geloogd grenen tafel lakken.

Wij hebben een geloogd grenen eettafel en die begint te splinteren…

Merk met stoffen dat ik telkens blijf hangen…Nu wil ik hem eigenlijk (mat) aflakken met iets van botenlak of een andere harde lak…Heeft iemand dit al eens gedaan? En zo ja, hoe ging dat, wordt en blijft dat mooi?

wij hebben dit ook, of beter gezegd mijn vader heeft dit gedaan met onze tafel.flink schuren en dan lakken… zit er mooi uit, ben blij dat hij dit heeft gedaan…zal eens vragen welke lak het was.

Hoe heb je hem onderhouden? Als hij in de olie gezet is, dan kun je hem niet zomaar gaan lakken. Dan moet je eerst een paar mm eraf schuren tot er geen olieresten meer aanwezig zijn.En anders, eerst glad schuren met fijne korrel (180) en daarna in 2 of 3 lagen aflakken.

Geen idee, dat zou ik mijn schoonzus moeten vragen. Hij was van haar…Heb hem hier alleen een keer of twee met Pledge gedaan, om de stof eraf te krijgen en hem beetje op te peppen…Fijn om te horen dat het wel kan…

hier toendertijd parketlak gebruikt… niet goedkoop, wel goedmaar idd, eerst even goed nagaan of hij niet geolied of gewaxed is