couscous

wie heeft er wat lekkere en simpele couscous recepten

we hebben het nog nooit op maar heb al zolang een pak in de kast staan dus we moeten het toch eens proberen



liefst geen vis maar met vlees :angel:

Nee joh, couscous eet je met peulvruchten :smiley:



Allereerst, ga naar een toko en haal rash el hanout, dat is een goeie kruidenmix waardoor je al driekwart op weg bent naar een goede couscous :mrgreen:

Dan kan je eigenlijk alles erdoor gooien wat je nog hebt, wij doen vaak uien, wortelen, kikkererwten, paprika’s, courgettes, tomaten.

Ik maak hem heel vaak met kleine stukjes tomaat en komkommer, koriander, platte peterselie, munt, basilicum.

In de laatste AH staat ook een couscous recept.

oke thanx,even langs de toko dan :smiley:

couscous met ras el hanout, stukjes komkommer, fetakaas, amandelen en kerstomaatjes.

Wij eten het meestal vega maar met vlees: lamsvlees of worstjes of reepjes kip…



pompoen erbij met gestoofde knoflook is ook lekker :drool:

Wij vinden deze zooooo lekker:



Op Marokkaanse wijze gevulde zoete puntpaprika’s



Ingrediënten




2 zoete puntpaprika’s (bijv. Ramiro)

125 gram couscous, klaargemaakt volgens verpakking

3 eetlepels fijngesneden, verse mint

3 eetlepels fijngesneden, verse koriander

1 kleine rode ui

25 gram geroosterde pijnboompitten

25 gram rozijnen

10 gedroogde abrikozen, in stukjes

1 theelepel komijn

1 citroen, het sap en de fijngemalen schil

zout

versgemalen zwarte peper

1 eetlepel olijfolie



Bereiden



Verwarm de oven voor op 220°C

*

Bereid de paprika’s door ze voorzichtig in de lengterichting door de helft te snijden. Verwijder de steel en de zaadjes.

*

Doe de bereide couscous in een grote schaal en roer de mint, koriander, rode ui, rozijnen, pijnboompitten, abrikozen, komijn, citroenschil en citroensap door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.

*

Schep deze mix in de paprika’s totdat ze goed gevuld zijn. Wrijf de olijfolie voorzichtig over de buitenkant van de paprika’s en zet ze in een ovenschaal. Zet deze ongeveer 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven.

*

Controleer na 15 minuten. Als de couscous te donker wordt, dek de paprika’s dan af met aluminiumfolie.

En deze van de AH website ook, jummie…



Marokkaanse couscous met verse kruiden en granaatappel



Ingrediënten



2 limoenen

500 ml kippenbouillon (van tablet)

50 g boter

3 eetlepels vloeibare honing

400 g couscous

3 eetlepels olijfolie

2 sjalotten, fijngesneden

1 zakje verse peterselie (30 g), fijngesneden

1 zakje verse munt (15 g), fijngesneden

1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden

1 granaatappel



Bereiden



Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen 1 limoen schoon, rasp er 2 theelepels groene schil af en pers daarna beide limoenen uit. Breng de kippenbouillon met de limoenrasp, de boter en de honing aan de kook. Doe de couscous in een ovenschaal, schenk de honingbouillon erbij en laat de couscous in 15-20 minuten gaar worden. Neem de couscous uit de oven en laat hem even afkoelen. Schep de couscous om met het limoensap, de olie, de sjalotten en de fijngesneden kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de granaatappel, knijp de helften uit boven een schaal (de pitjes en het sap komen er dan uit) en haal met een theelepeltje de laatste zaadjes eruit (zorg dat er geen vliesjes bij zitten). Besprenkel de couscoussalade met het granaatappelsap en strooi de granaatappelpitjes erover.