Doopjurk reinigen

Vandaag haalde oma de oude doopjurk tevoorschijn. Materiaal: kant en tule. Ze wilde hem eigenlijk weggooien omdat hij een vlek heeft en ze bang is dat ze hem zelf niet kan reinigen (dit is een oma die zo’n beetje alles schoon kan krijgen).

Hebben jullie nog tips wie hem schoon zou kunnen krijgen of hoe (stomerij lijkt me niet ideaal gezien het materiaal?) of is dit een verloren zaak?

Mij lijkt het toch verstandig om bij een stomerij te informeren. Die zijn er toch in gespecialiseerd. En anders misschien eens bij een bruidszaak informeren.

Ik heb mijn trouwjurk laten reinigen bij Silk en Satin en hij leek weer nieuw. Maar die is behoorlijk duur en volgens mij doen ze alleen trouwjurken. Wel goede ervaring mee dus.

Wij hadden een oude doopjurk die erg vergeeld was.

Ik heb die geweekt in biotex (nagevraagd bij de drogist). Uren laten staan, daarna in water uitgespoeld en hij werd weer redelijk wit.

Je kunt natuurlijk een stomerij proberen, ze kunnen vaak veel nog schoon krijgen.

Maar een vlek die er al zolang in zit :? Heb daar een beetje een hard hoofd in, maar van een reinigingsbeurt zal het zeker al wat opknappen en als je het niet probeert weet je zeker dat het niet gaat lukken.Ik weet niet op wat voor plek de vlek zit en wat voor soort doopkleed het is maar is het niet mogelijk om op de plek van de vlek een applicatie in stijl te maken ?

Dank voor de tips! Over de applicatie, dat is ook nog een idee!

Toch maar eens informeren dan bij de stomerijen.