chili con carne

wie heeft er een lekker en simpel recept voor chili con carne zonder al te veel poes pas maar met een lekkere niet al te pittige smaak :angel:



wat eet je daar eigenlijk bij?

rijst?

Wij doen dat echt simpeler dan simpel:



Gehakt rullen

Gesnipperd uitje en knoflookje erbij

Chilimix met water erbij

Bruine bonen en perzik (uit blik) in blokjes erbij.



Dan is het echt niet scherp, eerder zoet door de perzik.



Vroeger aten we het zo, nu eten we er altijd rijst bij.

Ik doe altijd een zakje chili con carne mix er door en er gaat nog een fles calve chili saus door. Verder natuurlijk een ui paprika gehakt en bruine bonen.

Je kan er rijst bij eten maar wij doen het ook wel gewoon met stokbrood.

wij eten het met aardappelen :slight_smile:

Wij met stokbrood. Perziken doe ik er nooit door. Misschien eens proberen zodat zoonlief het ook lust.

Wij eten dat vaak ook met stokbrood erbij…erg lekker en simpel

Geen pakjes hier :sick:. Wij eten het meestal met rijst.



Chili con carne



Ingrediënten

500 gram kidneybonen

750 gram mager rundvlees

4 uien

4 teentjes knoflook

1 rode paprika

1 groene paprika

4 tomaten

1 blikje tomatenpuree

75 ml olie

gedroogde pepers naar smaak

chilipoeder

parikapoeder

cayennepeper

zwarte peper



Bereiden

Snijd het vlees in stukjes. Snijd de uien in ringen en pers de knoflook uit. Snijd de paprikas doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.

***

Verhit 3 eetlepels olie in een pan en braadt het vlees bruin. Haal het vlees uit de pan en houd het apart

***

Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de paprika, ui en de knoflook in ongeveer 5 minuten.

***

Dompel de tomaten kort in heet en daarna in koud water. Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd ze in plakjes en voeg ze bij het paprikamengsel.

***

Giet de bonen af en doe ze met de tomatenpuree, bouillon en het vlees in de pan. Roer alles goed door.

***

Verwijder de steeltjes en hak de pepers fijn. Doe ze met de chili- en paprikapoeder, zout en peper bij de rest. Zet het vuur hoog en laat de saus 10 minuten koken. Dek vervolgens de pan af en laat het geheel 1 tot 1,5 uur sudderen. Voeg cayennepeper toe en garneer eventueel het gerecht met verse kruiden. :kaars:

Ingrediënten

300 gram rundergehakt

1 prei

1 uitje

3 teentjes knoflook

2 paprika’s (klein rood/groen)

1 blik tomatenblokjes

1 blikje tomatenpuree

1 blik bruine bonen

1 blik kidney bonen

1 blikje maiskorrels (afhankelijk van blik hoeveel je gebruikt)

Oregano

paprikapoeder

chilipoeder of chilisaus

Aromat

Zout en water



Bereiding

Bak 300 gram rundergehakt rul, bak daarna prei in ringetjes, gesnipperd uitje, gehakte knoflook en paprika in stukjes mee. 1 blik tomatenblokjes laten uitlekken, blokjes toevoegen. Het tomatensap gebruik je later samen met wat water om wat vocht in het gerecht te brengen zodat je het in de pan kunt stoven. Tomatenpuree erdoor mengen en daarna bruine bonen, rode bonen en een gedeelte van de maiskorrels afspoelen en mee verwarmen. Chili con carne op smaak brengen met oregano,paprikapoeder, chilipoeder en aromat. Stoofvocht toevoegen (sap en water) en ongeveer 20-30 minuutjes laten stoven op een laag vuurtje.



Wij eten het met stokbrood maar met aardappelpuree is het ook erg lekker :drool:

Wij doen altijd:



gehakt

paprika (rood en geel)

ui

knoflook

kidneybonen

chilibonen

mais

paprikapoeder

chilipoeder

chilikruiden (volgens mij van TexMex)

2 blikjes geconsentreerde tomatenpuree

1 blik gepelde tomaten





Wij eten het vaak met tortilla’s.

Tortilla’s insmeren met creme fraise

chili con carne erop

dichtvouwen

in een ovenschaal

geraspte kaas erover

10 min in de oven op 200 gr.



Lekker met een salade erbij en een wijntje :wink:

thanx ladies :stuck_out_tongue:

krijg er honger van :drool:



ga het van de week even proberen en hopen dat hub en zoonlief het lusten :mrgreen:

@Fleur wrote:

Wij doen dat echt simpeler dan simpel:



Gehakt rullen

Gesnipperd uitje en knoflookje erbij

Chilimix met water erbij

Bruine bonen en perzik (uit blik) in blokjes erbij.



Dan is het echt niet scherp, eerder zoet door de perzik.



Vroeger aten we het zo, nu eten we er altijd rijst bij.




Dit klinkt wel heel lekker :drool:



Binnenkort zeker proberen :thumbup:

Wij verschillend; of met stokbrood, of met wraps en ook sla ertussen of met rijst.