Boursin en Paturain mag dat?

Ik wil vanavond pasta gaan maken met spinazie.

En er staat in dat recept ook dat je er paturain of boursin (knoflook-kruidenkaas) er in hoort.



Mag je dit eten als je zwanger bent?

ja, kun je rustig eten :thumbup:

ik zal even dat lijstje op zoeken.

Kaas mag, ook tijdens de zwangerschap. Het wordt zwangere vrouwen echter afgeraden buitenlandse zachte, rauwmelkse kazen te gebruiken. Deze kunnen de Listeria-bacterie bevatten waar het kind erg ziek van kan worden. In Nederland is het volgens de wet verplicht om de toepassing van rauwe melk in een product op het etiket te vermelden (in het Frans: au lait cru). Staat er niets op het etiket? Dan is de kaas ‘veilig’.



De volgende kazen kunnen tijdens de zwangerschap gegeten worden:



alle Nederlandse gepasteuriseerde kazen

Nederlandse boerenkazen

Deze harde kazen worden ook van rauwe melk gemaakt, maar bevatten weinig vocht waardoor de listeriabacterie niet kan groeien.

de volgende buitenlandse kazen (gerangschikt op alfabetische volgorde):

AH fêta kaasblokjes (koeienmelk)

AH Roombrie 60+

Ambassador Camembert 45+

Arla Apetina Deense Fêta kaas 45+

Arla Deense fêta in olie

Bettine Blanc 58+ geitenkaas

Boursin

Champignon Cambozola 70+

Danone Hüttenkäse

Gorgonzola 48+

Gormas 70+

Monchou

Paturain

Philadelphia

Port Salut

President Roombrie 60+

President Brie 60+

Rochebaron 58+

Wouw bedankt Lydia !!!



Een vriendin van me is in Juli uitgerekend en die moet ik zoiets niet vragen.

Die vind het stom als ik er over begin, je moet niet zo overdrijven zegt ze dan…



Nogmaals dank

Je kunt in principe alle kazen eten als ze maar niet rauwmelks zijn.

(maar dat komt hier in NL haast niet voor en zeker niet wat je

bij de AH bijvoorbeeld koopt)



Heb je van de vk geen folder gehad met informatie m.b.t. wat je mag eten? Bij twijfel kun je het ook opzoeken op de site van het

voedingscentrum.

@Anita-1982 wrote:

Wouw bedankt Lydia !!!



Een vriendin van me is in Juli uitgerekend en die moet ik zoiets niet vragen.

Die vind het stom als ik er over begin, je moet niet zo overdrijven zegt ze dan…




Gewoon even checken op de verpakking, daar is niks overdrevens aan.
Kennis is macht, je kop in het zand steken stom.

Ik ga het ook 's doen, boursin door de pasta, lijkt me lekker.

@Mint wrote:

@Anita-1982 wrote:
Wouw bedankt Lydia !!!



Een vriendin van me is in Juli uitgerekend en die moet ik zoiets niet vragen.

Die vind het stom als ik er over begin, je moet niet zo overdrijven zegt ze dan…




Gewoon even checken op de verpakking, daar is niks overdrevens aan.
Kennis is macht, je kop in het zand steken stom.

Ik ga het ook 's doen, boursin door de pasta, lijkt me lekker.


Is ook heerlijk ! Je hebt van Iglo ook spinazie met al boursin/paturain
erdoor ! :drool:
Uitje aanfruiten, eventueel een lekker droog worstje bakken,
spinazie met boursin erdoor, champignons en dan de gekookte pasta (fusilli, o.i.d.) en :drool:
klaar ben je