Budget koken

geweldig boekje met gezonde en lekker gerechten voor onder de 10 euro op basis van 4 personen.



Allerlei soorten gerechten dus niet alleen pasta :mrgreen: echt een aanrader in deze crisis tijd :mrgreen: :mrgreen:

Welk boekje is dat dan?

@Renate_Sch wrote:

Welk boekje is dat dan?




het boekje heet budgetkoken :mrgreen: staan echt lekkere recepten in



van pizza tot lekker belgisch, soepen en lunchgerechten

@Karin1981 wrote:

@Renate_Sch wrote:
Welk boekje is dat dan?




het boekje heet budgetkoken :mrgreen: staan echt lekkere recepten in



van pizza tot lekker belgisch, soepen en lunchgerechten


Goed opgelet van mij :doh: :lol:

lijkt me handig, kan je gewoon bij de boekenhandel halen???

als je het meest geslaagde recept nou eens hier plaatst :angel: :drool: :mrgreen:

@elisaatje wrote:

als je het meest geslaagde recept nou eens hier plaatst :angel: :drool: :mrgreen:




als je nou eens iedere dag een leuk receptje hier neer zet ? :smiley:

ik ben ook voor het plaatsen van gerechten :mrgreen:

@Dynasty wrote:

lijkt me handig, kan je gewoon bij de boekenhandel halen???




ik heb hem bij bruna weg

Ik wil best een gerecht hie plaatsen , zeg maar wat voor type gerecht :mrgreen: :mrgreen:

doe eens gek en plaats het gerecht wat jouw heeeel lekker lijkt!

Provencaalse kippenbouten uit de oven 6 a 7 euro



voor 4 personen



1 KG kippenbouten

16 kleine aardappelen

2 grote uien

2 rode paprika’s

2 groene paprikas

1 aubergine (eventueel)

2 tl provencaalse kruiden

1 takje rozemarijn

1,5 dl olijfolie

peper en zout



-verwarm de oven voor op 200 graden

  • was de aardappelen en kook ze beetgaar in de schil. Snijd ze in dikke plakken
  • Pel de uien en hak ze grof. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de aubergine in schijven
  • Kruid de kippenbouten met peper, zou en de provencaalse kruiden
  • Schik de groenten en de kippenbouten in een ovenschaal voeg de tijm en de rozemarijn toe en overgiet met de olijfolie
  • zet de de ovenschotel 15 min in de oven
  • voeg de aardappelen toe en draai de kippenbouten om.
  • zet de ovenschotel nog 10 tot 15 min in de oven

:drool:

dit klinkt lekker!



heb je ook een makkelijk visgerecht? of pasta? :angel:

@elisaatje wrote:

dit klinkt lekker!



heb je ook een makkelijk visgerecht? of pasta? :angel:




ik ga straks ff kijken voor je :-*

dit hele topic vergeten sorry elisaatje



Spirelli met zalm voor 4 personen 4 a 5 euro



500 gram spirelli

400 gram zalm

20 gram boter

250 gram soepgroenten (in julienne)

1 groetebouillon blokje

2dl room

witte wijn

1 tl dille

peper en zout


  • kook de pasta beet gaar volgende instructies op de verpakking

    snijd de zalm in blokjes
  • Verhit de boter in een pan en stoof de soepgroentes op een zacht vuurtje (ongeveer 10 min). Breng op smaak met het verkruimelde bouillonblokje en peper en zout
  • voeg de zalm, de room , een scheutje witte wijn en de dille toe. Laat de saus indikken (ongeveer 5 min)
  • meng de pasta met de sas



    tip

    ook lekker met gerookte zalm

en ik was het topic kwijt :lol:



klinkt lekker! helaas mag ik even geen wijn en gerookte zalm :wink:

De wijn hoeft niet en de zalm is verse. :wink:

De wijn hoeft idd niet. En over de zam weet ik het niet wat wel mag en niet mag, ik vind het niet lekker :mrgreen: :mrgreen:

Verse gerookte zalm van de visboer mag wel :wink: