Ik heb afgelopen donderdag gehakt bij de slager gehaald om er soepballetjes van de draaien.
Tis er niet van gekomen om eerder soep te maken dan vandaag en nu zag ik dat het gehakt een beetje verkleurd is.
Kun je dat nu nog gebruiken?
ja ik zou het niet doen
verkleuren is niet erg…
gebruik je neus… als je iets ruikt dan is het niet meer goed.
In eerste instantie is vlees reukloos vind ik altijd…
4 dagen gehakt bewaren zou ik niet doen!
Dan heb ik mijn antwoord al. Thanks!
Weg ermee.
ik heb geen reukvermogen
dus ga op kleur af
Rundergehakt verkleurd in principe best snel van rood naar ‘bruin’. Het ziet er misschien minder lekker uit, maar als het gewoon nog goed ruikt is het prima te eten.
Mits het nog goed ruikt zou ik gehakt van donderdag gewoon nog eten.
Als vlees langer als 2 dagen buiten de vriezer is dan gooi ik het zowiezo weg.
@stillewater wrote:
Als vlees langer als 2 dagen buiten de vriezer is dan gooi ik het zowiezo weg.
Ik ook…
Verkleuren is niet erg, dat heeft niks te maken of het wel of niet meer houdbaar is.
Als het verkleurd is, niet over datum is en nog goed ruikt, kun je het gewoon gebruiken.
@Rooike wrote:
@stillewater wrote:Als vlees langer als 2 dagen buiten de vriezer is dan gooi ik het zowiezo weg.
Ik ook…
Same here!
heb je katten? geef die een stukje… eten ze het, kun je het nog gewoon eten… eten ze het niet: niet meer gebruiken…
Hier in de link staat een lange lijst met wat je ongeveer hoelang kan bewaren, erg makkelijk.
http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/22003-voedsel-bewaren-tips-houdbaarheid-hoe-lang-welke-plek.html
Hey thanks, da’s inderdaad handig!