Hoe maken jullie je chili ? Ik ben nieuwsgierig naar andere chili’s. Die van ons is heerlijk maar het kan vast ook anders en misschien wel lekkerder!
Ons recept is ala Jamie Oliver en heeft de volgende ingredienten :
Ingrediënten:
500 gr rundergehakt (soms een bakje gerookt spekblokjes erbij)
200 gr zongedroogde tomaten in olie (potje)
1 blik rode kidney bonen, uitgelekt
1 groot blik bruine bonen
2 blikken gepelde tomaten
2 middelgrote uien
een half blikje mais
een grove geraspte winterpeen
1,5 teentje knoflook
olijfolie
2 tl chilipoeder
1 vers rode peper, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden
1 tl djintan (komijnpoeder)
zout en vers gemalen zwarte peper
1/2 stokje kaneel of kaneelpoeder
een theelepel pikante paprikapoeder
beetje gehaktkruiden
Uiteraard met ciabatta, een groene salade en een grote klodder creme fraiche of guacamole.
We gaan nu aan tafel !
:drool:
Edit : Ik heb vandaag wat extra groenten toegevoegd zoals mais en winterpeen. En heb even een fotootje gemaak net van het resultaat :D
De reden dat het bord zo is opgemaakt is omdat we de foto ook gaan gebruiken voor ons eetblog
Ik maak het ook van het recept van Jamie Oliver :drool: Het verschil met jouw recept is wel dat ik alleen kidnybonen gebruik en wat extra knoflook erdoor doe.
Maar die van Nefarious klinkt ook errrggg lekker!!! (weet alleen niet zo goed of ik gehakt en chocolade zo’n lekkere combi vind…kip met chocolade vind ik om te smullen, dus toch maar eens proberen denk ik)
Nefarious, dat klinkt wel apart, donkere chocolade erbij! Wel lekker denk ik.
Rhode, ik heb mijn post even aangepast, ik heb de variatie van vandaag nog even toegeveogd. Ik heb net de ingrediënten gekopieerd en geplakt van ons blog maar meestal maak ik 'm zo als het er nu staat.
Als het bijna klaar is kun je nog 2 eetlepels siroop uit een blik perzikken toevoegen. Dan bij het opdienen in een ouderwets diep bord in de midden een halve perzik leggen.
Als het bijna klaar is kun je nog 2 eetlepels siroop uit een blik perzikken toevoegen. Dan bij het opdienen in een ouderwets diep bord in de midden een halve perzik leggen.
Oei dat klinkt mij te zoet, het gerecht zoals ie nu is, is al zoet genoeg naar mijn smaak. En dat terwijl ik echt van zoet houd. En vooral zoetpittig.
Als het bijna klaar is kun je nog 2 eetlepels siroop uit een blik perzikken toevoegen. Dan bij het opdienen in een ouderwets diep bord in de midden een halve perzik leggen.
Oei dat klinkt mij te zoet, het gerecht zoals ie nu is, is al zoet genoeg naar mijn smaak. En dat terwijl ik echt van zoet houd. En vooral zoetpittig.
Als ie goed scherp is geeft het juist een heel mooie smaak.
Als het bijna klaar is kun je nog 2 eetlepels siroop uit een blik perzikken toevoegen. Dan bij het opdienen in een ouderwets diep bord in de midden een halve perzik leggen.
Oei dat klinkt mij te zoet, het gerecht zoals ie nu is, is al zoet genoeg naar mijn smaak. En dat terwijl ik echt van zoet houd. En vooral zoetpittig.
Als ie goed scherp is geeft het juist een heel mooie smaak.
En wat erin gaat? Geen idee! Geheim van de kok . Maar als Sebastiaan niet wil eten, moeten we hem chili voorzetten, dan is het zo op :drool: . (Mijn moeder begrijpt niet dat hij dat “pittige” eten naar binnen krijgt :mrgreen: )
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de uien in ringen en pers de knoflook uit. Snijd de paprikas doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
***
Verhit 3 eetlepels olie in een pan en braadt het vlees bruin. Haal het vlees uit de pan en houd het apart
***
Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de paprika, ui en de knoflook in ongeveer 5 minuten.
***
Dompel de tomaten kort in heet en daarna in koud water. Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd ze in stukjes en voeg ze bij het paprikamengsel.
***
Giet de bonen af en doe ze met de tomatenpuree, bouillon en het vlees in de pan. Roer alles goed door.
***
Verwijder de steeltjes en hak de pepers fijn. Doe ze met de chili- en paprikapoeder, zout en peper bij de rest. Zet het vuur hoog en laat de saus 10 minuten koken. Dek vervolgens de pan af en laat het geheel 1,5 tot 2 uur sudderen (of nog langer). Voeg cayennepeper toe en garneer eventueel het gerecht met verse kruiden.
***
TIP: maak de saus voller van smaak door 2 blokjes pure chocolade toe te voegen!