harde aanpak pedofielen werkt niet

AMSTERDAM - Pedofielen moeten minder hard worden aangepakt. Het harde klimaat drijft hen in een isolement waardoor de kans groter is dat zij in de fout gaan.Foto: ANPDat stelt seksuoloog Erik van Beek maandag in Trouw.Van Beek behandelt mannen met pedofiele gevoelens. Door de harde veroordeling van de gemeenschap voelen zij zich vaak eenzaam.“Het is allemaal bedoeld om kinderen te beschermen, maar het werkt averechts”, zegt hij. “Een veroordeelde pedoseksueel gaat juist sneller weer de fout in als hij geen contact kan hebben met volwassenen.”Frustratie

Spanning en frustratie komen er dan vaak in de vorm van seksualiteit uit. “In zijn geval met kinderen”, zegt Van Beek.“Bovendien zorgt een oververhit klimaat voor heftige reacties bij ouders van slachtoffers en bij andere betrokkenen. En naast het misbruik zelf kunnen ook die heftige reacties schadelijk zijn voor een kind.”Seksuoloog Jelto Drenth raadt mannen die pedofiele gevoelens hebben aan om dat aan niemand uit de doeken te doen. “Voor je het weet, gaan er verhalen over je rond. Het lijkt me verschrikkelijk: mensen met deze gevoelens kunnen nergens terecht.”Mijn mening: belachelijk!

@Misty wrote:

Pedofielen moeten minder hard worden aangepakt. Het harde klimaat drijft hen in een isolement waardoor de kans groter is dat zij in de fout gaan.
Die zijn helemaal gek! :naughty:
Alsof de omgeving verantwoordelijk is dat zij de fout weer in gaan!! :wall:

Ik denk dat er wel wat in zit.

Stel je voor dat je zulke gevoelens hebt, en je bent je er van bewust en wilt er ook niet aan toegeven. Wat ga je er aan doen? Wie verteld dat aan zijn partner, of aan een psycholoog? Voor je het weet ben je je kinderen kwijt…gaan er verhalen de ronde. Niemand vertrouwt je meer, je bent je leven gewoon kwijt.

Het zou toch mogelijk moeten zijn voor diegenen die de fout niet zijn ingegaan ergens hulp te krijgen, ergens over die gevoelens kunnen praten. En dat is nu vrijwel onmogelijk, dat is best triest vind ik, al durf ik niet te zeggen of dat het nu echt zou voorkomen, maar goed, deze proffs denken dus van wel.

Nou, als het aan mij ligt: Castreren! Ik heb echt ab-so-luut GEEN medelijden met een pedofiel! :hand: :snooty:Pedofilie is geen ziekte, het is een keus. Net zoals een alcoholist ervoor kiest weer een borrel te nemen, een junk ervoor kiest weer een shot te halen, een moordenaar ervoor kiest iemand om te brengen, een inbreker ervoor kiest zijn gereedschap weer ter hand te nemen, enzovoorts. En ja, dat durf ik zeer stellig te beweren, ik ben zelf alcoholist (geweest)!Bovendien, als het zaakje er af is, KAN hij het niet eens meer doen! :twisted:

Ja, want een kind misbruiken kan alleen met een penis…

Het is een keuze er aan toe te geven, maar je kiest niet voor die gevoelens. Was het maar zo simpel.

Een pedofiel is niet automatisch een pedoseksueel… ik vind daar een behoorlijk verschil liggen en heb diep meedelijden met eerstgenoemde, watvoor leven heb je dan…

@Lune wrote:

Het is een keuze er aan toe te geven, maar je kiest niet voor die gevoelens. Was het maar zo simpel.

Een pedofiel is niet automatisch een pedoseksueel… ik vind daar een behoorlijk verschil liggen en heb diep meedelijden met eerstgenoemde, watvoor leven heb je dan…
Ik denk dat mensen die heel erg schreeuwen dat het een keuze is en dat je ze moet castreren niet echt verder kijken dan hun neus lang is Lune…

@Madre wrote:

Ja, want een kind misbruiken kan alleen met een penis…
True, maar een man voelt zich wel al heel wat minder man zonder zijn ding.Maakt me niet uit hoe je het beestje noemen wilt, medelijden heb ik er niet mee! Net zoveel medelijden als met een moordenaar. Net zoveel medelijden als met een dierenmishandelaar. Zolang iemand geen respect wenst te hebben voor andermans private delen, heb ik geen respect voor hen.En ja, Madre, ik kijk echt wel verder dan mijn neus lang is, ik ben het slachtoffer van zo’n viezerik geweest!

Wel in die zin denk ik dat het juist moeilijker is verder te kijken als je neus lang is… Je mening is nogal gekleurd door wat je overkomen is he.

Madre; ik weet het. Ik heb altijd erg veel moeite met dit soort reacties, en dat komt weer doordat ook mijn blik hierop enorm gekleurd is.

HanB, vreselijk dat je slachtoffer bent geweest van een pedoseksueel. Maar dat bedoel ik dus ook eigenlijk.Je hebt waarschijnlijk zoveel woede en verdriet dat je heel rechtlijnig denkt.Castreren of wat dan ook zal niets helpen.Ik zeg helemaal niet dat je medelijden met een pesoseksueel moet hebben, dat heb ik ook niet. Maar ik kan wel objectief naar dit artikel kijken en heb er dan niet gelijk een zwart-witmening over.Ik denk namelijk niet dat een pedofiel/seksueel op een dag wakker wordt en denkt, laat ik eens lekker kindjes misbruiken. Ik denk dat net als hetro-en homoseksualiteit dit aangeboren is. Zij kiezen niets. Ze kiezen wel of ze iets met hun gevoelens doen en dat moet bestraft worden.Maar of ophangen aan de hoogste boom een goede straf is valt dus te betwijfelen.

Ik zeg een eiland.Pedosexuelen zijn zieke mensen die niet meer beter kunnen worden.

Om onze kinderen te beschermen moet je ze gewoon uit de maatschappij houden.Levenslang opsluiten is onmenselijk en kost te veel, castreren al dan niet chemisch helpt niet.

Doodstraf doen we niet meer aan.Dan lijkt mij een afgezet dorp of zo een betere oplossing.Of klink ik nu heel erg rechts, want dat ben ik niet hoor, maar dit onderwerp is een eindeloos iets.

En heeft gewoon radicale oplossingen nodig lijkt me.

even nuanceren ik bedoel eigen pedofielen, pedoseksuelen hoeven natuurlijk niet pedofiel te worden.

Die keuze maken ze zelf, dus dan ook de consequenties dragen als ze gepakt worden.

Jij kiest jouw acties. Jij kiest ervoor een drankje teveel te drinken, en vervolgens kies je ervoor achter het stuur te kruipen, waarop je iemand aanrijdt. Moet jij dan maar zielig gevonden worden, omdat je een alcoholist bent, en de drank niet hebt kunnen laten staan? Maar wat minder straf, omdat mensen medelijden met je hebben?Je hebt dwingende moordgedachten. Ze overheersen werkelijk alles wat je doet. En op een dag geef je toe aan die dwanggedachten, en vermoord je iemand. Minder straf geven omdat je die gedachten hebt?Zou mooi zijn als de wereld zo werkte… :roll:

Er zullen maar heel weinig pedofielen zijn die écht niet handelen naar hun gevoelens.

Ook het downloaden van kinderporno houdt het in stand en wat dat betreft vind ik een dan pedofiel net zo erg als een pedoseksueel.Lastig voor hun dat ze hun ding bij niemand kwijt kunnen.

Maar ik zal op basis van de mening van één seksuoloog niet een pedofiel bij mij thuis uitnodigen.Het zal me trouwens ook niks verbazen als die seksuoloog ook pedofiel blijkt te zijn