Gestopt met diane-35, whoppa weer onder de pukkels!

Ik ben in augustus gestopt met diane 35, na zo’n 8 jaar geslikt te hebben.

Ik heb hem destijds voorgeschreven gekregen omdat ik een hele vette huid had en behoorlijke acne.

Dacht dat ik daar nu inmiddels wel overheen zou zijn.

Eerste 2 weken na het stoppen bijna nergens last van en nu zie ik er serieus weer uit als een 14 jarige :frowning:

Ik doe het absoluut voor een goed doel :inlove: maar zijn er meer meiden die hier last van hebben (gehad) en missch een tip kunnen geven??

Ik had weliswaar een andere pil maar kreeg na het stoppen ineens puistjes. Ik heb ze rondom mijn kin. Dit wordt ook wel gezien als de hormonale zone dus gek is het niet dat ik ze daar heb. Mijn hormonen moeten immers weer in balans komen.Als het echte acne is heb ik geen tips. Maar voor puistjes helpt het bij mij om mijn gezicht vaak schoon te maken. Ik doe dat met een 3 in 1 tonic van Lancome op een watje. Daarbij gebruik ik een creme (ook van Lancome) met fruitzuren erin. Ook maskers en stomen kan helpen. Op grotere puisten kun je Bioforce van dr. Vogel smeren dat droogt de puist uit. Dit kan niet gebruikt worden op je hele gezicht, alleen plaatselijk.

Brandnetelthee drinken kan ook helpen want dat is zuiverend. Maar na je eisprong, wanneer je eventueel zwanger zou kunnen zijn, moet je er niet teveel van drinken.Ik hoop dat je hier wat mee kan.Liefs Moirah

ik heb 10 jaar de diana pil gebruikt en heb ook weer allemaal puistjes gekregen. ik heb mijn laatste pil geslikt op 2 augustus. Ik heb zelf geen goede tip voor jou. Ik heb er het meeste last van als ik ongesteld moet worden en het ben. Nu wordt het weer minder.

Thnx meiden. Ik heb er ook vooral nu last van nu ik ongesteld zou moeten worden (maar ben al 2 dagen overtijd inmiddels :pray: )…Het zijn ook geen echte puisten eigenlijk, maar meer heel veel rode jeukende pukkeljes, met name op wangen en voorhoofd…Heb gister bij de hema een scrubmasker gekocht voor de vette huid dus ga die maar es proberen…Overige tips blijven zeer welkom!!!

Ik heb na het stoppen van de diana ook meteen weer meer puistjes gekregen, gelukkig is dat nu na de 2e cycles al heel veel minder. Ik was mijn gezicht 3 x daags alleen met lauw water en had alleen nu bij mijn ongi periode iets meer last maar dat is nu alweer bijna over, gelukkig.

Mijn homeophaat adviseerd om niet teveel zalfjes, creme’s, maskers etc te gebruiken. Dat tast bijna altijd je huid licht of veel aan en kan zelf de klachten weer verergeren. Hij adviseerd om suikers en zoetstoffen te minderen. Ik deed dat al ivm mijn migraine dus dat was makkelijk.

Succes.

hallo damesik heb dat probleem ook ik heb ook 8 jaar de diana 35 geslikt ben sinds julie gestop[t en zat binnen een week helemaal onder de puistjes

heb vanalles geprobeerds

nivea young wash maar dat hielp niet nu heb ik pure zone van loreal en dat werkt best goed ik doe mijn gezicht eerst wassen met de zeep uit het flesje en daarna met de tonic goed na vrijven dat het een beetje prikt

dan weet ik dat het helpt

en het wordt iedere dag minderkijk maar is een tipgroetjes poemmelke

Geen tips helaas, wel op zoek naar tips.Ik lijk ook wel weer een puber zo zit ik onder nadat ik in juni gestopt ben met de pil. Misschien dat ik binnenkort toch eens langs de huisarts ga?Ik heb ze niet alleen op mijn gezicht maar ook op de borst, rug en bovenarmen. Echt heel frustererend.En iedereen maar vragen: hoe komt het dat je zo’n pukkels hebt weer ineens? Ja uhhhh…

Nou hier wordt het alleen maar erger, heb ook het idee dat mn cyclus flink op de hobbel is en de hormonen in volle toeren door mn lijf gieren…

Ben al bij de huisarts geweest die kan niks voor me doen alleen adviseren niet teveel zalfjes enzo erop te smeren, heb nu een adres van een collega van een homeopaat. Ben benieuwd of hij iets kan betekenen…

Heb ik ook. Na behandeling door de schoonheidsspecialiste inclusief speciale producten (waar je heel lang mee doet), was het zo veel minder. En toen werd ik zwanger. Dolgelukkig natuurlijk, maar de acne is volop terug. Nu werkt niets meer. Maar ooit terug aan de diane, nooit meer!

Hier idem! Ik ben al meer dan een jaar gestopt met de Diane pil en ook ik had direct weer last van puistjes. En ik moet zeggen ook nu na een jaar nog steeds (niet echt hoopgevend he…)

Het ligt aan het moment in de cyclus hoe erg het is. Ik vind het vervelend, maar het is niet anders, het is inderdaad voor een goed doel!!

Ik heb wel een medicijn van de huisarts gehad vorig jaar dat je op je gezicht moet deppen. Dat helpt erg goed, maar mag niet gebruikt worden tijdens zwangerschap. Ik ben er mee gestopt toen ik zwanger raakte (helaas is deze zwangerschap misgegaan) en sindsdien gebruik ik het helemaal niet meer, want je weet maar nooit!

Sterkte meiden!Liefs Jud

He Woezeltje wat had jij dan voor medicijn?Ik ben nl terug naar de dokter gegaan voor mijn acne en die heeft me Inderm vloeistof gegeven, is een antibioticum. Hij zei dat ik het in vloeistof vorm wel mocht gebruiken ook al wil ik zwanger worden. En dat het ook tijdens de zwangerschap mocht.

Maar dat het niet mocht in de pillen variant.het helpt in ieder geval wel tegen de acne. Ben niet pukkel vrij maar het is wel minder.