Fietskar, m-cosi op bagagedrager of niet met de fiets gaan

Ja ik denk alvast na over hoe ik me straks moet verplaatsen met fiets EN baby…We nemen dan straks wel een auto, maar ik wil ook gewoon nog met de fiets uit de voeten kunnen, rare woordspeling, maar jullie snappen me wel toch?Maxi-cosi op fiets; dan lijkt het kindje me zo kwetsbaar, maar vraag me ook af of een fietskar wel veiliger is…

hier de maxicosi op de bagagedrager… ik vond het ideaal… en het zit echt goed vast hoor!!

Ik heb gestemd op niet fietsen. Ik vind het niet zo’n veilige gedachte met zo’n uk, en de afstanden die je fietst zijn vaak ook wel te lopen met de wagen. Mocht je echt moeten fietsen, dan zou ik de fietskar nemen.

Heb zelf een fietskar met maxi cosi erin maar deed dat pas vanaf een mnd of 3 daarvoor of lopend of in de buikdrager op de fiets en voordat iedereen weer roept dat dat heel gevaarlijk is etc ja ik weet t ideaal is t niet maar hoe moet je anders zonder auto je kind ophalen in de regen?Maar denk dat je zelf moet uitvogelen wat voor jou werkt

ik zou, zeker als je ook een auto tot je beschikking hebt, gewoon even wachten met fietsen tot je kindje in een fietszitje kan. hoe je je kindje ook vervoert; het zal hoe dan ook de schokken van de fiets moeten incasseren en daar zijn de lijfjes van echt kleine babytje nog niet echt voor gemaakt.ik heb gewacht tot ie kon zitten, tot die tijd alles te voet en met bus gedaan. misshcien dat ik bij een tweede toch iets sneller nog voor een fietskar zou kiezen, omdat het anders logistiek wel heel ingewikkeld wordt.

Ik zelf heb alles te voet gedaan als ik geen auto tot mijn beschikking had… ik liep soms een uur heen en een uur terug als ik ergens naar toe moest… ik zou nooit op de fiets stappen met een MC… dan maar met de bus of gewoon te voet… :thumbup:

Helaas ben ik zelf niet zo’n loper/wandelaar.

Dit is erg vermoeiend voor me.

Kan maar kleine stukjes en zeker als je ook nog wat wil shoppen ofzo, dan is het niet te doen voor mij. En dan moet je ook nog terug.

Op de fiets vind ik makkelijker en ik ben sneller weer thuis.In augustus nemen we de auto van schoonouders over, maar hier in de drukte van de randstad vind ik autorijden niet leuk.

Verder geen problemen mee, vind het soms wel leuk, als je maar door kan rijden, maar hier sta je te vaak stil…

Hier sinds kort de maxi cosi achter op de fiets. Is voor korte stukjes en bevalt prima: hoofdzakelijk om de kids naar school te brengen. Ik wil geen fietskar (heb ik bij de oudste wel gehad) omdat ik het zwaar vind trappen.

IK heb een fietskar met babyschelp maar ik heb Merlijn er nog niet invervoerd, daar vind ik hem nu nog veel te kwetsbaar voor.

Over een paar maandjes neem ik hem gerust mee, maar nu nog niet.

Moderne fietskarren zijn nog meer geveerd dan een gemiddelde kinderwagen en aangezien ik met die kinderwagen ook over strand en bospad struin, over keipaadjes wandel en stoepranden moet nemen, acht ik een goede fietskar, met nadruk op goede, zeer geschikt om over de normale stadse nagenoeg glad geasfalteerde fietspaden te fietsen vanaf een week of 6 a 8.

Zo deden diverse vriendinnen het ook, 1 auto binnen het gezin, met 10 weken weer aan het werk, zij op de fiets, kar erachter, kind naar kdv en door naar t werk.

Je kindje zit veilig en beschut tegen weer en wind en vaak vallen ze nog in slaap ook, dus zo oncomfy zal het niet zijn.Hier ook een fietskar, en reken maar dat we die gaan gebruiken want het enige wat bij ons op loopafstand zit is een albert heijn… de rest is op minimaal 10 auto minuten en ik zie mezelf nog niet van hier naar Maarssen (moet ook de A2 dan oversteken ergens) wandelen :shifty:

Ik heb doordeweeks geen auto tot mijn beschikking omdat mijn man daarmee naar zijn werk is, en ik ben helemaal VOOR de fietskar !!! Ze hebben er allebei met veel plezier in gezeten (vanaf 3 maanden, want toen ging ik weer werken) en nu hebben we een iets grotere waar ze nog steeds samen in passen. En het is trouwens ook altijd feest voor hen, ze vinden het erg leuk! Bovendien zitten je kids lekker droog (terwijl je zelf door de regen ploetert) en het lijkt mij een stuk veiliger dan een maxi-cosi achterop de fiets … en koop een goeie en je bent toch nog steeds stukken goedkoper uit dan een tweede auto !!!Succes ermee, en goed dat je daar nu al over denkt hoor!

Bij mij zaten de 2 jongsten vanaf een maand of 2 in de fietskar… Ja, lagen dan he…lekker in de babyschelp… Ik had een oude voetenzak van de maxi cosi erin, zo was het lekker warm…! (winterkindjes)In de zomer een wit laken erover met wasknijpers, tegen de zon…Heerlijk fietsen hoor…Een maxi achterop de fiets? Ik heb het wel eens gezien…maar ik vind het er zo eng uit zien…

Hier komt er een fietskar!!!Ik moet Matthijs weer naar de peuterspeelzaal brengen en ik schat dat het zeker een 1/2 uur lopen is!! (klinkt misschien niet veel, maar ik moet 4x in 2,5 uur dan)Hij kan zelf nog niet zover lopen, dus moet er weer zo’n plankje aan ofzo!!Dus hier een fietskar dadelijk. Ik hoop dat we het met tijd redden, dat beebje dan oud genoeg is om in de kar mee te gaan als school weer begint!!!

Hier een maxi-cosi achterop de fiets. Ik vond het ideaal.

ik heb een fietskar met een babyschaal er in , super vinden ze het :thumbup:

@pegje wrote:

ik heb een fietskar met een babyschaal er in , super vinden ze het :thumbup:
Wat leuk, nu kan ik eens van dichtbij op de foto zien hoe zoiets er uit ziet.Maar als je een baby-schaal hebt hoeft de maxi-cosi niet mee?

En waar hebben jullie de fietskarren gekocht?

Misschien wel leuk om in het showforum een topic voor te maken:

Hoe fietsen de kok-dames en heren met hun kind?

Edit: Ik ga het topic gewoon openen en dan maar zien of er mensen foto’s plaatsen, hoop het wel…

http://www.kindjeopkomstforum.nl/viewtopic.php?t=57877

over die maxicosi dragers achter op de fiets heb ik hele nare dingen gehoord, zou persoonlijk niet mijn keuze zijn.

Wij zijn echte fietskarliefhebbers, Jelmer hebben we vanaf een week of 5 in het schelpje gehad, gaat prima, even uitkijken bij hobbels enzo.

Wij hebben de wagen toen nieuw gekocht (we hebben geen auto en wilden dus wel “investeren” in een goede kar waar we een poos en veel gebruik van zouden maken) bij een fiestkarrenspecialist hier in de stad.

Het enige waar ik spijt van heb is dat we hem pas gekocht hebben toen Ruben 5 maanden was, met hem heb ik tot die tijd veel gelopen of met de bus gedaan (bij “gebrek” aan auto).Zal ook even een foto plaatsen in je topic

Met veel plezier allebei achterop de fiets gehad. Ideaal. Nooit problemen mee gehad. En het scheelt enorm veel plek!!!