hacheevlees recepten

Mijn mams maakte het altijd zo lekker,

weet wel dat het uren op stond te sudderen,

met een laurieren blaadje erbij…



maar wie weet nog meer super recepten ?



ik wil het ouderwets maken, met rodekool, en gekookte aardappels



(heb het nl nog nooit zelf klaargemaakt)

Ik maak hem altijd zo:

Ingrediënten

750 gram runderriblappen

25 gram roomboter

2 uien

0,5 eetlepel donkere basterdsuiker

1 eetlepel bloem

0,5 liter runderbouillon (van tablet)

3 eetlepel balsamico azijn

4 kruidnagels

2 laurierblaadjes

4 jeneverbessen



Bereiden

Vlees in blokjes snijden en bestrooien met peper en zout.

In braadpan de boter verhitten en het vlees in ca. 5 min. rondom bruinbakken.

Uien en suiker erdoor scheppen en de uien in ca. 10 min. zachtjes bruinbakken.

Bloem erover strooien en al omscheppend lichtbruin laten kleuren.

Warme bouillon en de azijn bij het vlees schenken. Kruidnagels, jeneverbessen en laurierblaadjes aan het vlees toevoegen.

Vocht aan de kook brengen, deksel op de pan leggen en de hachee op een laag vuur (eventueel met een vlamverdeler) ca. 2 ½ uur laten sudderen, tot het vlees gaar en boterzacht is.

Laurier, jeneverbessen en kruidnagels uit de pan nemen.

Hachee op smaak brengen met peper en zout.



Erg lekker met aardappelpuree!

Veelal als hierboven beschreven word.

Ik doe er altijd nog twee dikke plakken peperkoek/ontbijtkoek bij verkruimelen…

Mmmmmmmmm :drool: :drool: :drool:

@Rooike wrote:

Veelal als hierboven beschreven word.

Ik doe er altijd nog twee dikke plakken peperkoek/ontbijtkoek bij verkruimelen…

Mmmmmmmmm :drool: :drool: :drool:




Dat heb ik gisteren voor het eerst geprobeerd. We eten het straks dus ben benieuwd.



Ik doe altijd wel veel ui erbij :drool:

Kruidnageltjes, larierblaadje, bouillonblokje, wat bloem om te vinden, vlees en ui en sudderen maar :drool:

Thanks allemaal, zo snel naar de appie,

om wat exta dingen te halen.

peperkoek ga ik ook proberen !

@Mutsie86 wrote:

@Rooike wrote:
Veelal als hierboven beschreven word.

Ik doe er altijd nog twee dikke plakken peperkoek/ontbijtkoek bij verkruimelen…

Mmmmmmmmm :drool: :drool: :drool:




Dat heb ik gisteren voor het eerst geprobeerd. We eten het straks dus ben benieuwd.



Ik doe altijd wel veel ui erbij :drool:

Kruidnageltjes, larierblaadje, bouillonblokje, wat bloem om te vinden, vlees en ui en sudderen maar :drool:






Damnnn ik begin er van te :drool: :drool: :drool:

Nou het staat al op :thumbup:

maar wanneer moet die peperkoek erbij :oops:

Wanneer jij wilt, ik deed het meestal op het laatst als ik vond dat het te dun was want het maakt het ietsje dikker ook, wel fijn…



En zo verdomde lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrr :mrgreen:

en het was lekker,

kids vonden het super, en mijn pa ook :thumbup:



en ik heb nog over voor morgen :mrgreen:

Lekkerrrrrr ik ga het morgen maken, ik heb me nu wel genoeg verlekkerd hier hahahaha!

Ik ga het morgen maken. Moest weer even zoeken hoe het ook al weer ging, tis zo lang geleden…

Bruin bier erbij doen is ook errug lekker. Alcohol verdampt, dus kan ook door de kinderen gegeten worden.

Ingrediënten:



5 uien, gepeld en in stukken

50 gram boter

600 gram hacheevlees

zout

zwarte peper

2 eetlepels bloem

1 runderbouillonblokje

0,5 liter warm water

2 eetlepels azijn

1 theelepel suiker

2 laurierblaadjes

4 kruidnagels



Bereidingswijze:



Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg na ca. 2 min. de stukken ui toe. Breng het vlees en uien op smaak met zout en peper. Bestuif met bloem en roer goed door elkaar.



Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg ca. 1/2 liter warm water toe. Het vlees moet net onderstaan. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng het geheel langzaam aan de kook.



Zet de deksel schuin op de pan zodat een klein kiertje open blijft. Sudder de hachee in ca. 3 uur gaar op een zeer laag vuur. Proef de jus en breng de hachee eventueel nog op smaak met zout en peper. Serveer de hachee met aardappelpuree en rode kool met appeltjes!



Eet smakelijk!

@Rooike wrote:

Veelal als hierboven beschreven word.

Ik doe er altijd nog twee dikke plakken peperkoek/ontbijtkoek bij verkruimelen…

Mmmmmmmmm :drool: :drool: :drool:




Dat vind ik op z’n tijd ook lekker. De hachee wordt dan alleen wel wat zoetig!