Brocolli

Hoelang kan je brocolli na aankoop bewaren? Ik heb het vrijdag gekocht.

En het was gister nog mooi groen, maar vandaag is het ook wat geler geworden met af en toe nog wat donkere stukken.



Kan ik die nog opeten ja of nee?

ik gooi het dan weg. Maar misschien is dat wat overdreven en kun je de donkere plekjes er uit snijden?

hier eten we het dan gewoon

Ik snij de lelijke plekken er uit en eten het nog gewoon.

ik snij ook lelijke plekken weg, zou hem wel echt vandaag opeten of er vandaag soep van maken voor morgen :slight_smile:

Dat kun je inderdaad nog best eten. Als je het in de koelkast bewaart, blijft het trouwens veel langer goed dan daarbuiten. Echt lang blijft het goed als je de stronk een beetje afsnijdt (zodat er weer een vers snijvlak is) en het dan op een bordje water in de koelkast of kelder zet. Maar vaak handiger is om het kort na aankoop te snijden en in te vriezen (evt eerst koken; in ieder geval op het zakje zetten of het rauw of al gekookt is).

je kan het dan nog best eten hoor :thumbup:

Ik zou het ook gewoon nog eten :slight_smile: evt die stukjes eraf snijden, ligt eraan hoe 't eruit ziet.

Ja hij gaat sowieso vandaag op :wink:

Hij was voor zaterdag normaal gesproken, maar dat liep anders als gepland. Dan snij ik het gele er af.



Bedankt voor alle reacties! :-*