Borstvoeding na een borstverkleining

Ik heb al wat zitten zoeken, maar heb zo snel niks kunnen vinden. Ik heb een paar jaar terug een borstverkleining gehad en nu ben ik benieuwd naar ervaringen van andere vrouwen die een borstverkleining gehad hebben en toch borstvoeding proberen… Ik ben alvast een beetje aan het inventariseren of ik er wel of niet aan wil beginnen…

Ben benieuwd!

Allereerst Gefeliciteerd met je zwangerschap :dance:



Ik heb n borstverkleining gehad, maar maar aan 1 kant (van E naar C) en ik weet dus niet hoe t

is als je n operatie hebt gehad aan 2.

Ik geef bv aan Fieke, maar ik kan wel merken dat de linkerborst niet veel geeft, maar ik heb

gelukkig nog rechts en kan dus bv geven.

Ik :pray: dat er ms meer meiden zijn die aan allebei de kanten zijn geopereerd en goed bv

kunnen geven, want ik weet wel dat ik met 2 geopereerde borsten en dit volume wat ik nu geef

geen bv zou kunnen geven.

Succes meid :-*

Dank je wel! :slight_smile:

Heb altijd al gedacht dat het niet zou lukken, maar volgens de verloskundige zou het mogelijk kunnen zijn… Tja, wil ik mezelf dat aandoen? Ben benieuwd naar meerdere antwoorden!

Tegenwoordig houden ze bij borstoperaties rekening met hoe de melkgangen lopen dus het zou inderdaad mogelijk moeten zijn.



Wel is het belangrijk dat je goed in de gaten houdt dat je kindje genoeg krijgt, dus regelmatig wegen om de kijken of hij/zij goed groeit. Mocht je bij het borstvoeden problemen tegenkomen, dan zou ik in jouw geval iets eerder contact opnemen met een lactatiekundige dan je normaal zou doen.



Ook is het verstandig om vooraf een cursus te volgen bij de VBN of LLL (http://www.borstvoedingnatuurlijk.nl of http://www.lalecheleague.nl) dan kun je een goede start maken.

kijk ook eens hier… staat ook veel info over verkleining en daarna nog BV geven… vaak zeggen ze dat je niet meer ‘volledig’ BV kan geven…



http://www.borstenforum.nl/modules.php?op=modload&name=PNphpBB2&file=index

Het is inderdaad afhankelijk van de soort operatie die je hebt ondergaan, of en in hoeverre je in staat zult zijn je baby volledig of gedeeltelijk borstvoeding te geven. Factoren die hierin een rol spelen kunnen o.a. zijn: de hoeveelheid klierweefsel dat is weggenomen, of de tepel los is geweest van de borst en of er melkkanaaltjes zijn doorgesneden. Al zal het misschien niet lukken om de baby volledig borstvoeding te geven (alles wat je kindje aan jouw melk binnnenkrijgt is natuurlijk geweldig mooi meegenomen!), toch is het mogelijk om een borstvoedingsrelatie met het kindje aan te gaan door bijvoorbeeld een borstvoedingshulpset (afgekort BHS, BOS of SNS) te gaan gebruiken. Dit is een soort containertje die je om je nek hangt. Een heel dun sondeslangetje loopt dan vanaf dat containertje langs je borst naar je tepel, zodat je baby tijdens het drinken aan de borst tevens bijvoeding krijgt ( http://www.medela.nl/BENELUX/nl/breastfeeding/products/nursing.php ). Je kunt ervoor kiezen om bij te voeden met kunstmatige zuigelingenvoeding, maar je zou ook kunnen overwegen om je baby donormoedermelk te geven. Meer informatie hierover is te vinden op http://www.moedermelknetwerk.nl .



Als je op zoek bent naar meer ervaringsverhalen, kun je eens op http://www.borstvoedingsforum.nl , het forum van de Samenwerkende Borstvoedingorganisaties, kijken? Daar tref je vast meer moeders die borstvoeding geven na een borstverkleinende operatie. Er is ook een Yahoo-mailinglist voor vrouwen die borstvoeding geven na een borstverkleining, waar tips, inhoudelijke informatie en ervaringen worden uitgewisseld. Dit is een besloten list, dus als je graag wilt deelnemen moet je je eerst even aanmelden: http://groups.yahoo.com/group/BVNV/ .



Succes je overwegingen!