Dakkapel

Ok, het is zover,

Als we daadwerkelijk zwanger raken is het bijna wel noodzakelijk een dakkapel te laten plaatsen.



dus nu wil ik graag aan jullie vragen hoe e.e.a. in zijn werk gaat…


  1. is het plaatsen van een dakkapel in 1 dag ook daadwerkelijk in een dag??? of zit je langer in de zooi
  2. kan ik nog proberen af te dingen op de prijs van een offerte, of is dat erg ongebruikelijk???
  3. wat hebben jullie betaald voor een dakkapel incl afwerking (hier dakkapel van 5 meter incl tussenmuur die afgewerkt moet worden.
  4. hebben jullie positiever of negatieve ervaringen met Hollandia dakkapellen?



    en wellicht dat iemand een ervaring heeft die ik absoluut moet kennen?

Wij hebben een dakkapel met de bouw laten plaatsen a 6000euro…

Onze buurman wilt hem nu (3jaar later) laten bouwen… en mag voor dezelfde… 12.000 euro betalen … :shock:

@HeidY wrote:

Wij hebben een dakkapel met de bouw laten plaatsen a 6000euro…

Onze buurman wilt hem nu (3jaar later) laten bouwen… en mag voor dezelfde… 12.000 euro betalen … :shock:




:shock: voor hoeveel meter dan??



wij hebben nu een globale offerte voor 5.170 liggen, excl afwerking

Wij hebben in december vorig jaar ene dakkapel laten plaatsen op ons lessenaarsdak…Dakkapel is 4.5 meter breed, met 4 ramen, warvan 2 draaikiep kunstof utieraard…Daarnaast hebben wij gekozen voor rebat delen aan de zijkanten ipv trespa plaat werk, dat ziet er veel mooier en houd zich beter…Ze kwam om 8 uur sochtends, en gingen om 16.00 smiddags weer naar huis… kosten waren 7000 euro…



xtras die wij hadden:<br /> een xtra draagbalk die in het dak verwerkt is (ivm hoge hellingshoek van ons dak)<br /> Vanwege de hoge hellingsgraad is er meer materiaal nodig, dus duurder<br /> 2 draai kiepramen<br /> luchtventilatie rooster bij de ramen boven<br /> kunstof rabat delen delen aan de zijkanten buiten..<br /> <br /> Wij hebben/zijn zelf aan het aftimmeren...Laat je dit doen komt er denk ik wel het dubbele bij...Tevens hebben wij zelf de troep afgevoerd...Als we dit wilden laten doen door ze, kwam er 350 euro bij :shock: ..Dus we hebben zelf een container laten komen voor 100 euro, en de dakpannen zijn via marktplaats kwijt geraakt :mrgreen:<br /> <br /> Paar fotoos van toen gemaakt:<br /> <br /> Zo was het<br /> <img src="http://www.mijnalbum.nl/Foto-T7QYXSFK.jpg" alt=""><br /> <img src="http://www.mijnalbum.nl/Foto-DR8QVHEE.jpg" alt=""><br /> <img src="http://www.mijnalbum.nl/Foto-AHDZTX6A.jpg" alt=""><br /> <br /> op deze foto zie je goed het verschil met de buren (Trespa zijplaten) en die van ons met mooie rabatdelen aan de zijkant<br /> <img src="http://www.mijnalbum.nl/Foto-U8F3WXCR.jpg" alt=""><br /> <br /> <img src="http://www.mijnalbum.nl/Foto-OEJ8UTU6.jpg" alt=""><br /> <br /> Het leverde ons 22m2 op...2 slaapkamers een xtra badkamer, en een was/drooghoekje....<br /> <br /> Wij hebben het laten doen bij klok dakkapellen in Balkbrug (zon beetje de hele buurt hier) Zeer vriendelijke mensen, geven 15 jaar garantie…Zie google anders ff, staat ook een uitgebreide prijslijst op



Genoeg info zo :angel: :mrgreen:

kijk, dat is nog eens info :wink:



voor afvoeren van dakpannen rekenen ze hier 80 eur, dus dat valt blijkbaar mee.

voor het aftimmeren incl versterbank vragen ze 450 euro, dus dat lijkt ook redelijk…



ik ga me even verdiepen in de rabat delen…

Wij hebben vorig jaar een offerte laten maken voor een dakkapel van 3 meter breed waren in trotyal 2400 euro kwijt.



Maarja mijn man is zelf bouwvakker en kent de timmerman die dit doet, en gaat zelf dan nog de afwerking binnen doen dan scheelt het gewoon in kosten

wij waren 7000 eur kwijt voor ons dakkapel, hij is ook van kunstof, met houtnerf of zoiets,

en is het nog gebruikelijk om te onderhandelen als je een offerte hebt laten opmaken??

hier een kunststof dakkapel met 4 ramen van Ruiter; zijn we zeer over te spreken. Hebben er zonder binnenafwerking 7500 voor betaald (jaar of 2,5 geleden). 't Is ech zo gepiept, 's ochtends voor dag en dauw stond de hijskraan klaar, gat in het dak zagen, dakkapel komt op een aanhanger. Toen hebben ze (half december en het waaide behoorlijk) met wat extra opgetrommelde mannetjes de dakkapel over het dak gehesen en zo erop gezet. Was echt in no time klaar (2 uurtjes ofzo), en toen hebben ze het binnen waterdicht afgewerkt.



Wij zijn er zeer content mee want onze zolder is er veel ruimer van geworden!

@Fietje wrote:

en is het nog gebruikelijk om te onderhandelen als je een offerte hebt laten opmaken??




Ja, zeker in deze tijden moet je onderhandelen. Een offerte is geen definitieve prijsafspraak. Hier kan je echt nog wel wat vanaf krijgen. Je bent een dief van je eigen portomonnee als je NIET onderhandelt.

oh, wij hadden 3 offertes opgevraagd en hebben daar niet de goedkoopste uit gekozen maar wel het bedrijf dat op ons de beste indruk maakte. Wij zijn niet zo heel erg van het onderhandelen als we een offerte hebben opgevraagd.

Wij hebben er ook eentje van de Ruiter :thumbup: Ze begonnen om 7 uur ofzo met het gat maken en om 15:00 waren ze echt wel weg. Ze hebben alle troep mee genomen (moet je wel aangeven als je besteld!!) en nog de hele binnenkant betimmerd (schuifschotten) en een extra steunbalk geplaatst, omdat we ons plafond gingen verlagen. (kwam een zoldertje boven)



Top service!!

En afdingen kan best hoor!

Hallo

Ik heb niet alles gelzen dus typ maar een heel verhaal.



Wij hebben onze dakkapel zelf gebouwd. En dan bedoel ik ook echt helemaal zelf.

Mijn man is timmerman namelijk. Het plaatsen is nooit helemaal in 1 dag. het ding wordt prefab klaar gemaakt, zodanig dat het diezelfde dag wind en waterdicht gemaakt kan worden. Vooraf moet je kozijnen bestellen, en bepalen welk soort kozijn je wilt. Draaikiep of gewoon, dat is een heeeele groot verschil. Je kan natuurlijk kiezen voor rabbatdelen, maar die moet je wel altijd schilderen en schoonmaken. Trespa moet je alleen maar schoonmaken. Daarbij komt het verschil pannendak of platdak.



De dag voor het plaatsen gaan de pannen eraf, tenminste, dat is vaak zo. Dan wordt het dak opengezaagd en de kappel geplaatst. Dan moet de hele zooi nog afgewerkt worden. Binnen alles isoleren en aftimmeren, buiten aftimmeren, lood eraan maken. Glas plaatsten.



De binnenkant duurt juist het langste, maar als het goed gebeurt kan je binnen een paar dagen klaar zijn.



Onze dakkapel kostte aan materiaal ongeveer 3000 euro, en daar zat het kozijn met 3 daaikiepramen bij in. Die kostte alleen al 1500 euro.



Je kan veel geld besparen door zelf dingen af te voeren Bijvoorbeeld je pannen zelf afvoeren, marktplaats e.d.



Je kan het eenvoudig in de beun laten doen, alleen heb je dan uiteraard geen garantie.

Misschien ben ik te laat met de reactie want je vraag dateert van augustus, maar wij waren zwanger van ons derde kindje en hebben Hollandia dakkapellen 2 dakkapelen laten plaatsen omdat we niet willen verhuizen in deze tijden.



We moesten wel een tijd geduld hebben want ze hebben het erg druk ( wel een goed teken vond ik ) en dat klopte ook wel want de dakkapellen zijn fantastisch. Heel mooi en keurig geplaatst. We kregen voor 1 dakkapel de aftimmering gratis!! dat scheelde mijn man weer een hoop werk. EN exact op de afgesproken dag en tijd stonden de 3 mannen voor de deur en om 12.000 stonden de dakkapellen op dak Gewoon geweldig.

We konden ons geluk niet op. Ik moest half september bevallen dus we konden geen vertraging hebben. Dat is niet gebeurt het was supper. OOk hier in de buurt ( Haarlem ) staan vele dakkapellen van Hollandia en ze zijn allemaal even mooi. Wat mij opviel was dat hun offertes zo duidelijk waren en ze een hele goede garantie bieden. Succes ermee Ria :clap: . Ik kan ze in elk gaval aanraden

de beslissing over de dakkapel is nog steeds niet gevallen…



maar het lijkt er inderdaad op dat we voor hollandia dakkapellen gaan

Ik weet niet hoe oud de berichten hier zijn, maar je zou ook kunnen kijken op https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl. Wij kwamen uit bij een lokaal bouwbedrijf die een uitstekende dakkapel heeft geplaatst voor ruim 800 euro minder dan bij hollandia en ruiter.