gedrag en slaapgedrag na komst baby

Nikki slaapt slecht sinds de kraamverzorgster weg is

veel wakker snachts huilen naar beneden willen niet kunnen slapen

is dit door de komt van dr zusje of nachtmerries op deze leeftijd?

En hoe lossen we dit op?En dr gedrag is soms killing we proberen dr zoveel mogelijk positief te

benaderen en te betrekken bij de zorg voor lizz maar soms is ze ons gewoon

zo aan het uit proberen bijten slaan gooien met spullentips zijn welkom

Hier heeft onze middelste het ook heel moeilijk. Zij is natuurlijk al wel ouder maar het is zeer vermoeiend. Ze vraagt veel aandacht op een negatieve manier. (heel hard schreeuwen, boeren laten, huilen, zus plagen).

Daarbij is er voor haar heel veel veranderd omdat ze in de week dat Mees geboren is ook voor het eerst naar school is gegaan en voor het eerst naar de bso.

Vooral de eerste 3 weken waren een drama, nu wordt het langzaamaan weer beter gelukkig.

We blijven consequent in ons handelen, bij schreeuwen moet ze bijvoorbeeld naar de garage (na een waarschuwing).

We geven ook geen tijdsaanduiding meer maar zeggen haar dat als ze weer gezellig is dat ze mag komen. Ze heeft nu door dat ze dus ook heel snel weer erbij kan zijn.We plannen de kraamvisites zoveel mogelijk in de avond als de kinderen op bed liggen of onder schooltijd. Het geeft voor hem heel veel onrust.

We geven ze aandacht, positief en laten ook Mees wel eens op hun wachten.

We betrekken hen bij de verzorging van Mees wat ze erg leuk vinden.We zijn ook blij dat het gedrag niet tegen hun broertje gericht is maar meer in algemene zin. Voor hem zijn ze heel lief gelukkig.Het naar bed gaan is hier drie weken een drama geweest, ze ging te laat slapen want wilde niet…ging gillen en krijsen. We probeerden dit zoveel mogelijk te negeren, boos worden of lief en aardig doen, het hielp niet. Ondertussen raakte ze oververmoeid, sliep te kort wat haar gedrag er niet beter en gezelliger op maakte helaas.

Ze wilde ook ineens alle lampen aan en deed dit ook midden in de nacht, hierdoor was ze te vroeg wakker…kortom een gedoe.

Nu heeft ze met papa een nieuw nachtlampje uitgezocht bij de Ikea en was haar grote lamp stuk (lees- papa heeft het peertje losgedraaid :mrgreen: ) En mag de lamp op de gang aanblijven.

Het gaat nu beter. Ook omdat we haar vaak nog even onder de douche hebben gedaan voor het slapen en dan lekker lang zodat ze even tot zichzelf kon komen.

Ook gingen we vroeg eten zodat ze ondanks dat ze drama maakte toch redelijk op tijd sliep (bedritueel konden we hierdoor eerder beginnen).Het kost veel energie, wij vonden het zwaarder als de baby die erbij is gekomen ondanks de nachtvoedingen enz. Het vraagt zoveel van je pffff.

Maar het wordt beter, maar het kost even tijd.

dank je wel voor je antwoordvannacht heeft ze voor het eerst doorgeslapen.

En ze vind dr zusje ook erg lief hier is het gedrag ook niet tegen haar gelukkiglizz laten wachten gaat niet zo makkelijk die vraagt alleen om bv en als ik dat te laat geef

raakt ze overstuur en pakt de tepel niet goed en heb ik kloven

het gaat gelukkig over dat is mooi :wink:

ik had al geprobeerd lizz in dr bed te leggen op de dag en nikki

mee naar beneden zodat ze alle aandacht krijgt maar dr zusje

moet mee want anders is ze bang alleen zegt ze wel super lief dus