condensbakje bij luchtafvoerdroger, doe ik iets fout?

hier roept de kluns om hulp:

ik heb een luchtafvoer-droger maar woon nu in een huis waarbij het washok geen ventilatieafvoer/raam oid heeft. Dus ik heb zo’n bak gekocht waar de slang in uit kan komen. Maar nu is het alsnog vochtig/ontzettend warm/klam. Had eerst de deur dicht zitten, die zat toen helemaal onder de condens. Nu deur open maar dan hangt er op de hele gang zo’n warme vochtige lucht… Doe ik nu iets fout, werkt dat bakkie niet, of hoort dat zo bij zo’n bakkie en is het eigenlijk maar een halfbakken oplossing???iemand?

Ik vrees dat het bakje een halfbakken oplossing is. Het klinkt alsof het warme water in een open bakje komt en dan gaat het verdampen zodat het overal warm en vochtig wordt.

Ervaring heb ik er trouwens niet mee, wij hebben een droger met condensbak ipv luchtafvoerslang. Een oplossing, anders dan de lucht toch naar buiten zien te voeren, weet ik ook zo gauw niet. Sterkte ermee.

Heb je een laagje koud water onder in dat bakkie gdaan? Daar zou de damp op moeten neerslaan.

hier een condensdroger en ook bij ons is het warm en vochtig…

Ik heb mijn droger in de douche staan,

had eerst geen condens droger, en dus ook met zon bakje,

maar dat werkte gewoon niet, :thumbdown:

muren waren klam, alles vochtig…dus heb via mp een condens droger gekocht,

en vochtig blijft het in een kleine ruimte altijd…denk helaas dat je er niet veel aan kan doen…

Je kan er weinig aan doen vrees ik, de warme lucht moet toch ergens heen :wink:Misschien een paar vochtvreters er neerzetten? :think: