BV vraagjes

Meiden, ik hoop dat jullie me kunnen helpen met de volgende vragen:



Beeb heeft geen puistjes in zijn gezicht, maar wel bultjes op zijn benen. Kan dit van de BV komen?



Overdag gaat het voeden goed. Beeb meldt zichzelf en komt ongeveer om de 2 1/2 a 3 1/2 uur. 's Nachts komt hij ook zo vaak, maar dan ben ik erg lang met voeden bezig. Ik voed namelijk en val na 5 minuten samen met beeb in slaap. Gevolg: na een half uur heeft hij toch weer honger. Dus weer aanleggen, vallen weer in slaap :oops: . Zo gaat het dus de hele tijd. Gevolg: ik ben kapot door slaapgebrek. Heeft iemand tips?



Ik heb de indruk, dat onze beeb krampjes krijgt van bepaalde dingen die ik eet. Is het nou verstandig om bepaalde dingen te laten staan of juist wel te eten zodat hij er sneller aan gewend is en minder reageert op voedingsmiddelen?



Voeden jullie om verzoek of op vaste tijden. Wat is jullie ervaring en wat zijn de voor- en nadelen?



Gaan jullie regelmatig wegen? Hebben jullie ene eigen weegschaal? Hoe weten jullie of je kind genoeg aankomt?



Als jullie kolven wanneer kolven jullie dan en heeft je kindje dan nog wel genoeg te drinken bij de eerstvolgende voeding?



Ik hoop dat jullie me kunnen helpen

kolven: ik kolf 's morgens. Maud drinkt eerst en dan na een half uurtje kolf ik, anders krijg ik geen tsr. 's Morgens zitten mijn borsten nog aardig vol. Ze heeft dan nog genoeg bij de volgende voeding. Maud gaat om 19 uur de nacht in dus kolf ik 's avonds rond 21.30 uur en dit krijgt ze dan in een flesje , meestal drinkt ze niet alles op.



Ik ga om de 2 weken wegen (eerst elke week), omdat Maud geen grote groeier is. Het aantal plas (poep)luiers in een goede indicatie van genoeg drinken en of je baby tevreden is.



Maud reageerde heel erg op zuurkool (tenminste dat denk ik). Dit heb ik dan ook een tijdje laten staan. Toen weer geprobeerd, ze reageert nu eigenlijk nergens meer op (maar ja ze is de 3 maanden ook al voorbij).



In slaap vallen heb ik gelukkig geen last van, maar misschien kun je dan beter zittend voeden. Drinkt baby al slapend niet verder? Anders zijn/ haar broekje uitdoen of kietelen, dat kan wel eens helpen.



Ik voed op verzoek (direct als ze wakker wordt en op haar handjes sabbelt, soms voor het slapen nog een keer). Al heeft ze nu al een paar dagen echt een vast schema (maar die bepaalt ze dus zelf). Voordelen, ze drinkt dus alleen wanneer ze echt honger heeft. Ik hoef ze niet wakker te maken of nog een tijdje tevreden te houden omdat het nog geen etenstijd is. Nadelen: je weet nooit wanneer beeb komt, maar ja je hebt je (.)(.) tenslotte altijd bij he, dus nadeel.



Wat betreft de bultjes. Ik herken het niet.

Dank je wel voor je snelle reactie. Ik hoop dat nog meer meiden reageren ook op bultjes.



Idd drinkt beeb niet al slapend door 's nachts. Overdag doet hij dat wel trouwens. :think:

Weet je, met zoveel vragen is het misschien een idee om eens te kijken op de sites van borstvoeding.com, Vereniging Borstvoeding Natuurlijk of La Leche League…?

Daar zitten deskundigen die het je allemaal zo kunnen vertellen… is misschien makkelijker dan van iedereen apart de ervaringen verzamelen; want uiteindelijk zijn ervaringen van anderen vaak toch weer net even anders dan wat je zelf ervaart…

hoi Wawa,

allereerst gefeliciteerd!



Dat in slaap vallen herken ik, de eerste weken had ik dat ook steeds. Zittend voeden is inderdaad misschien wel een idee. Maar bij mij werd t na een paar weken wel minder.



Ik heb al de tijd op verzoek gevoed en tot nu toe gaat dat prima. Ik ga er van uit dat de baby weet wanneer hij honger heeft en om dat ritme niet te veel te verstoren t goed is op verzoek te voeden. Ik denk zowiezo dat er de eerste weken (misschien wel 3maanden) niet echt een ritme is.



ja ik let op met wat ik eet, niet te veel citrusvruchten (jus d’orange enzo), en ik let op met scherpe dingen; prei, ui, paprika dat soort dingen.



De eerste paar weken na het ziekenhuis iedere week gewogen bij de verloskundige, maar aan haar onderkin enzo was wel te zien dat ze aankwam :lol: :inlove:

ja, eigen weegschaal



nee, juist geen! dieet gehouden omdat ik zelf heel veel allergieen heb. via bv krijgt je kindje ¨veilig¨ stoffen binnen waardoor kans op allergie afneemt.

ik heb anafalactische shock-en gehad, en via bv zou dus die extreme reacties voorkomen kunnen worden omdat het lijf van je kindje de stoffen ¨herkent¨ uit de bv. :shifty:

krampjes nam ik dus voor lief…na 4-5 mnd waren ze hier over :thumbup:



kolven…na 6 weken fulltime kolven daarna nooit meer gedaan :shifty: dus kan je niet helpen daarmee



op verzoek voeden…JA.

op tijd…neeee vind ik zooo zielig. honger is honger. op tijd eten leert ie wel als ie ouder is…in de baarmoeder kreeg hij ook de hele dag en nacht eten dat leer je niet zomaar af…en vind ik echt onnodig/zielig.



slaapgebrek…slapen als je uk slaapt -ook overdag dus- en de nachtvoedingen echt lamp aan en bewust voeden. daarna slapen. eventueel je partner een gekolft flesje laten geven en zelf ff doorslapen. denk wel aan tepel/speen verwarring.



hier op kok krijg je het beste advies wawa :wink: :-*

Hmmm hoe zien die bultjes er uit dan?



Ik voed op verzoek.

Vaak is dit bij het wakker worden, en voor het slapen nog een paar slokjes.



In het begin zat ik ook te knikkebollen tijdens het voeden 's nachts.

Ik ben even streng geweest voor mezelf en ben niet meer liggend gaan voeden.

Nu Sofie wat ouder is, is het wat minder geworden en durf ik ook weer liggend te voeden.

Ik laat mijn sokken dan trouwens uit (als ik op de stoel voedt), heb laminaat op de slaapkamer en dan blijf ik met blote pootjes op de koude vloer, daar blijf je wel wakker van :mrgreen:



Ik kolf alleen als het nodig is, dus als mijn borsten pijn doen van de spanning.

Vaak is dat 's morgens…

Dan is de borst waar ze uit gedronken heeft (vaak de rechtse) nog stijf en die kolf ik dan helemaal leeg.

Maar het komt ook voor dat het overdag nog zo aanvoelt, dan heeft ze maar 1 borst gedronken en wil de andere ook zo graag nog :mrgreen:



Ik weeg Sofie nu om de 2 weken.

De eerste weken zelfs om de week.

Doe ik vooral uit nieuwschierigheid :oops:

Ze komt heel goed aan en heeft goede luiers, dus heb niet een een indicatie om te wegen :oops:



Ik ben alleen een beetje matig met kruiden, maar laat het niet staan.

Ik heb ook nog niet gehad dat Sofie ergens op heeft gereageerd als ik iets heb gegeten.



Het blijft toch een beetje zoeken met BV in de eerste weken.

Na een weekje of 6 wordt het veel makkelijker :-*

Dank je wel voor jullie antwoorden. Ben vandaag echt weer uit de dip., Zat gisteren in een dipje.



Wat betreft de bultjes: soort muggebulten: wittig bultje in roodvlekje en alleen op de beentjes verder nergens.



Guusje, als beeb slaapt, rent peuter, als peuter slaapt, komt beeb voor voeding :think: . Vandaag een mama en beeb dag gepland. Peuter was naar kdv. Ik heb heerlijk bij geslapen en genoten van beeb. Dus ik kan er weer tegenaan. Ik heb alleen af en toe wat tips en peptalks nodig en ben blij die hier te vinden. ik heb geen behoefte aan een ander forum namelijk. Ik zit hier sinds juni 2004 en dat bevalt me goed (eerst onder een andere naam :wink: )

PEP PEP PEP



TIP TIP TIP



:-* Fijn, zo’n relax-dagje. :inlove:

Die bultjes komen van de BV volgens mij!

Sofie heeft ze ook gehad.

Na een paar weekjes trekt dat weg :slight_smile:

@Mirretje2 wrote:

Die bultjes komen van de BV volgens mij!

Sofie heeft ze ook gehad.

Na een paar weekjes trekt dat weg :slight_smile:


Ik denk dat je babyacne bedoelt :wink:

Babyacne wordt veroorzaakt, doordat de eigen hormoonhuishouding van de baby nog niet goed is afgestemd. Dat heeft niets met borstvoeding te maken; baby’s die kunstmatige zuigelingenvoeding krijgen, kunnen er net zoveel last van hebben. Meestal komen de pukkeltjes zo tussen de vier en acht weken opzetten. En daarna kan het nog vier tot acht weken duren voordat ze weer weg zijn.

Oh oke :mrgreen:

Mijn kraamverzorgster vertelde me dat het van de BV kwam :shock:

En die was nog wel gespecialiseert in BV… 8) :o

@Mirretje2 wrote:

En die was nog wel gespecialiseert in BV… 8) :o


Tja, wat is gespecialiseerd heh :shifty: Ik weet van een bv=gecertificeerde kraamzorginstelling in mijn directe omgeving, dat kraamverzorgenden op het gebied van bv drie uur per jaar bijscholing krijgen… :silenced: Als een kraamverzorgende in die omstandigheden gespecialiseerd wil raken m.b.t. bv zal ze zich in mijn ogen toch echt op eigen initiatief extra moeten gaan bijscholen, o.a. door lid te worden van één van de borstvoedingorganisaties, mee te lezen op het borstvoedingsforum van de Samenwerkende Borstvoedingorganisaties of door lid te worden van bijv. de Yahoo-mailinglist bvprofs.

@Yvonne Z. wrote:

@Mirretje2 wrote:
En die was nog wel gespecialiseert in BV… 8) :o


Tja, wat is gespecialiseerd heh :shifty: Ik weet van een bv=gecertificeerde kraamzorginstelling in mijn directe omgeving, dat kraamverzorgenden op het gebied van bv drie uur per jaar bijscholing krijgen… :silenced: Als een kraamverzorgende in die omstandigheden gespecialiseerd wil raken m.b.t. bv zal ze zich in mijn ogen toch echt op eigen initiatief extra moeten gaan bijscholen, o.a. door lid te worden van één van de borstvoedingorganisaties, mee te lezen op het borstvoedingsforum van de Samenwerkende Borstvoedingorganisaties of door lid te worden van bijv. de Yahoo-mailinglist bvprofs.


:silenced: :silenced: :silenced:

@Yvonne Z. wrote:

Tja, wat is gespecialiseerd heh :shifty: Ik weet van een bv=gecertificeerde kraamzorginstelling in mijn directe omgeving, dat kraamverzorgenden op het gebied van bv drie uur per jaar bijscholing krijgen… :silenced:




:shock: Ohhh duszzz 8)



Tja had ik kunnen weten… als ze het verschil tussen clusteren en regelen al niet wist natuurlijk :wall:



Maar goed ontopic maar weer…



Hoe gaat het nu Wawa?

@Wawa wrote:

Overdag gaat het voeden goed. Beeb meldt zichzelf en komt ongeveer om de 2 1/2 a 3 1/2 uur. 's Nachts komt hij ook zo vaak, maar dan ben ik erg lang met voeden bezig. Ik voed namelijk en val na 5 minuten samen met beeb in slaap. Gevolg: na een half uur heeft hij toch weer honger. Dus weer aanleggen, vallen weer in slaap :oops: . Zo gaat het dus de hele tijd. Gevolg: ik ben kapot door slaapgebrek. Heeft iemand tips?


Misschien dat je in een andere houding beter wakker blijft? Op zich komt beeb niet heel vaak, maar wel vervelend dat hetje zoveel tijd kost. Fijn dat je even hebt kunnen bijtanken, dat is vaak precies wat je nodig hebt.


Ik heb de indruk, dat onze beeb krampjes krijgt van bepaalde dingen die ik eet. Is het nou verstandig om bepaalde dingen te laten staan of juist wel te eten zodat hij er sneller aan gewend is en minder reageert op voedingsmiddelen?

Als de krampjes erg zijn, zou ik dat voedsel even laten staan en er later weer mee beginnen. Al is het maar zodat je zeker weet of het daardoor komt.

Voeden jullie om verzoek of op vaste tijden. Wat is jullie ervaring en wat zijn de voor- en nadelen?

Ik heb geprobeerd op verzoek te voeden, maar dat liep compleet uit de hand. Lara verzocht namelijk niet echt ergens om en ik was vreselijk slecht in het 'lezen' van de signalen. Lara is nog steeds een slechte eter trouwens, en dat was ze toen ook al.
Normaal zou ik iedereen voeden op verzoek aanraden. Fijner voor je kind, want hij krijgt gewoon als hij honger heeft (en wie weet dat nu beter dan beeb zelf?). Bovendien is het voor het goed op gang komen ne houden van BV heel belangrijk dat het vraag-aanbodprincipe zijn werk kan doen. Dus zeker de eerste tijd is voeden op verzoek eigenlijk je enige optie.
Overigens dronk Lara alleen gekolfde moedermelk, dus dat hele vraag-aanbodprincipe gold bij ons niet.

Gaan jullie regelmatig wegen? Hebben jullie ene eigen weegschaal? Hoe weten jullie of je kind genoeg aankomt?

Ik ging naar het CB op de gewone afspraken, ben hoogstens 2 keer tussendoor geweest. Ik heb geen weegschaal. Ik vertrouwde er gewoon op dat het wel goed zou zitten. Ze was gezond, plaste, was alert en had om de zoveel tijd nieuwe kleertjes nodig :mrgreen: . Waarom zou het niet goed zijn??

Succes :thumbup:
Overdag gaat het voeden goed. Beeb meldt zichzelf en komt ongeveer om de 2 1/2 a 3 1/2 uur. 's Nachts komt hij ook zo vaak, maar dan ben ik erg lang met voeden bezig. Ik voed namelijk en val na 5 minuten samen met beeb in slaap. Gevolg: na een half uur heeft hij toch weer honger. Dus weer aanleggen, vallen weer in slaap :oops: . Zo gaat het dus de hele tijd. Gevolg: ik ben kapot door slaapgebrek. Heeft iemand tips?

ik was in het begin ook lang bezig met voeden, omdat Hesse steeds in slaap viel. dus broek en sokjes uit en dan maar kietelen onder z'n voetjes en met een nat washandje over z'n beentjes en hoofd. oja, langs de ruggegraat wrijven helpt ook en over de handpalmpjes.

Voeden jullie om verzoek of op vaste tijden. Wat is jullie ervaring en wat zijn de voor- en nadelen?

iedereen roept dat er in het begin toch wel om de 4 uur gevoed moet worden zodat je aan minimaal 6 voedingen op een dag zit. met als gevolg dat ik een slapende baby wakker moest maken voor z'n eten en dat hij dus ook steeds in slaap viel. na een week zijn we gaan kijken wat er gebeurde als hij zelf mocht aangeven wanneer hij wilde eten en dat was na 4,5/5 uur. dan at hij maar 5 keer op een dag.

Gaan jullie regelmatig wegen? Hebben jullie ene eigen weegschaal? Hoe weten jullie of je kind genoeg aankomt?

wij hadden zelf een oude weegschaal, niet echt nauwkeurig, maar goed genoeg om te zien dat Hesse enorm groeide en dus best met 5 voedingen kon. sinds we naar het cb gaan, wegen we Hesse niet meer thuis, dus nu eens in de maand

Als jullie kolven wanneer kolven jullie dan en heeft je kindje dan nog wel genoeg te drinken bij de eerstvolgende voeding?

ik ben begonnen met kolven toen Hesse 7 weken was. ik kolfde toen 1,5 uur nadat de eerste ochtendvoeding klaar was (dan kwam ik zo'n beetje tussenin uit). 's morgens heb je namelijk de meeste melk. en dan eerst binnen 4 dagen geven, zodat Hesse aan de fles kon wennen (dan kun je die voeding dus ook weer (gedeeltelijk) kolven). later ook gaan invriezen voor de voorraad en zodat Hesse ook aan ontdooide melk kon wennen.

als de voorraad in je borsten op is, wordt het tijdens het drinken aangemaakt. het kost wel wat meer moeite en tijd.

suxxes verder!

dank jullie wel voor de tips. beeb drinkt nu 's nachts één borst leeg.

ik probeer nu echt wakker te blijven: licht aan en tijdschrift erbij.

vannacht was het 23, 2.30 en 7.30 uur, dus netjes toch? :mrgreen:

:clap: Heel netjes! :thumbup:

Beeb laat af en toe de tepel los en schudt dan met zijn hoofd. Soms doet hij dit ook als hij de tepel nog vast heeft.

Is dit normaal?