ervaringen osteopaat?

de titel zegt het al: heeft er iemand ervaring met bezoek aan een osteopaat met haar baby?sven is een heerlijk kind, maar hij huilt veel, overstrekt zich vaak, heeft veel last van krampjes, geeft een hele dag mondjesmaat voeding terug, boert slecht, slaapt korte periodes, is erg onrustig in zijn bewegingen en ligt dan ook nauwelijks lekker rustig stil.en ik? ik weet het niet meer zo goed, en overweeg een bezoek aan een osteopaat in de hoop dat hij iets vind en dus sven kan helpen.maar voor ik er heen ga zouik graag ervaringen horen. dus iemand?

Hier slechte ervaring.

Hier ook een huilbaby (20 uur per dag)

We zijn 5 x geweest en geen blokkades kunnen vinden, wel soms een gespannen buikje maar was logisch ze had ook regelmatig last van buikkrampjes. Maar die man zat heel de tijd met het hoofdje in zijn handen met zijn ogen dicht en soms klopte/voelde hij wat aan het buikje. En dan betaal je daar zoveel voor :wall:Maar misschien is een puckababy iets, mijn dochter vond dat erg fijn. Gebruik je infacol, hier ontsnapt meer lucht waardoor ze minder last hebben van krampjes.

En eventueel voeding indikken, misschien dat hij dan minder voeding terug geeft.Vinden jullie het prettig om een draagdoek te gebruiken bij krampjes, door het dragen komt er druk op zijn buikje en dat vinden de meeste kindjes met krampjes heerlijk.

een draagdoek heb ik en daar wordt hij inderdaad erg rustig van. maar kan moeilijk de hele dag met hem in de draagdoek lopen…een puckababy krijgen we binnenkort te leen voor een paar nachten zodat we kunnen kijken of het iets is voor dat we hem aanschaffen.nu hoorde ik vandaag dat de osteopaat bij babys vergoed wordt?

Wij hebben juist enorm fijne ervaring met de osteopaat.Het kan van alles zijn.Wij hebben van te voren eerst met de osteopaat telefonisch contact gehad. Hij stelde wat vragen. Daarna zijn we twee keer langs geweest. De 1e keer toen we er zijn geweest was hij bijna 1 maand oud. Echt hij huilde ook enorm veel. Daar kwam verborgen reflux uit, hij heeft ons tips gegeven. Een maand later zijn we weer een keer geweest en toen werd hij veel rustiger.Het is te proberen waard. Jammer dat je niet hier in de buurt woont, anders had ik je onze osteopaat van harte aan kunnen bevelen.Qua vergoeding hangt af van je verzekering. Wij waren hier niet voor verzekert.

kwakje, wij zijn er ook niet voor verzekert.

kan je me vertellen hoe duur het ongeveer is?

Volgens mij waren wij toen 79 euro kwijt (per behandeling).

Volgens onze osteopaat kun je het gedeeltelijk vergoed krijgen.

Wij hebben daar niet onze energie in gestoken om het te doen.

ah thanks, weet ik waar we ongeveer aan moeten denken.

Hier ook een goede ervaring! Bij onze dochter zat een nekwerveltje niet helemaal lekker door de bevalling en ze had heel veel last van krampjes. N twee keer te zijn geweest was ze stukken rustiger en ging het veel beter. Overigens kon ik het resultaat van de nek beter merken dan dat van haar buikje, ze heeft heus nog wel regelmatig krampjes gehad (lijkt me ook normaal tot op zekere hoogte)Hier was het 80 euro geloof ik. Maar we kregen wel een deel vergoed.

Wij zijn met ons mannetje ook een keer of 6/7 bij een Osteopaat geweest met (op dat moment) goed resultaat, hij heeft alleen wel altijd spanning in zijn lijfje gehouden waardoor we momenteel met hem bij de chiropractor lopen die gespecialiseerd is in kinderen (en dus echt niet kraakt!!!) en dat doet echt wonderen!! Hij is momenteel zo relaxt, dat is hij nog niet eerder geweest!!

Ik weet niet waar je woont en of er bij jou in de buurt ook één zit die gespecialiseerd is in kinderen/baby’s, maar dat zou ik wel eerst navragen en als je mensen kan vinden die ook bij die desbetreffende osteopaat ( of chiropractor) zijn geweest, vragen hoe ze dat ervaren hebben…

Niet alle praktijken hebben veel ervaring met kinderen en baby’s…Heel veel succes en sterkte, het valt niet mee als je kind niet lekker in je vel zit, ik weet er helaas (nog steeds) alles van… :-*

hier ook goede ervaring

vooral bij lynn die had zo’n buikpijn kon bijna niet poepen

en altijd als we daar geweest waren poepte ze binnen een paar

uur 2 luiers vol zo raar maar erg fijn dat het hielpmijn man gaat ook vanwege zijn nekklachten en bij hem helpt het ook

ontzettend goedmaar inbakeren kan ook goed helpen, misschien alvast proberen met

een kartoenen luier?

Ik zeg doen! Het heeft hier goede resultaten gegeven bij beide kinderen. Als je niet aanvullend verzekerd bent, dan krijg je er niets van vergoed.

ik ga vandaag inderdaad bellen onder het mom van: baat het niet dan schaad het niet.

en ik weet niet of hij iets kan betekenen voor ons, maar dat hoor ik dan ook wel weer.bedankt voor al jullie reacties.

het zou kunnen dat sven ook last heeft van verborgen reflux.

Sebastian was ook erg onrustig als baby, sliep ook weinig en je kon horen dat hij voeding teruggaf maar het ook weer doorslikte. voor zijn onrust hebben we een pacco doek gebruikt, hielp hem ook goed.je zou contact kunnen opnemen met een kinderarts en vragen wat hun mening is.

Succes, hopelijk kan een osteopaat verlichting brengen :thumbup:Overigens, als je een puckababy wilt proberen, zou ik nu niet inbakeren met een hydrofiel. Tenminste, mijn ervaring met Eva is dat ze de puckabay niet meer wilde toen ze eenmaal de hydrofiel luier gewend was.

Met een hydrofiel luier liggen de armpjes echt helemaal vast, in een puckababy is nog ruimte en daar werd ze nijdig van :shifty:Ik heb er dus nog twee over die nooit gebruikt zijn :roll: :wink: maar één is roze :mrgreen: de andere grijs.

ik wacht nog even af.

de arts van het cb vond dat sven toch wel erg veel kenmerken vertoonde van reflux, en dus moesten we de voeding gaan indikken met johannesbroodzetmeel en als we hiermee volgende week geen verbetering zagen moesten we naar de huisarts.

dit ga ik dus eerst even proberen ook onder het mom van: starten we nu hiermee, en gaan we naar de osteopaat weet ik nog niet wat van de twee werkt.

Heb je al gedacht aan een voedselallergie?Amélie vertoonde dezelfde symptomen de eerste 2 jaar van haar leventje.

Ze heeft ontzettend veel gehuild, had verborgen reflux, zat eigenlijk nooit lekker in haar velletje maar op de momenten dat het goed ging kwam er een heerlijk gezellig en vrolijk meisje tevoorschijn.Omdat zij altijd verkouden was, chronische keel- en oorontstekingen had liepen we ook al bij de kinderarts, maar nooit is het woord ‘voedselallergie’ naar voren gekomen (en ik kom notabene zelf uit de zorg…)Toen ze 2 was probeerden we na een tip van een vriendin eens 2 weken zonder melk te leven, en vanaf die tijd is het alleen maar beter gegaan met haar.Misschien het overwegen waard?Maar om terug te komen op je vraag :wink: Wij zijn ook met Amélie bij een osteopaat geweest, maar het heeft niet geholpen.