eiergerechten, hoe heet het?

  • eieren in een beker loskloppen en bakken


  • boter en melk opwarmen, eieren er in doen, en blijven roeren tot het vocht weg is en je stukjes gestold ei hebt



    Geen idee hoe ze heten, ik zou zeggen; roereieren, maar ja, er zit zeker wel verschil in…

roerei :slight_smile:

scrambled eggs in het engels

Je eerste omschrijving is een omelet. Maar die tweede…



Zoals ik roereieren maak (en in een vijfsterrenhotel heb geleerd):

  • roomboter smelten in koekenpan
  • vuur laag, hele zooi eieren in pan gaan
  • scheut slagroom erbij en wat zout
  • vuur hoger en roeren maar, niet te lang doorgaan, eieren moeten wat vochtig blijven.

Maar hoe heet het dan als je een eitje met ham en kaas doet bijvoorbeeld? Heet dat dan geen omelet?

uitsmijter?

Ja, da’s een uitsmijter.

  • eieren in een beker loskloppen en bakken = ommelet


  • boter en melk opwarmen, eieren er in doen, en blijven roeren tot het vocht weg is en je stukjes gestold ei hebt = roerei


  • ei met ham en kaas = uitsmijter



    :slight_smile:

En nu heb ik zin in een broodje ei :angel:

:drool:

Dank jullie wel dames!

Wij noemen een roerei een rummelei :mrgreen:

Husseklus.



blokjes tomaten en gesnipperde uien fruiten totdat de velletjes loslaten.

in plakjes gesneden champions erbij en hamreepjes.

daarna eieren erbij doen en husseklussen maar.

beetje peper en zout erop en dan eten op vers wit brood, mmmmmmmmm :drool: :drool:

Na het lezen van dit topic meteen een broodje roerei gemaakt :drool: lekker op een broodje met wat zout en dun laagje mayo :shifty:

roerei noemen wij pruppies, ha ha! Is trouwens lekker op een broodje en dan poedersuiker erover heen! :drool:



en die husseklus noemen wij hussemusse maar dan zonder de ham…

Eieren in een beker loskloppen en dan bakken = geklutst ei



Oooh krijg zin in een broodje ei! :lol:

officieel is het zo dat als je een ei los klopt dit een omelet heet, maar aangezien je ook een omelet met ham en kaas kan maken, heet een ei met ham en kaas niet meteen een ijtsmijter.



Een uitsmijter betekent alleen maar dat je een ei bakt met de dooiers nog heel. Ook dit kan weer met van alles worden gemaakt.



Uitsmijter ham/kaas, bacon, of rosbief zijn heel bekend.



Omelet met champignons, ham of kaas, beide… ook bekend.



Roerei is idd een losgeklopt ei met melk en boter en dan net zo lang roeren tot je enkel ei overhoud.



Ben stapelgek op eieren, dus ben goed bekend met alle vormen van ei eten :shifty: :mrgreen: