geboren voor 1980..... (gouwe ouwe ;-))

Bent u vóór 1980 geboren dan moet u dit stukje zeker lezen!

Bent u ná 1980 geboren? Lees dit dan eigenlijk ook maar…
Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat wij als geborenen in de 40-er/50-er/60-er/70-er jaren nog leven?

Volgens de theorieën van de 21ste eeuw zouden we toch al lang dood moeten zijn?  *Wij zaten in auto's zonder veiligheidsstoeltjes, gordel of airbag.

  *Onze bedden en speelgoed waren geschilderd met verf vol lood en cadmium.

  *Bovenaan een trap was géén hekje; wie te ver ging kukelde naar beneden.

  *Als je wakker werd in bed hoorde niemand dat, en als er écht iets was moest je hard schreeuwen voordat je ouders het merkten.

  *Flessen met gevaarlijke stoffen en alle apotheekpotjes konden we gewoon met onze handjes en beperkte motoriek openen.

  *Poorten en deuren gingen gewoon dicht, en als je met je vingers er tussen zat waren ze weg.

  *Op de fiets zat je achterop met je gat op de bagagedrager en probeerde je vast te houden aan de schroefveren van het zadel voor je.

  *Een helm hadden ze nog niet eens op een bromfiets, laat staan op een fiets.

  *Water dronken we uit de kraan, niet uit een fles.

  *Brood stond stijf van conserveringsmiddelen, na twee weken was een Bums of Kingkorn nog nét zo vers als in de winkel.

  *Kleur en smaakstoffen moeten ook toen al bestaan hebben, want zo rood, groen of geel als die limonade toén was, zie je ze nu écht niet meer.

  *En kauwgom legde je 's avonds op het nachtkastje en stak je 's morgens weer in je mond.

  *Op school hadden ze maar één maat bank en met zo'n heerlijk gevaarlijke klep er aan.

  *Schoenen waren meestal al ingedragen door broer, zus, neef of zo…

  *En ook je fiets was óf te groot óf te klein. Een fiets had geen versnellingen en als een band kapot was leerde je vader je zo snel mogelijk om hem zelf te plakken.

  *We gingen 's morgens weg van huis en we kwamen terug als de straatverlichting aan ging. Niemand wist waar we waren in de tussentijd en we hadden geen GSM mee!

  *Het bos of een park was een plek om te spelen en géén viezemannetjesverzamelplek.

  *Als we naar een vriendje gingen, liep je er gewoon naar toe, je hoefde niet aan te bellen en ook geen afspraak te maken. Er ging ook geen volwassene met je mee.

  *Wij aten ook al koekjes en kregen brood met veel boter en werden toch niet dik.

  *We dronken uit dezelfde fles als onze vrienden en niemand werd er ziek van.

  *Wij hadden geen Playstation, Nintendo, X-box, 64 televisiezenders, videofilms, surround sound, eigen televisies, computer of Internet. Wij hadden vrienden!

  *De televisiezender begon pas om 18.00 uur. Dan kwam een uurtje wat leuks voor kinderen en oh wee als je daarna durfde op te staan om op een knopje van een andere zender te duwen (ja…die zaten aan het toestel vast!). Pa bepaalde wat en hoe lang je daarna nog keek.

  *We hebben ons gesneden, botten gebroken, tanden uitgevallen en er werd niemand voor naar de rechter gesleept. Dat waren gewoon 'ongelukken' en soms kreeg je er ook nog zelf een extra pak slaag voor.

  *Wij vochten en sloegen elkaar soms groen en blauw, en er was geen volwassene die zich er druk over maakte, laat staan een lieveheersbeestje op je jas spelde.

  *Pedagogisch verantwoord speelgoed maakten we zelf; met stokken sloegen we naar ballen, we bouwden zeepkisten en merkten onder aan de berg dat we de rem vergeten waren.

  *We voetbalden op straat, en alleen wie goed was mocht mee doen; wie niet goed genoeg was moest maar blijven kijken en leren omgaan met teleurstellingen.

  *Op school zaten ook domme kinderen. Zij gingen en kwamen op dezelfde tijd als wij en kregen de zelfde lessen. Zij deden soms een klas nóg een jaar en daarover waren ook geen discussies op ouderavonden. De meester had altijd gelijk.

  *We smeerden onze boterhammen zelf, met een grote mensen mes, en als je ze vergeten was kon je op school niets kopen! Als je de korst niet at had je een beetje meer honger de rest van de dag.

  *Wij gingen met de fiets naar school, helemaal zelf, ook in de winter! En als moeder aan de huisdeur nog naar je zwaaide was je al een watje!

  *Als je problemen veroorzaakt had waren je ouders het eens met de politie. Ze kwamen wél om je te halen, maar niet om je er uit te lullen. Onze daden hadden consequenties. Dat was duidelijk en je kon je niet verstoppen.

  *Wij hadden vrijheid, mislukkingen, succes en verantwoordelijkheid. We hebben er mee moeten leren om te gaan. Onze generatie heeft véél mensen voortgebracht die problemen kunnen oplossen, innovatief bezig zijn en daarbij risico durven nemen en voor de gevolgen instaan.


Hoor jij ook daar bij?
GEFELICITEERD ! WIJ WAREN HELDEN !!!!!!

Geboren na 1980?
NU WEET JIJ, ZACHT WATTENKIND, OOK WEER EENS WAT!!

Een oudje…maar hij blijft leuk! :mrgreen:

Vooral als je aan de goede kant zit! :mrgreen:

oef, ik ben nog net voor 1980 (1978 :mrgreen: )

ja ik ben van 1974

Zie je nou wel ik vond me zelf altijd al zo’n held.

En ik weet er nog eentje want ik wilde graag zo’n rieten mand

achterop mijn opoe fiets voor allan.

Mijn vader hem er achter op gezet en direct weer verwijderd

omdat niet stevig genoeg zat. :naughty:

(maar mijn moeder had er vroeger ook zelf eentje waarin wij

werden vervoerd).

Kleinkinder zijn toch belangrijker he :wink:

idd een oudje maar blijft leuk :mrgreen:

:lol: Er klopt idd wel veel. Ik ben van 1975

Mijn broer heeft nog een keer zn voet gekneust en/of ontvelt omdat zijn voet tussen de spaken kwam toen hij bij mn vader achterop zat met alleen zo’n ijzeren beugel als rugleuntje :shifty:Alleen de schoolbankjes van 1 formaat met klep kloppen in mijn geval niet: elk jaar werd gekeken of je niet een maatje groter nodig had en er zaten bij ons laatjes onder voor je spulletjes 8)

haha wel grappig, ik behoor zelf tot de watjes generatie (1984 :shock: )

en inderdaad, ik ben verwend en fiets niet in de regen enzo haha