Bloedverlies 2e trimester-> placenta praevia

Wie heeft er ook bloedverlies of bloedverlies gehad vanaf het 2e trimester van de zwangerschap en hoe is dat verder gedurende de zwangerschap gegaan?



Ik heb vanaf vrijdag op en af bloedverlies en ben nu 2 x tussendoor voor een echo mogen komen. Omdat er een afwijking aan de placenta lijkt te zijn (een ‘slib’ van de voorwand waar de placenta ligt, naar de achterwand van de baarmoeder) zou het bloedverlies hier vandaan kunnen komen, maar daar hebben ze niet echt aanwijzingen voor op de echo’s. 2e optie is een te laagliggende placenta maar dat krijgen ze maar niet ‘leuk’ in beeld. Wel zien ze rond de baarmoedermond in de baarmoeder bloed staan. 3e optie is een loslating.



Vandaag na een nacht waarin ik plots ook bloedverlies had (maar het niet heb gemerkt en er dus ‘heerlijk’ doorheen heb getukt) weer terug geweest en is er in het ziekenhuis uitgebreidt gesproken over een partus prematuras, oftewel vroeggeboorte. Er is nu geen directe aanleiding voor, baarmoederhals is op goede lengte en de baarmoedermond gesloten. Maar de schrik zit er wel heeeél erg in nu natuurlijk!



Iemand ervaring mee?!



:-*

he meid… da schrikken… heb er geen ervaring mee maar wilde je even een :hug: geven…

ik hoiop dat ze gauw weten waardoor de bloeding komt… :hug:

Jeetje meid dat is niet niks! Ook van hieruit een dikke :hug: ik hoop dat het allemaal meevalt en dat je beebje nog lekker lang kan blijven zitten! Wel fijn dat het goed in de gaten gehouden wordt!

Jeetje meid, wat een schrik :shock: :hug: Wel lastig dat ze niet goed in beeld kunnen krijgen wat het nu is :thumbdown: Ik heb wel bloedverlies gehad, maar “pas” met 30 weken en dat is uiteindelijk wel doorgezet, maar dat zegt natuurlijk helemaal niets over jouw situatie nu. Ik had ook een placenta aan de voorwand en hij lag laag, in eerste instantie dachten ze bij mij ook dat de bloedingen daardoor kwamen, maar bleek hier gewoon van mijn slijmprop te zijn, terwijl ook hier de bmm goed gesloten was verder en ruim 7cm :shifty: Ik hoop in elk geval dat ze er alsnog snel achter gaan komen wat er nu aan de hand is, want het brengt toch allemaal een ongezonde portie spanning met zich mee :hug: Heel veel sterkte en ik hoop dat het allemaal “losloopt” uiteindelijke en dat je je beebje nog lekker minstens 15 weken binnen mag houden hoor :pray:

Getsie, wat een opties heb je zeg…

Ik heb er geen ervaring mee, maar wil je wel heel veel sterkte wensen!!!



Ik hoop dat ze snel achter de oorzaak komen, want dit zal je vast veel spanning geven :frowning:



Veel sterkte meid! En laat je het weten als je wat meer weet? :hug: :-*

Wat fijn om jullie berichtjes te lezen. Dank je wel!



Kim, ik had eerst ook het idee dat het van de slijmprop was, zoals ik me nog kan herinneren van danté :sick: vond het toen zo smerig eruit zien. Maar het ene moment komt het gewoon met de afscheiding mee en het andere moment is het echt ‘waterig’ bloed zeg maar. Mijn baarmoederhals heeft een lengte van 4.9 cm maar dat was ongeveer gelijk aan vrijdag (ze zijn telkens mn dossier kwijt :evil: heb nu maar copie van de echo en van wat ze opgeschreven heeft meegekregen :roll: voor als ik weer aan de bel trek.)



Anouk jemig, kan me voorstellen dat je hele zwangerschap verziekt was op deze manier, meid toch! Vanaf week 6! Ik heb bij mn zoontje ook bloed verloren met 30 wkn begon dat, en duurde maar paar uur. Toen was het helemaal over. Wel 5 dagen opgenomen gelegen maar het kwam niet meer terug. Maar mocht vanaf die dag ook bijna niets meer uitvoeren. Wat was mn conditie om te huilen aan het eind en de verveling groot, maar je dúrft ook gewoon niets meer te ondernemen uit angst je kindje te verliezen.



Het stomme is; bij mn zoon had ik de hele zwangerschao het gevoel dat ik zou doodbloeden. Bizar genoeg gebeurde dat bijna alsnog 7 wkn na de bevalling door een nabloeding :shock:

Bij deze puck zeg ik steeds al tegen mn man dat ik zo bang ben mn kindje niet bij ons te mogen houden, en dan gebeurd dit… dat verklaart misschien ook wel waarom ik nu zo angstig ervan wordt… bleh

Ik word hier zoooo nerveus van, bah…



Nou ja, bedankt voor het luisteren, zal jullie up to date houden en als er nog meer dames zijn met iets soortgelijks dan zou ik jullie verhaal graag hier lezen.



:-*

Jeetje meis das zeker schrikken.

Heb er geen ervaring mee,maar wil je wel graag even :hug: :hug:

Hoop dat ze vlug vinden wat hier de oorzaak van is.

:hug: :hug:

Nou ze zijn eruit: het is een placenta praevia en door het vele bloeden raakt de bm overprikkeld wat resulteert in rugpijn (lijken snotverdorrie wel rugweeën) en harde buiken. Baarmoedermond was vanochtend nog op lengte en goed dicht dus mocht weer naar huis, maar mag dagelijks komen voor controle als ik dat wil totdat die buik rustig is.

Hoi Sooki,



Weet je ook wat voor placenta praevia je hebt? Ligt hij helemaal over je baarmoedermond of maar met een slib? Bij mij lag er een slib op de baarmoedermond en ik had een ‘lekkende’ stukje aan de bovenkant van mijn placenta die lekte (?) Ik vind het trouwens wel een beetje vreemd dat ze dit nu pas zien? Ik neem aan dat je gewoon een 20 wk echo hebt gekregen en dat ze daar met die bloedingen al eerder naar gekeken hebben? :think: De placenta kan nog omhoog groeien hoor :pray: .



Die buikpijn/rugpijn die je beschrijft herken ik wel. Ik heb die buikpijn dus de 1e helft van mijn zwangerschap gehad dat is idd de druk van het bloed dat in je baarmoeder zit. Bij mij ging dit over toen het bloed verdwenen was. Hoe minder ik deed hoe minder die pijn was.



Heel veel rusten he? :hug: spannend meid :frowning:

Nou lig al sinds thuiskomst in bed genestelt en nu even met laptop haha.



Anouk ze kunnen het nog niet met zekerheid zeggen, het is moeilijk te zien op de echo, daarom krijg ik woensdag een echo bij die ene gyn. die hierin gespecialiseerd is en die gaat bekijken hoe of wat.



dat ze dit nu pas zien is ook iets waar mn mond van open valt want heb al een stuk of 10 echo’s gehad gedurende deze zwangerschap ivm vreemde klachten en zelfs al een opname in november. Ze zeiden ook telkens dat de placenta op de voorwand lag met een tussenschotje naar de achterwand en nu zeggen ze vandaag dat het niet zo is, dat hij op de achterwand ligt en overloopt op de bmm. Echt… ik lag daar met grote :shock: en raak op die manier ook een beetje het end zoek en het vertrouwen natuurlijk…

:shock: Jeetje zeg…ik lees nu pas deze stukjes…



Ik hoop dat alles goed blijft gaan :pray: Oh meid wat verschrikkelijk spannend allemaal :hug:



Veel sterkte!