dagcreme droge huid

Afgelopen vrijdag ben ik naar de schoonheidsspecialiste geweest (cadeaubon met verjaardag gehad) en zij vertelde mij dat ik een enorm droge huid heb.

Nu heb ik wel een dagcreme van Nivea staan, maar 1. gebruik ik deze niet dagelijks en 2. is deze voor de normale en gemengde huid.

Het is echter wel aan te raden om dagelijks te gaan smeren, omdat je door een langdurige droge huid juist sneller last kan gaan krijgen van rimpels.



Bij de schoonheidsspecialiste kan ik een dagcreme kopen uit Duitsland, ongeveer 20 a 25 euro voor een potje. Ten eerste vind ik dat wat prijzig en ten tweede heb ik nog een cadeaubon van Etos liggen, dus ik wil daar even gaan kijken. Iemand nog tips (merken) voor een goede dagcreme voor de droge huid?



Groetjes Saskia

Ik weet niet wat het precies is,maar heb een tijdje terug voor de grap Bio-oil gekocht (van wie weet ik even niet,maar volgens mij heet het ook bio-oil). Ergens voelt het raar om olie op je huid te smeren,maar gek genoeg werkt het hier wel.

Het trekt snel in, huid voelt fijn en ziet er goed uit (was even bang er sneller onzuiverheden van te krijgen,maar dat gebeurt niet).

In die olie (zeggen ze) zit genoeg. Smeer een dun laagje. Het is o.a. tegen littekens, huidveroudering (dus hydraterend,wat voor droge huid ook werkt),enz.enz.



Voorlopig ga ik nog even door. Bij mij werken bepaalde potjes maar tijdelijk. Meestal tegen het einde van een potje gaat mijn huid raar reageren of begint juist te vet te worden. Heb nu bijna een heel flesje olie leeg en het voelt nog steeds prima.



Het is het proberen waard natuurlijk en kost meen ik maar 11 euro.



Was pas in de sauna en kreeg daar het bericht (zonder er om te vragen) dat ik normale dagcreme moest gebruiken,want ik had geen vette huid. Nee duh, heb juist een te droge. Kennelijk reageert mijn huid dus niet goed op de dagcremes. Had voorheen Kneipp (amandelbloesem) of Garnier (groen). Beide normale cremes,maar kreeg er een baggervette kop van en het trekt enorm langzaam in.

Waar ik enorm tevreden over ben is de goedkope kruidvat nachtcreme en oogcreme voor de droge gevoelige huid. Gewoon in zo’n ouderwets bruin glazen potje met een sticker, het goedkoopste van het goedkoopste maar het is ZO goed. Ik vind die creme 100 keer fijner dan alle andere duurdere cremes die ik heb gehad. Als ik het er 's avonds lekker dik opsmeer, hoef ik de volgende dag amper meer creme op.

Ah, even gegoogled:



Bio-Oil® is een gespecialiseerd huidverzorgingsproduct dat bijdraagt tot het verzachten van littekens, huidstriemen en pigmentvlekken. Deze geavanceerde formule, die het unieke ingrediënt PurCellin Oil™ bevat, is ook uitermate geschikt voor talrijke andere huidproblemen, waaronder de verouderende huid en uitgedroogde huid.

Ik ben niet zo’n fan van de goedkope Kruidvatmeuk (no offence), ik heb heel wat dingen al geprobeerd maar het doet allemaal niet veel. Ik zou eerder gaan voor iets van Vichy (bijvoorbeeld de Nutrilogielijn, Vichy is wel alleen bij de apotheek verkrijgbaar) - echt álles van hen is erg goed, of Clinique.



Ik vind 20 euro overigens helemaal niet zo duur voor een creme, met een gemiddeld potje doe ik wel meer dan een half jaar. En ik betaal liever meer voor kwaliteit dan dat ik geld uitgeef aan iets dat goedkoper is maar niet goed werkt. Het is wel je huid, ik heb daar veel voor over. :slight_smile:



Als ik jou was zou ik overigens gaan voor een hydraterende creme die ook een anti-rimpelcreme is. Ik neem aan dat 1980 je geboortejaar is, zo boven de 25 mag je wel vast gaan smeren tegen de rimpels. Als ze er eenmaal zitten smeer je ze er niet meer uit namelijk :wink:

Ik gebruik Clinique, ben ik heel erg tevreden over.

Maar het ligt wel boven het budget wat je noemt.

Van goedkope creme’s wordt mijn huid juist vies vettig.

Sowieso zou ik naast een dagcreme ook zeker een goede nachtcreme gebruiken. De nachtcreme is misschien nog wel belangrijker dan de dagcreme, omdat je huid 's nachts herstelt.



Tegenwoordig gebruik ikzelf huidverzorgingsproducten van Oriflame en daarover ben ik enorm tevreden. De producten zijn alleen niet in de winkel verkrijgbaar. De prijs - kwaliteit verhouding is erg goed.



Ze hebben ook een hele goede lijn voor de droge huid. Mijn schoonzus gebruikt die tegenwoordig en zij is daarover ook heel tevreden. Voorheen gebruikte ze Clinique, maar daar kreeg ze problemen mee als uitslag en een nog drogere huid. :roll:

@Romi82 wrote:

Ik gebruik Clinique, ben ik heel erg tevreden over.

Maar het ligt wel boven het budget wat je noemt.

Van goedkope creme’s wordt mijn huid juist vies vettig.




Hier idem, ik wil ook niets anders meer!

Zelf heb ik ook een droge, vochtarme huid. Ik gebruik Hydra Life van Dior en wil niet meer anders!

Maar goed, ligt wel ver boven de 20 euro per potje.



Overigens zijn de meeste cremes van de duurdere merken als Dior zowel geschikt voor dag als nacht. Dus heb je niet nog een speciale nachtcreme nodig. Wel is een goede oogcreme een must naarmate je ouder wordt.

Estee Lauder of Collistar (ook beide niet heel goedkoop :think: )

Bodymilk heb ik van een bedrijf waar ik ook mijn naalden voor het prikken bestel, daar zit geen parfum in die is 15, – voor 400 ml.



Succes met kiezen!!

Ik gebruik ook altijd Collistar :thumbup:



Niet goedkoop, maar het werkt super!

Trekt heel snel in.

Ik heb ook een droge huid, het eerst wat ik altijd deed als ik onder de douche vandaan kwam, was mijn gezicht insmeren, want die huis begon meteen te trekken :?

Sinds ik Collistar gebruik… vergeet ik ooit bijna mijn gezicht in te smeren :thumbup:

ik heb zelf een gevoelige vochtarme huid en mij bevalt vichy het beste. wel wat duurder maar ik betaal liever iets meer en dat het werkt dan dat ik om de haverklap iets anders moet gebruiken omdat mijn huid er slecht op reageert.



probeer gewoon iets en kijk of het bevalt. hou er rekening mee dat het zeker een maand kan duren voor je huid aan een crème ‘gewend’ is

Bedankt voor de tips :thumbup:



Ik bedoelde trouwens niet dat ik geen 20 euro wilde betalen, maar aangezien ik een cadeaubon van 15 euro van Etos heb liggen, is het ‘goedkoper’ om iets daar te halen.

Ik zou ook dag- en nachtcreme moeten gebruiken, maar 's ochtends komt het er vaak niet van, dus zorg ik ervoor dat ik in ieder geval 's avonds een nachtcreme smeer.



Ik ben zeer tevreden over de lijn van Weleda. Tot vorig jaar met veel tevredenheid de Iris nachtcreme gebruikt. Daarna overgestapt naar de Rosa nachtcreme. Allebei werken ze bij mij erg goed.



Na het douchen had ik ook altijd zo’n droge, trekkerige gezichtshuid. Dat heb ik nu helemaal niet meer.



Ik zou niet zo snel voor een product gaan dat je alleen via de schoonheidsspecialiste kan bestellen, omdat ik altijd het gevoel heb dat dat veel duurder is dan nodig. Met oriflame heb ik dat gevoel niet. Vriendin van mij gebruikt die trouwens ook met veel tevredenheid.



Succes met kiezen!

Die bio-oil heb ik juist slechte ervaringen mee. Mijn huid droogde juist extra uit. :think: Hier ben ik fan van de slakkengel momenteel! Wauw wat een spul! Ik heb een ellendige huid, deels droog, deels met wondjes (geen acne, geen vette huid maar wat het wel is weet niemand zelfs de dermatoloog niet :wall: ) maar die slakkengel voedt grandioos, helpt de wondjes helen en is niet eens duur. :mrgreen: Heb het gekregen van een vriendin die het had geprobeert voor haar gemengde huid en die er niet zo heppie mee was. De prijs stond erop 5 euries maar weet niet precies waar ze die gekocht heeft. Mss dat de Etos ook wel iets dergelijks in het assortiment heeft. Wat je overigens ook nog kunt doen; de apotheek instappen. Die hebben dus de lijnen van Vichy ed en nu bv hebben ze voor 4 euro een proefsetje van Avena oid (tjek je folders even :wink: ) voor de gevoelige huid die iig bij mij wel ook fijn voedend was. Probeer iig altijd alle cremes gedurende een week of 4/6 zo kan je huid ergens aan wennen en weet je beter wat het effect is. :thumbup:

Hier ook een zeer gevoelige vochtarme huid.Verkeerde creme betekent gelijk pukkeltjes,onrustige huid.Enige creme die erg goed bevalt is Vichy Normaderm!

Ik gebruik al jaren de dagcrème van het Kruidvat en die vind ik heerlijk. Na het douchen vooral voelt mijn gezicht ontzettend droog aan en door die crème voelt het weer heerlijk zacht. Ik ben er erg tevreden mee en zo’n potje kost ook maar ene paar euro en ik doe er vrij lang mee.



Nachtcrème heb ik nog nooit gebruikt. Ik heb vroeger altijd begrepen dat het juist goed is om niks op te smeren 's nachts, zodat je poriën open zijn ofzo… Maar geen idee waar ik dat ooit vandaan heb gehaald en of dat ergens op slaat :mrgreen:

Ik ben heel tevreden over ROC Dermatologic enydrial (extra-emollient). En dan de kleine tubes ervan zijn voor het gezicht. De grote tubes voor je lichaam. Ik gebruik het ook voor Lars, superspul voor droge huidjes en eczeemklantjes! Etos kan je er vast wel over adviseren. Toendertijd ben ik door hun aan dit spul gekomen. De kleine tubes gezichtscreme kosten rond de 12/13 euro. De bodylotion rond de 16/17 euro. Bij de DA hadden ze een mooie aanbiedig vorige week… 2 halen 1 betalen. Maar ik weet niet of ze die actie nu nog hebben.