fietsstoeltje achterop gewone fiets?

Hoi medemama’s!Vorige week is mij fiets helaas gestolen. Nu wil ik een nieuwe fiets kopen, liefst een Batavs Mmbo Delxe . Dit is een mamafiets. Hier zit echter een hele lange levertijd op pas half/eind juli kan hij dan geleverd worden.

Nu had ik een gewone (Batav
s) fiets. met zitje voorop. Olivier gaat nu nog gewoon in het zitje voorop maar met 15 kilo moet hij geloof ik al achterop. Kan op een gewone fiets ook een zitje achterop of moet je dan speciaal een mamafiets hebben? WIe heeft ervaring en raad?Bedankt alvast!Groetjes, Marie-Jeanne

Op een gewone fiets past prima een gewoon stoeltje achterop hoor.

Alleen moet je bij sommige een extra beugel over je bagagedrager doen, maar dat weten ze bij de fietsenwinkel wel.

Ik heb trouwens sinds januari een mambo deluxe. Fietst heerlijk! :thumbup:Groetjes,

Heleen

Sacha zit nu al twee weken achter de fiets, we hebben een fiets stoelje gekocht zonder extra beugel zodat we hem heel makelijk om kunnen zetten op de fiets van vriendlief, en dat scheelt een extra beugel kopen en zoals je weet heb ik geen mama fiets maar een gewone ouderwetse oma fiets. Sacha vind het achterop zitten leuker als voorop, als hij mag kiezen voor een fietsstoeltje dan kiest hij ook altijd voor het stoeltje achterop. En Sacha is 11kilo en 250 gram dus hij zou nog voorop mogen, maar dit is makkelijker voor mij met opstappen dan kan ik gewoon opstappen en heb ik niet niet de hulp nodig van een stoep rand.

Dat kan gewoon hoor, vroeger hadden ze toch ook geen mamafietsen :wink:

Heb hier nooit een mamafiets gehad (ik zie het nut er niet zo van :wink: ) en het gaat altijd prima, zowel voor als achter :thumbup:

een zitje achterop maakt niet uit of je een moeder fiets hebt of niet.

voor het voorzitje is het wel makkelijker(veiliger) als je een moederfiets hebt ivm met het grote brede stuur.

he mj, het maakt niet uit hoor. Vroeger hadden ze ook geen mamafietsen.

Waarom moet je zo lang wachten?

Ik had hier in het dorp waar ik woon toen ook mijn gazelle gezien, deze konden ze pas na 2 mnd leveren. Toen ik bij een andere fietswinkel ging kijken in de stad, stonden er een aantal fietsen en kon ik hem dezelfde week nog krijgen.

Dus misschien voor jou ook een tip, als je toch die batavuas wil, even bij een andere fietszaak kijken hoe snel ze daar kunnne leveren.

júíst bij een achterstoeltje maakt het echt niet uit. jassenbeschermer lijkt me wel noodzakelijk en een extra stevige tweepootsstandaard, maar dan heb je voor een inimini budget van een gewone fiets zo een kids-proof-fiets gemaakt hoor :thumbup:(en fietsendieven zijn echt klootzakken :evil: )

misschien een domme belgenvraag, een gewone fiets ken ik, maar wat is een mamafiets? :think:

Dat is een fiets met een lage en bredere instap:

@Pumba wrote:

Dat is een fiets met een lage en bredere instap:
die lage instap is niet het enige hoor. Ook een breder stuur, vaak grotere afstand tussen stuur en zadel, extra stevige standaard, vergrendeling zodat het stuur niet 90graden draait van al het gewicht eraan enz enz.