Fabeltjes???

Hallo allemaal,Wij zijn al 14 maanden bezig om zwanger te worden…helaas nog steeds niets!

Ik krijg van alle kanten te horen wat ik wel en niet zou moeten doen: Benen omhoog, melk drinken…Ik ben op het moment tot alles in staat!

Heerft er iemand goede bruikbare fabeltjes/tips!Groetjes!

hoi Lizz,Weet je, het komt wel of niet…

Je kunt van alles proberen, maar of het werkt??

Ook ik heb van alles gedaan, 15 minuten met een kussen onder de bips na de daad, teunisbloemcapsules geslikt, heb mijn vriend op een of ander gemberextract gezet, homeopatische dingen, etc…etc…

Wil niet zeggen dat er geen 1 middeltje zou helpen, sommige mensen zweren dat ze zwanger zijn geworden na gebruik van 1 of ander iets.

Kan het geen stress zijn wat de boel o.a. tegenhoud? Dat schijnt toch 1 van de meest voorkomende dingen te zijn geloof ik.

Heb je al eens ovulatietesten gebruikt, dan kun je in principe tot op de dag nauwkeurig je eisprong bepalen. Evt. dagelijks lichaamstemperatuur meten vanaf je ongi, na je eisprong zit daar een verhoging in van ongeveer 0.3 graad.

Het blijft lastig, en helemaal omdat je zo graag wilt.

Je kunt natuurlijk je huisarts bellen, maar of je al zover bent voor jezelf…

Ongetwijfeld zijn er meer tips en ditjes en datjes.Ik wens je ongelovelijk veel succes en hoop voor je dat he snel raak is.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:Groetjes

Pebble

Lizz zoals je zelf ook al aangeeft het meeste zijn zgn ‘fabeltjes’ of bakerpraatjes.

Ik denk dat mensen ook wat gerichter tips kunnen geven als ze een beetje meer van je achtergrond weten. Is je cyclus bv al wel regelmatig? Zo niet dan zijn daar in het homeopatisch circuit wel middeltjes voor als je er (nog) niet mee naar een huisarts wilt.

Hoe zit het met de luteale fase (tussen eisprong en menstruatie is dat 10 dagen of langer of is het korter dan 10 dagen?) en weten jullie al (uit ervaring als in al een kindje of uit een eerdere relatie) of de zaadkwaliteit goed is? Daar kun je bv weer gember, foliumzuur etc voor gebruiken.

Heb je al eens een vroege miskraam oid gehad? Dan zou je bv Vitamine E kunnen proberen wat heel soms de innestelling kan bevorderen (via het medische circuit wordt daarvoor Progestan gebruikt wat een hormoon is wat normaal gesproken gemaakt wordt door het gele lichaam wat ontstaat nadat je eitje is gesprongen en om je luteale fase te verlengen)

Het lastige is vooral dat het vaak gebaseerd is op of ervaring (na zoveel maanden eindelijk zwanger maar of het nu door toeval is of door het gebruiken van het een of het ander is niet aan te tonen) of door wat hulp van een huisarts of gynaecoloog.Heel erg veel succes met zwanger worden en hopelijk hoeven jullie niet lang meer te wachten!

Hallo allemaal.Fijn dat jullie zo snel antwoorden zeg!

Ik ben een half jaar geleden al bij de gynaecoloog geweest omdat ik een onregelmatige cyclus had.

We zijn daar binnenste buiten gekeerd en alles was prima. Ook mn eisprong is gevolgd en die is prima. Mijn cyclus is inmiddels ook regelmatig, 30 dagen.

Nooit een miskraam gehad, zwanger geweest…Eigenlijk zou het zo kunnen lukken…

Stress heb ik niet echt. Wel vaak een terugslag wanneer ik weer ongesteld ben…

Wanneer we in december niet zwanger zijn gaan we aan de gang met ivf.

Daar zie ik erg tegenop…

Ik ben nu tot alles in staat hoor!!!x

Hoi Liz,Waarvoor starten jullie gelijk met IVF als het niet wil lukken. Heeft de gyn niet eerst IUI voorgesteld?Groetjes

Mira

Hoi mira,Ik heb geen idee waarom eerst ivf en dan ivi…?

Ik heb een hoop foldertjes en een cdrom in mn handen gekregen , dat ik dat maar eens door moest lezen.

Ik heb dat vlugclug gedaan omdat ik daar om dat moment nog niet eens over na wilde denken!

Dus ja…ik weet het ook niet? Ik heb totaal geen ervaring met dit soort dingen!!!lizz x

Hoi Liz,Ik heb het e.e.a gehaald van freya.nl, misschien heb je hier wat aan.Mogelijke behandelingen van onvruchtbaarheid in vogelvlucht

Hormoonbehandeling
Als er bij de vrouw een hormoonafwijking geconstateerd is, kan zij behandeld worden met hormonen om de cyclus te reguleren en een eisprong op te wekken. Deze behandeling wordt ovulatie-inductie genoemd.

Mannen worden zelden met hormonen behandeld. Van hormoonbehandeling bij mannen staat niet vast of de behandeling resultaat heeft.

De endocrinoloog is de specialist op het gebied van hormonen. Hormonen kunnen worden toegediend in tabletvorm, injecties of via een hormoonpompjeKI, IUI en FSP

KI is Kunstmatige Inseminatie met sperma van de eigen partner. IUI is de afkorting van Intra Uteriene (in de baarmoeder) Inseminatie, meestal met sperma van de eigen partner. FSP is de afkorting van Fallopian Sperm Perfusion en is een afgeleide van IUI. Dit zijn vaak de eerste behandelingen die een gynaecoloog voorstelt als er geen directe oorzaken te vinden zijn voor het uitblijven van een zwangerschap. Bij verminderde vruchtbaarheid van de man en ook bij ‘vijandig’ cervixslijm (het slijm aan de binnenzijde van de baarmoederhals) kan IUI uitkomst bieden.

Bij KI wordt het sperma hoog in de schede ingespoten en bij IUI in de baarmoeder, na voorbewerking – ook wel opwerking genoemd – in het laboratorium. Bij FSP wordt een relatief groot volume ‘opgewerkt’ zaad hoog in de baarmoederholte gebracht waardoor meer zaadcellen het einde van de eileiders bereiken. Deze methode lijkt met name bij onbegrepen onvruchtbaarheid (er ontstaat, zonder dat daarvoor een aanwijsbare oorzaak is, geen zwangerschap) betere resultaten te hebben. FSP bevindt zich nog in de onderzoeksfase en wordt slechts in enkele ziekenhuizen toegepast.

Alle behandelingen kunnen samengaan met hormoonstimulatie bij de vrouw, ter ondersteuning van de cyclus. Het nadeel hiervan is dat er meerdere eitjes tegelijk kunnen rijpen met een grotere kans op een meerling.

Het is belangrijk dat hormoonstimulatie goed gecontroleerd wordt om zo het ontstaan van zeer veel eiblaasjes te voorkomen. Er kan daardoor een overstimulatie ontstaan, die niet alleen leidt tot de kans op een (grote) meerlingzwangerschap, maar ook tot extra medische zorg en dus moet worden vermeden.IVF

IVF staat voor In Vitro Fertilisatie ofwel reageerbuisbevruchting.

Medische indicaties voor IVF zijn onder meer afgesloten eileiders, ernstige mate van endometriose, verminderde vruchtbaarheid van de man en onbegrepen onvruchtbaarheid.

De IVF-behandeling gaat als volgt. Met behulp van hormoonstimulatie worden bij de vrouw meerdere eitjes tegelijkertijd tot rijping gebracht. Deze worden met een holle naald, onder echoscopische controle, uit de follikels (eiblaasjes waarin zich de eicellen bevinden) gezogen: de zogenaamde follikelpunctie. Vervolgens worden ze in het laboratorium samengebracht met sperma en wordt er afgewacht of bevruchting plaatsvindt. Als dat inderdaad gebeurt, worden een paar dagen na de follikelpunctie maximaal 2 pré-embryo’s (dit is een voorstadium van een embryo) met een slangetje in de baarmoeder teruggeplaatst (embryotransfer). Daarna moet worden afgewacht of innesteling van één of beide embryo’s optreedt. De kans op een doorgaande zwangerschap is gemiddeld 16% - 20% per embryotransfer.

Tot op heden zijn er, behalve een grotere kans op een meerling, vroeggeboorte en een iets lager geboortegewicht, geen negatieve gevolgen voor het door IVF ontstane kind bekend. Een complicatie voor de vrouw is het OvariumHyperStimulatieSyndroom (OHSS, ook wel overstimulatie genoemd) Er rijpen dan te veel eicellen tegelijk en kan dit negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Een goede controle van de eicelrijping is daarom van groot belang. Tot nu toe is na IVF geen verhoogde kans op borst-, baarmoeder- of eierstokkanker gevonden, maar de gevolgen op lange termijn zijn (nog) niet volledig bekend.

Jij schreef dat na een aantal onderzoeken bij jullie alles ok is. Dat is goed om te horen. Dus wellicht is IUI wel een mogelijkheid. En je hoeft tegen IUI niet op te zien hoor :wink: . Ik heb net mijn 1e IUI gehad zonder hormonen, maar helaas zonder resultaat. Waarschijnlijk heb ik eind volgende week onze 2e IUI.Maar jullie willen toch eerst wachten tot december? Meid het gaat jullie zeker lukken en anders kunnen jullie het altijd nog bespreken met jullie gyn.

Groetjes,

Mira

Hoi Mira,Hartstikke fijn zeg, zo’n korte beschrijving van mogelijke oplossingen!!

Ik wil er nog zo weinig mogelijk overnadenken maar als ik het zo lees is er nog voldoende om te proberen.

I had gewoon gedacht dat ik zo zwanger zou worden…dat het ook anders kan , dat had ik em niet bedacht. Lekker naief!

In mijn omgeving wordt iedereen ineens zwanger en als ik ze moet geloven, vrij snel.

Ik vind het gewoon moeilijk dat alles zo onzeker is…elke maand dat wachten op iets wat misschien wel is…en dan is het toch niet zo.

Ik weet dat ik er niet te veel bij stil moet staan en met periodes lukt dat wel maar er zijn ook dagen dat ik helemaal verdrietig word van de hele situatie!!!Bedankt voor de info en jij ook heel veel succes met het zwanger worden!Lizz x

Graag gedaan hoorrrr Lizz. Daarvoor is KOK om elkaar uitleg te geven en te bemoedigen. Gelukkig begrijpen heel wat mensen hier op KOK hoe je je kan voelen. Geef niks hoorrrr…

Groetjes

Mira

Ik heb geen fabeltjes, wel een advies…

Zet het aan de kant.

Wij waren 5 jaar bezig… :lol:

Geen resultaat… binnen het jaar gingen we verhuizen (hadden een huis gekocht), was bij mijn moeder borstkanker geconstateerd (gelukkig inmiddels genezen) en gingen wij trouwen.

2 weken na onze bruiloft is het gelukt.

Een jubileum kindje, want… wij waren op dat moment 10 jaar samen en die nacht… moet het gelukt zijn.Ik wens iedereen in ieder geval veeeeeeeeeeeeel succes.

Want ik wens het iedereen dat geluk! :thumbup: