zo kwam ik erachter dat ik behoorlijk proneer (naar binnen loop) als ik hardloop dus ik heb een extra blokje aan de binnenkant van de zool.Ik heb Asics Kayano’s en die kostten € 160,- en ik zou ze zo weer kopen. Ik doe best lang met schoenen en ik loop op zowel asfalt als zandpad.Laat je goed voorlichten, zeker met slechte knieeen en kies niet perse de goedkoopste optie want voor je het weet zit je met een knieblessure op de bank. Zonde!Succes :thumbup:

Karin, mijn man heeft die ook (mannenvariant uiteraard)… en die loopt er een jaar mee… 3 x per week ongeveer… 10-15 km per keer (met uitschieters naar boven en beneden)Maar goed aangemeten schoenen is een must om geen blessures te krijgen. Je voeten incasseren tijdens het lopen zoveel druk en gewicht dat ondersteuning wel echt nodig is.

Hier nog eentje die zegt dat je het beste naar een gespecialiseerde winkel kunt gaan 8).Ik denk dat teveel mensen de fout in gaan door goedkope schoenen te scoren om te kijken of ze het leuk vinden en vervolgens afhaken om blessures.Het overgrote deel van de vrouwen overproneert, onderschat dit dus niet. Ik behoor zelf tot de minderheid met een neutrale loopstijl.Neem bij een meting ook schoenen mee, liefst waar je al langer op gesport hebt. Aan het slijtageprofiel van je zool kunnen ze ook al veel zien over jouw manier van lopen.Een goede schoen bij een hardloopwinkel hoeft trouwens niet duur te zijn, ook goedkopere merken hebben corrigerende schoenen.

Wellicht overbodig na de voorgaande antwoorden maar DE GOEDE hardloopschoen bestaat niet. Wat voor de een een goed schoen is is voor de ander een bron van blessures. Zoals hierboven gesteld dus de schoenen aan laten meten door een gespecialiseerde hardloopschoenen zaak. Het aanmeten kost vaak een 25 euro maar wordt niet in rekening gebracht als je de betreffede geadviseerde schoenen daar ook koopt.

De kans dat je binnen de 100euro slaagt is heel klein. Maar geloof me het is het meer dan waard.

Naast een goede sportbh het enigste echt belangrijke ding wat je verder nodig hebt overigens. dus bezuinig desnoods op broek, shirt maar niet op goede schoenen.

Lichte pronatie is overigens een natuurlijke manier van demping. Het is dus niet zo dat een ieder die proneert corrigerende schoenen nodig heeft. Maar dat zijn van die dingen die men in een speciaal zaak prima in kan schatten.