Heej meiden,
Ik heb aadappelsalade gekocht bij de AH (kant en klaar)
Nu lees ik net de ingredienten en lees ik dat er eigeel in zit.
ik vraag me af of ik het dan nog wel mag hebben.
wand ik weet niet of het rauw is ja of nee?
Iemand een idee?
Groetjes
hoihoi
ik neem aan dat het of niet rauw meer is of geen kwaad kan aangezien je in producten dat niet rauw mag verwerken. Of het moet daarna nog gekookt of gebakken worden en dat is bij salade niet het geval
eet smakelijk
groetjes
marlies
@Ssaraaii wrote:
Heej meiden,
Ik heb aadappelsalade gekocht bij de AH (kant en klaar)
Nu lees ik net de ingredienten en lees ik dat er eigeel in zit.
ik vraag me af of ik het dan nog wel mag hebben.
wand ik weet niet of het rauw is ja of nee?
Iemand een idee?
Groetjes
edit beheer: spoed graag alleen gebruiken als het ook echt spoed is!
Eigeel zit in mayonaise, mayonaise zit in aardappelsalade, dus vandaar dat er eigeel op de ingredientenlijst staat. Maar bij mijn weten is al dat spul uit de winkel zodanig bewerkt (als in gepasteuriseerd ofzo) dat het niet meer ‘rauw’ is, kun je gewoon eten dus. (zelfgemaakte mayo zou ik daarentegen niet doen, die eigeel is wel echt rauw)
rauw ei als ingredient is ivm salmonella al een grote nono, zul je niet zo snel in de super vinden, kost ze veel te veel aan schadeclaims