Daar gaan we wéér: Blaasontsteking

Toen ik zwanger was van Yvar had ik om de haverklap last van blaasontstekingen. Meteen van het begin af aan.Nu dacht ik er aan te ontkomen. NIET dus.Ik heb weer een blaasontsteking :roll: . Vreselijk irritante pijn :evil:Wie heeft DE gouden tip?Ik drink al veel, ehmmm… dat was het eigenlijk wel :think:

Au au au :wall:Cranberrysap drinken of dingen met citroen erin. Het zure ervan is goed voor je blaas volgens de verloskundige.

crandberry capsules helpt tegen blaasonsteking :thumbup: .

sterkte ermee het is geen pretje ik weet er alles van.

:-*

En waar vind ik die capsules?En net zoiets als ehm, gut hoe heet het nou :think: …Grapefruitsap? :think: ( :sick: ) of is dat bitter ipv zuur?

Die capsules hebben ze in ieder geval bij de drogist. Ik heb ze ook en heb ze gekocht bij de Et*s.

@secreetje wrote:

Die capsules hebben ze in ieder geval bij de drogist. Ik heb ze ook en heb ze gekocht bij de Et*s.
ja idd elke drogist verkoopt ze

he anita wat vervelend, ik heb het voor mijn zwangerschap ook al

regelmatig gehad.

cranberry’s wat de anderen ook al zeggen schijnt goed te helpen

anders ff weer naar je huisarts

Hoi Anita,Veilig en erg effectief tijdens de zw. is het volgende: heeeeeel veeeeel water drinken (en dan bedoel ik dus 3-4 liter op een dag), plus een pot kamillethee.

En vooral ook (en dat is het moeilijkste): rust houden. Niet te veel doen en niet te veel ondernemen.Door al het water en de kamille spoelt de bacterie eruit, plus dat je ook echt iets te plassen hebt als je moet, wat wel zo fijn is. De kamille werkt ook antibiotisch en helend op het beschadigde weefsel van de blaas.Cranberry werkt ook, maar je hebt dan een krachtig preparaat nodig. Het wordt gesteld als veilig tijdens de zw; maar persoonlijk zou ik liever eerst de kamille/water-methode uitproberen.

Cranberry zorgt ervoor dat de bacterien niet kunnen hechten aan de blaaswand en zo wegspoelen.Als je vaak blaasontsteking hebt, krijg je een soort littekentjes aan de blaaswand waaraan de bacterien makkelijk blijven hangen. Hierdoor krijg je dus recidiverende blaasontsteking. Een Cranberrykuur met daarna een onderhoudsdosis is dan de uitkomst, maar daar zou ik nog even mee wachten tot na de zw. In elk geval is Cranberrysap als onderhoud prima, maar als je al een ontsteking hebt is het gewoon te zwak…Sterkte ermee in elk geval!

Veel vitamine C, daar kunnen die beestjes niet tegen. Teveel krijg je niet binnen, je piest het gewoon weer uit. En daarbij veel drinken.

tijdens eerste zwangerschap 7x blaasontsteking gehad. Op een gegeven moment hadden ze geen med meer voor mij. Dus hup aan de cranberrie

En hielp het Jennifer?Kamillethee heb ik toevallig in huis. 3 tot 4 liter water :shock: , is veel.

Ik geef het toe, ik ben een slechte drinker :roll:

Maar ik ga het direct proberen Groene Vrouw, wederom bedankt voor de tips :wink:Donderdag ben ik pas weer in de gelegenheid om naar de stad te gaan, dan zal ik Cranberriecapsules halen.

Ik heb er ook last van, maar gelukkig afkloppen maar 1x gehad tijdens deze zwangerschap.

Mijn verloskundige raadde me aan om (als het vaker voor komt) naar een bekkenfysiotherapeut te gaan die gespecialiseerd is in zwangeren met dit soort problemen. Die gaat dan kijken wat je anders kan doen, geeft je tips met goed (uit)plassen en vooral veel oefeningen mee voor je bekken, want dat heeft allemaal met elkaar te maken.Ik moet iedere maand m’n urine laten controleren bij de ha. Jij ook?In elk geval veel sterkte! Ik voel me altijd erg belabberd van een blaasontsteking…

Nee ik laat het dus niet iedere maand controleren :shifty:Ik klaag altijd wanneer het alweer te laat is.Maar buiten mijn zwangerschappen om heb ik er ook geen last ( meer ) van. Vroeger heb ik ernstige infecties gehad aan mijn nieren en andere toebehoren. Ik heb toen een poos in het ziekenhuis gelegen, daarna nog wel een aantal malen flinke infecties gehad, maar sinds 10 jaar niet meer dus.Ik zou er beter op moeten letten, maar ja, het schiet er snel bij in.

ik heb het jaren lang zowat elke maand gehad…de ha wist op een gegeven moment gewoon niet meer welke penceline kuur nog zo gaan werken…het beste bij werkte cranberry sap…laats voelde ik weer wat opkomen, had toen alleen dubbelfris met cranberry erin en het heeft niet doorgezet!!

..laats voelde ik weer wat opkomen, had toen alleen dubbelfris met cranberry erin en het heeft niet doorgezet!!


:think: eh... geweldig dat het niet heeft doorgezet :thumbup: , maar dat was dan niet te danken aan de dubbelfris met cranberry.
De hoeveelheid cranberry daarin is echt te verwaarlozen, dat heeft geen enkele werking meer op dit gebied. Zoals ik al schreef is puur sap net aan voldoende voor een onderhoudsdosis; voor een echte werking bij beginnende of al aanwezige blaasontsteking moet je echt een hoggedoseerd preparaat hebben. Met sap kan het ook, alleen heb je dan waarschijnlijk zoveel sap nodig dat je weer last van je maag krijgt...
Desalniettemin is het regelmatig drinken van het sap dus wel heel goed voor mensen die er gevoelig voor zijn; maar dubbelfris met cranberry valt daar helaas niet onder.. :wink:

Oja, en Anita: 3-4 liter is ook veeeel! maar wel nodig... het mag ook warm water zijn als je het nu niet fijn vindt om koud te drinken. Ik had steeds een vol glas voor mn neus en iedere keer na het plassen een extra glas. Je gaat wel klotsen maar t is wel effectief...

Jaaaaaah dat klotsen inderdaad, daar heb ik nu dus ook last van :shifty:Ik wissel thee af met water, maar pfffff, het is ECHt moeilijk weg te krijgen zeg!Maar ik zet door, want dat irritante gevoel is echt niet fijn :thumbdown:

Goed van je dat je toch volhoudt!

Ik weet hoe vervelend het kan zijn om zo veel water te drinken, helemaal als je dat normaal niet zo veel doet… (wel belangrijk om voldoende water te drinken trouwens hoor! Vooral als je gevoelig bent voor blaasontsteking)…Je mag er wel als dat veel scheelt, een klein beetje limonadesiroop door doen (liefst een suikervrije variant), bij niet meer dan de helft…

Bij mij was het water maar 1 of twee dagen echt nodig, daarna heb ik het afgebouwd tot 2,5 liter plus kamillethee. Dat moet je dan wel minimaal vijf dagen doorzetten en dan even je urine laten testen bij de huisarts of er niks is achtergebleven. Even doorzetten, maar dan heb je ook wat!