geweldig boekje met gezonde en lekker gerechten voor onder de 10 euro op basis van 4 personen.
Allerlei soorten gerechten dus niet alleen pasta :mrgreen: echt een aanrader in deze crisis tijd :mrgreen: :mrgreen:
Welk boekje is dat dan?
@Renate_Sch wrote:
Welk boekje is dat dan?
het boekje heet budgetkoken :mrgreen: staan echt lekkere recepten in
van pizza tot lekker belgisch, soepen en lunchgerechten
@Karin1981 wrote:
@Renate_Sch wrote:Welk boekje is dat dan?
het boekje heet budgetkoken :mrgreen: staan echt lekkere recepten in
van pizza tot lekker belgisch, soepen en lunchgerechten
Goed opgelet van mij :doh: :lol:
lijkt me handig, kan je gewoon bij de boekenhandel halen???
als je het meest geslaagde recept nou eens hier plaatst :drool: :mrgreen:
@elisaatje wrote:
als je het meest geslaagde recept nou eens hier plaatst :drool: :mrgreen:
als je nou eens iedere dag een leuk receptje hier neer zet ?
ik ben ook voor het plaatsen van gerechten :mrgreen:
Ik wil best een gerecht hie plaatsen , zeg maar wat voor type gerecht :mrgreen: :mrgreen:
doe eens gek en plaats het gerecht wat jouw heeeel lekker lijkt!
Provencaalse kippenbouten uit de oven 6 a 7 euro
voor 4 personen
1 KG kippenbouten
16 kleine aardappelen
2 grote uien
2 rode paprika’s
2 groene paprikas
1 aubergine (eventueel)
2 tl provencaalse kruiden
1 takje rozemarijn
1,5 dl olijfolie
peper en zout
-verwarm de oven voor op 200 graden
- was de aardappelen en kook ze beetgaar in de schil. Snijd ze in dikke plakken
- Pel de uien en hak ze grof. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de aubergine in schijven
- Kruid de kippenbouten met peper, zou en de provencaalse kruiden
- Schik de groenten en de kippenbouten in een ovenschaal voeg de tijm en de rozemarijn toe en overgiet met de olijfolie
- zet de de ovenschotel 15 min in de oven
- voeg de aardappelen toe en draai de kippenbouten om.
- zet de ovenschotel nog 10 tot 15 min in de oven
:drool:
dit klinkt lekker!
heb je ook een makkelijk visgerecht? of pasta?
@elisaatje wrote:
dit klinkt lekker!
heb je ook een makkelijk visgerecht? of pasta?
ik ga straks ff kijken voor je :-*
dit hele topic vergeten sorry elisaatje
Spirelli met zalm voor 4 personen 4 a 5 euro
500 gram spirelli
400 gram zalm
20 gram boter
250 gram soepgroenten (in julienne)
1 groetebouillon blokje
2dl room
witte wijn
1 tl dille
peper en zout
- kook de pasta beet gaar volgende instructies op de verpakking
snijd de zalm in blokjes
- Verhit de boter in een pan en stoof de soepgroentes op een zacht vuurtje (ongeveer 10 min). Breng op smaak met het verkruimelde bouillonblokje en peper en zout
- voeg de zalm, de room , een scheutje witte wijn en de dille toe. Laat de saus indikken (ongeveer 5 min)
- meng de pasta met de sas
tip
ook lekker met gerookte zalm
en ik was het topic kwijt :lol:
klinkt lekker! helaas mag ik even geen wijn en gerookte zalm
De wijn hoeft niet en de zalm is verse.
De wijn hoeft idd niet. En over de zam weet ik het niet wat wel mag en niet mag, ik vind het niet lekker :mrgreen: :mrgreen:
Verse gerookte zalm van de visboer mag wel